E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρευνα σοκ για νεκρούς και κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Ζαλίζουν οι αριθμοί

Δημοσίευση 2/4/2020 | 16:42

Έρευνα σοκ για νεκρούς και κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία είναι πολύ περισσότεροι αποκαλύπτει μια έκθεση που επικαλείται η Wall Street Journal. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, οι Ιταλοί δεν έχουν τους πόρους και την δυνατότητα να κάνουν τεστ σε όλους όσους χάνουν την ζωή τους εκτός νοσοκομείων.

Η Ιταλία, η οποία πλήττεται από τον κορονοϊό χειρότερα από κάθε άλλη χώρα μετράει επισήμως 13.155 νεκρούς.

Τα παραδείγματα «ύποπτων» θανάτων από τον κορονοϊό είναι πολλά. Μεταξύ αυτών οι 24 νεκροί σε ένα Γηροκομείο κοντά στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο. Σε κανέναν από αυτούς δεν έγινε τεστ για κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal το ίδιο συνέβη και σε μια κοντινή πόλη στο Λόντι.

Η έκθεση, ανέλυσε τους θανάτους στην Λομβαρδία που είναι η πιο σκληρά χτυπημένη περιοχή από τον κορονοϊό και κατέληξε ότι πολλοί πολίτες που πεθαίνουν τον τον ιό δεν φτάνουν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που γνωρίζουμε επίσημα. Ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν την δυνατότητα περίθαλψης και πρόσβασης σε δομές υγείας.

Ο δήμαρχος της πόλης Κογκάλιο δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι κι εκείνος πιστεύει το ίδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι στιγμή να εξαπολυθούν κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Η Wall Street Journal έκανε και συνεντεύξεις με άλλους τοπικούς αξιωματούχους αλλά και γιατρούς και γραφεία τελετών, ομάδες δηλαδή που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους και το συμπέρασμα που βγαίνει ότι ότι τα δυο επίκεντρα του κορονοϊού στην χώρα το Μπέργκαμο και η Μπρέσια έχουν τουλάχιστον διπλάσιους νεκρούς από όσους έχουν καταγραφεί από τον Φεβρουάριο.

Στο Κογκάλιο την πόλη με 8.700 κατοίκους πέθαναν 85 άνθρωποι. Από αυτούς μόνο οι 12 έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορονοϊού.

Το ίδιο ισχύει και για τα κρούσματα στην Ιταλία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα 111.000 κρούσματα είναι πολύ λίγα και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλές εκατοαντάδες χιλιάδες και ίσως και έξι εκατομμύρια.

Στο Μπέργκαμο που έχει χτυπηθεί άσχημα από τον κορονοϊό καταγράφηκαν 125 νεκροί τον Μάρτιο του 2019. Τον ίδιο μήνα φέτος οι νεκροί έφτασαν τους 553 με μόνο 201 να συνδέονται με τον κορονοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας