E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας

Τρεις νεκροί σε λίγες ώρες

Δημοσίευση 3/4/2020 | 10:02

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα τις τελευταιές ώρες με αποτέλεσμα η θλιβερή λίστα να μετρά πλέον 56 θύματα από τον φονικό ιό στη χώρα.

Το 56ο θύμα είναι μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής. Συνολικά από την Εορδαία της Πτολεμαΐδας έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό τρεις άνθρωποι.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι άφησε την τελευταία του πνοή ένας 78χρονος με υποκείμενα νοσήματα από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το 54ο θύμα ήταν ένας 66χρονος ήταν από το Μαυροβούνι Πέλλας που έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Ο 66χρονος είναι το δεύτερο θύμα που καταγράφεται στην περιοχή της Πέλλας καθώς την Πέμπτη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 78χρονη από το χωριό Φούστανη.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «ο 66χρονος είχε κάνει μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο της Έδεσσας».

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απ0λογισμό το απόγευμα της Πέμπτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

- 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

- Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη

- Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

- Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση τις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο ‑ μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στην Ηλεία: Δημοσίευμα για βαν‑ποpνεία και trafficking

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Βαλκάνιοι μαστροποί με έδρα την Πάτρα εξωθούν αλλοδαπές και γυναίκες Ρομά στην πορνεία σε υπαίθριες περιοχές της Ηλείας, έναντι μόλις 10-20 ευρώ.

Αρχαιολογική ανακάλυψη: Τάφος 3.000 ετών κοντά στο Λούξορ με την επιγραφή Paser

E-Daily 3.Left 13.07.2026
Ολλανδική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Λέιντεν αποκάλυψε στη νεκρόπολη Σέιχ Αμπντ ελ-Κούρνα τάφο της περιόδου των Ραμεσίδων με επιγραφές που φέρουν το όνομα «Πασέρ».

Κατολίσθηση στον Μύρτο Κεφαλονιάς: Τι είπε ο Λέκκας για τον κίνδυνο και ποια έκτακτα μέτρα ελήφθησαν

Ελλάδα 13.07.2026
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ανακοινώνει αυστηρά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους.