E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας

Τρεις νεκροί σε λίγες ώρες

Δημοσίευση 3/4/2020 | 10:02

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα τις τελευταιές ώρες με αποτέλεσμα η θλιβερή λίστα να μετρά πλέον 56 θύματα από τον φονικό ιό στη χώρα.

Το 56ο θύμα είναι μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής. Συνολικά από την Εορδαία της Πτολεμαΐδας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό τρεις άνθρωποι.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι άφησε την τελευταία του πνοή ένας 78χρονος με υποκείμενα νοσήματα από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το 54ο θύμα ήταν ένας 66χρονος ήταν από το Μαυροβούνι Πέλλας που έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ο 66χρονος είναι το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «ο 66χρονος είχε κάνει μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Έδεσσας».

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απ0λογισμό το απόγευμα της Πέμπτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

- 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

- Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη

- Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

- Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Αργεντινή 1‑0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

Ελλάδα Χτες
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

Ελλάδα Χτες
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.