E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα στρατιωτικά εργοστάσια ξεκίνησαν να παράγουν αντισηπτικά και μάσκες

Με εντολή Παναγιωτόπουλου στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Δημοσίευση 2/4/2020 | 15:27

Τα στρατιωτικά εργοστάσια ξεκίνησαν να παράγουν αντισηπτικά και μάσκες

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού τα στρατιωτικά εργοστάσια κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κατόπιν εντολής του Ν. Παναγιωτόπουλου τα στρατιωτικά εργοστάσια έχουν προσαρμόσει πλέον τις παραγωγικές δυνατότητές τους σε υλικά και προμήθειες ώστε να συντρέχουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καλύπτοντας ανάγκες τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της κοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή:

p>- Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 20.000 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του ενός λίτρου για το υπουργείο Υγείας. Από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν 1.000 φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στην 441 ΑΒΥΥ λειτουργούν δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, κατασκευάζοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου για την κάλυψη των αναγκών διοικητικής μερίμνης που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει από τα Επιτελεία.

- Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για την ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

- Στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής για την κάλυψη αναγκών σε υγρούς αντισηπτικούς σάπωνες και διαλύματα υποχλωριώδους νατρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη