E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας

Τρεις νεκροί σε λίγες ώρες

Δημοσίευση 3/4/2020 | 10:02

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα τις τελευταιές ώρες με αποτέλεσμα η θλιβερή λίστα να μετρά πλέον 56 θύματα από τον φονικό ιό στη χώρα.

Το 56ο θύμα είναι μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής. Συνολικά από την Εορδαία της Πτολεμαΐδας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό τρεις άνθρωποι.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι άφησε την τελευταία του πνοή ένας 78χρονος με υποκείμενα νοσήματα από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το 54ο θύμα ήταν ένας 66χρονος ήταν από το Μαυροβούνι Πέλλας που έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ο 66χρονος είναι το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «ο 66χρονος είχε κάνει μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Έδεσσας».

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απ0λογισμό το απόγευμα της Πέμπτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

- 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

- Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη

- Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

- Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή που η φωτιά κατακαίει τα αυτοκίνητα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελλάδα 27.10.2025
Πέταξαν μπουκάλια με βενζίνη στα ΙΧ και εξαφανίστηκαν

Έφτασε στην Ιαπωνία ο Τραμπ: Δηλώνει πεπεισμένος ότι θα καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Κόσμος 27.10.2025
Ο Τραμπ καθώς πετούσε για την Ασία με το Air Force One, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του

20χρονη φοιτήτρια κατέρρευσε ξαφνικά και πέθανε σε πεζοπορία από σπάνια ασθένεια που επηρεάζει έναν στους 250 ανθρώπους

Κόσμος 27.10.2025
Η μητέρα της την περιέγραψε ως «απίστευτα δραστήρια και από τα πιο υγιή και ενεργητικά κορίτσια που θα μπορούσε να γνωρίσει κανείς»

Πώς αμείβεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου

Οικονομία 27.10.2025
Υπάρχουν μικρές διαφορές

Νέο καθεστώς: ΦΠΑ με τον μήνα

Οικονομία 27.10.2025
Στο σύστημα των μηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ περισσότερες επιχειρήσεις από αυτόν το μήνα

Ο 18χρονος Έλληνας που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία ήθελε να γυρίσει μόνιμα στη Ρόδο

Ελλάδα 27.10.2025
Ήταν εκτός Βραζιλίας η μητέρα και η αδερφή του

Περιπολικό στη Σκιάθο έγινε... νυφικό αμάξι

Ελλάδα 27.10.2025
Νέα χρήση για το υπηρεσιακό αμάξι

Θεσσαλονίκη: Ανδρας σε αμόκ τα έκανε «γυαλιά – καρφιά» στα Λαδάδικα

Ελλάδα 27.10.2025
Ξαφνικά, άρχισε να πετάει καρέκλες και σκαμπό