E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρευνα σοκ για νεκρούς και κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Ζαλίζουν οι αριθμοί

Δημοσίευση 2/4/2020 | 16:42

Έρευνα σοκ για νεκρούς και κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι πολύ περισσότεροι αποκαλύπτει μια έκθεση που επικαλείται η Wall Street Journal. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι Ιταλοί δεν έχουν τους πόρους και την δυνατότητα να κάνουν τεστ σε όλους όσους χάνουν την ζωή τους εκτός νοσοκομείων.

Η Ιταλία, η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό χειρότερα από κάθε άλλη χώρα μετράει επισήμως 13.155 νεκρούς.

Τα παραδείγματα «ύποπτων» θανάτων από τον κορονοϊό είναι πολλά. Μεταξύ αυτών οι 24 νεκροί σε ένα Γηροκομείο κοντά στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο. Σε κανέναν από αυτούς δεν έγινε τεστ για κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal το ίδιο συνέβη και σε μια κοντινή πόλη στο Λόντι.

Η έκθεση, ανέλυσε τους θανάτους στην Λομβαρδία που είναι η πιο σκληρά χτυπημένη περιοχή από τον κορονοϊό και κατέληξε ότι πολλοί πολίτες που πεθαίνουν τον τον ιό δεν φτάνουν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που γνωρίζουμε επίσημα. Ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν την δυνατότητα περίθαλψης και πρόσβασης σε δομές υγείας.

Ο δήμαρχος της πόλης Κογκάλιο δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι κι εκείνος πιστεύει το ίδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι στιγμή να εξαπολυθούν κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Η Wall Street Journal έκανε και συνεντεύξεις με άλλους τοπικούς αξιωματούχους αλλά και γιατρούς και γραφεία τελετών, ομάδες δηλαδή που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους και το συμπέρασμα που βγαίνει ότι ότι τα δυο επίκεντρα του κορονοϊού στην χώρα το Μπέργκαμο και η Μπρέσια έχουν τουλάχιστον διπλάσιους νεκρούς από όσους έχουν καταγραφεί από τον Φεβρουάριο.

Στο Κογκάλιο την πόλη με 8.700 κατοίκους πέθαναν 85 άνθρωποι. Από αυτούς μόνο οι 12 έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορονοϊού.

Το ίδιο ισχύει και για τα κρούσματα στην Ιταλία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα 111.000 κρούσματα είναι πολύ λίγα και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλές εκατοαντάδες χιλιάδες και ίσως και έξι εκατομμύρια.

Στο Μπέργκαμο που έχει χτυπηθεί άσχημα από τον κορονοϊό καταγράφηκαν 125 νεκροί τον Μάρτιο του 2019. Τον ίδιο μήνα φέτος οι νεκροί έφτασαν τους 553 με μόνο 201 να συνδέονται με τον κορονοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Πανόπουλος: Την Παρασκευή η κηδεία του

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Οργισμένος ο Έλον Μασκ για την Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν: Ατιμάζει τον Όμηρο, προσβάλλει τους Έλληνες

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Αφορμή η επιλογή της Λουπίτα Νιόνγκο για τον ρόλο της Ωραίας Ελένης - Γιατί ο Mr X κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι «κυνηγάει τα βραβεία»

Αρνητικός στον χανταϊό ο Ελληνας επιβάτης του Hondius

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρνητικός στον χανταϊό είναι ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά σε καραντίνα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Αιματηρό επεισόδιο στην Κέρκυρα: 54χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

Ο αλαζόνας τουρίστας συνελήφθη μία εβδομάδα μετά το βίντεο που τον έδειχνε να πετάει πέτρα στη φώκια «Λάνι» στη Χαβάη

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρχικά είχε προσαχθεί για ανάκριση στις 5 Μαΐου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού ζήτησε δικηγόρο

Γεωργιάδης: «Χθες ακόμη ένας ανήλικος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στη Θεσσαλονίκη»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν - Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Βιάστε την, μην τη σκοτώσετε»: Αποκαλύψεις τρόμου στο Κονγκό:

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαζικοί τάφοι, βιασμοί και εκτελέσεις αμάχων

Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο τα παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες σε σπίτι στο Περιστέρι, τι λέει η γιαγιά τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Στο Παίδων τα 6 ανήλικα που ζούσαν με τους γονείς τους σε δώμα «χωματερή»

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη