E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον»

Δείτε όσα είπε στην ομιλία του

Δημοσίευση 2/4/2020 | 12:28

Μητσοτάκης: «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον»

Την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση της προσπάθειας που έχει γίνει και έχει δώσει τα πρώτα συγκρατημένα αισιόδοξα μηνύματα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας υπογραμμίζοντας ότι «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε». Ειδικά, δε, για το Πάσχα τόνισε ότι φέτος πρέπει να γίνει «Πάσχα της ευθύνης και της ζωής» προειδοποιώντας όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα ότι η κυβέρνηση «έχει και άλλα μέτρα στη φαρέτρα αλλά στο χέρι όλων είναι να μην τα ενεργοποιήσουμε».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με την παρέμβασή του γίνεται ο πρώτος απολογισμός μάχης 30 ημερών με την πανδημία αλλα και όσα κρίσιμα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.

«Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «όσα προηγήθηκαν έδωσαν τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα ενώ όσα έρχονται απαιτούν προσήλωση στον στόχο, ενότητα και αλληλεγγύη γιατί όλοι είμαστε ίδιοι απέναντι στον κορωνοϊό».

Παράλληλα εξέφρασε την απόρριψή του για κάθε αυταρχικό περιορισμό όπως συνέβη στην Ουγγαρία «γιατί όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες».

Μιλώντας, δε, για τις ενέργειες της κυβέρνησης είπε ότι «ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις» ενώ κάνοντας μια αναφορά στα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα είπε ότι «ευτυχώς η μάχη κερδήθηκε».

Νωρίτερα μιλώντας στη συζήτηση σχετικά με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει εντός του «καλού σεναρίου».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι έχουν ληφθεί εγκαίρως μέτρα και για τις μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι από 1η Μαρτίου όσοι περνούν τα σύνορα μπαίνουν σε απομόνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας ‑ Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού

Ελλάδα 21.04.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης ‑ Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ

Κόσμος 21.04.2026
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος ‑ Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Ελλάδα 21.04.2026
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία 21.04.2026
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Ποια ΑΦΜ κάνουν πρώτα αίτηση

Οικονομία 21.04.2026
Συνολικά θα διατεθούν 300.000 vouchers, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ

Ο χάρτης της φοροδιαφυγής για το 2025: Ποιοι είναι οι «πρωταθλητές» και οι περιοχές με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα

Ελλάδα 21.04.2026
Φοροδιαφυγή εντοπίζουν 1 στους 3 ψηφιακούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ

Γερμανία: Κρατούμενη σε φυλακή στο Χαλέπι φέρεται να είναι αγνοούμενη δημοσιογράφος

Κόσμος 21.04.2026
Κρατούμενη σε φυλακή η δημοσιογράφος από τη Γερμανία, Εύα Μαρία Μίχελμαν

Χαϊδάρι: Πτώση της 13χρονης από σχολείο – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Ελλάδα 21.04.2026
Yποβλήθηκε σε πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Πυροβολισμοί στις πυραμίδες Τεοτιουακάν στο Μεξικό: Νεκρή μία τουρίστρια – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Κόσμος 21.04.2026
Ο δράστης αυτοκτόνησε στην Πυραμίδα της Σελήνης, ενώ αρκετοί επισκέπτες τραυματίστηκαν, τρεις σοβαρά.