E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Ωνάσειο για τοποθέτηση βηματοδότη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Έπειτα από σύσταση των θεραπόντων ιατρών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2020 | 10:00

Στο Ωνάσειο για τοποθέτηση βηματοδότη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εισάγεται σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για προγραμματισμένη τοποθέτηση βηματοδότη, έπειτα από σύσταση των θεραπόντων ιατρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Χθες Παρασκευή (3/4), από τον άδειο μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς.

«Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες με χαρά, τις έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε απόψε, και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τη Θεία Ευχαριστία, με χρήση παραδείγματος από το παρελθόν, όταν σε παρόμοια κατάσταση στα νησιά Τήνος και Πάρος, προκειμένου να επιβιώσουν, ο τότε Αρχιεπίσκοπος έδωσε ευλογία, παρόλο που ήταν Μεγάλη Εβδομάδα, να μη νηστέψουν για να αντέξουν τις αρρώστιες. Επ' αυτού, αναφέρθηκε και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, που έζησε ακοινώνητη στην έρημο για πολλά χρόνια και όμως έγινε αγία.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά στον εορτασμό του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ για Ιράν: Δεν θέλουμε να παρατείνουμε την εκεχειρία, θα καταλήξουμε σε σπουδαία συμφωνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τόνισε σε συνέντευξή του ότι οι ΗΠΑ διατηρούν πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ

Απεργία 24 Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Τι ώρα η συγκέντρωση

Ποντικοφάρμακο σε βρεφικές τροφές: Εκβιασμό καταγγέλλει η εταιρεία ‑ Τι ισχύει με τα προϊόντα στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαζάκια βρεφικής τροφής μολυσμένα με ποντικοφάρμακο, βρέθηκαν σε Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία

Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο

Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο

Οικονομία Χτες
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων