E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο Ωνάσειο για τοποθέτηση βηματοδότη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Έπειτα από σύσταση των θεραπόντων ιατρών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2020 | 10:00

Στο Ωνάσειο για τοποθέτηση βηματοδότη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εισάγεται σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για προγραμματισμένη τοποθέτηση βηματοδότη, έπειτα από σύσταση των θεραπόντων ιατρών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Χθες Παρασκευή (3/4), από τον άδειο μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς.

«Δεν έκλεισαν τις εκκλησίες με χαρά, τις έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε απόψε, και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για τη Θεία Ευχαριστία, με χρήση παραδείγματος από το παρελθόν, όταν σε παρόμοια κατάσταση στα νησιά Τήνος και Πάρος, προκειμένου να επιβιώσουν, ο τότε Αρχιεπίσκοπος έδωσε ευλογία, παρόλο που ήταν Μεγάλη Εβδομάδα, να μη νηστέψουν για να αντέξουν τις αρρώστιες. Επ' αυτού, αναφέρθηκε και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία, που έζησε ακοινώνητη στην έρημο για πολλά χρόνια και όμως έγινε αγία.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά στον εορτασμό του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Καιρός 12.12.2025
Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Eurovision: Το Nemo επιστρέφει το βραβείο του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Κόσμος 12.12.2025
Είχε εκπροσωπήσει την Ελβετία με το κομμάτι «The Code»

To τελευταίο παιδί στην Ελλάδα από τον δότη σπέρματος με το «γονίδιο καρκίνου» γεννήθηκε το 2017

Ελλάδα 12.12.2025
Πώς έγινε αντιληπτό το σπέρμα, τι μπορεί να γίνει τώρα

Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok ‑ Προέτρεπε σε πράξεις βίας

Ελλάδα 12.12.2025
Η υπόθεση διερευνάται βάσει των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ελλάδα 12.12.2025
Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά

Ελλάδα 12.12.2025
Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο

Κόσμος 12.12.2025
Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα

Αγρότες σχεδιάζουν απόβαση με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 12.12.2025
Νέα συνάντηση του Τσιάρα με τα μπλόκα της Κρήτης σήμερα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Στην Ευρώπη αποφασίζουμε εμείς, μην ανακατεύεσαι

Κόσμος 12.12.2025
Απάντηση στις αναφορές της αμερικανικής Εθνικής Στρατηγικής για την Ευρώπη που κινδυνεύει με εξάλειψη εδωσε η επικεφαλής της Κομισιόν

Βραζιλία: Κυκλώνας σάρωσε το Σάο Πάολο ‑ Στο σκοτάδι 1,5 εκατ. νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι σήμερα