E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον»

Δείτε όσα είπε στην ομιλία του

Δημοσίευση 2/4/2020 | 12:28

Μητσοτάκης: «Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον»

Την ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση της προσπάθειας που έχει γίνει και έχει δώσει τα πρώτα συγκρατημένα αισιόδοξα μηνύματα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας υπογραμμίζοντας ότι «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε». Ειδικά, δε, για το Πάσχα τόνισε ότι φέτος πρέπει να γίνει «Πάσχα της ευθύνης και της ζωής» προειδοποιώντας όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα ότι η κυβέρνηση «έχει και άλλα μέτρα στη φαρέτρα αλλά στο χέρι όλων είναι να μην τα ενεργοποιήσουμε».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με την παρέμβασή του γίνεται ο πρώτος απολογισμός μάχης 30 ημερών με την πανδημία αλλα και όσα κρίσιμα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.

«Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «όσα προηγήθηκαν έδωσαν τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα ενώ όσα έρχονται απαιτούν προσήλωση στον στόχο, ενότητα και αλληλεγγύη γιατί όλοι είμαστε ίδιοι απέναντι στον κορωνοϊό».

Παράλληλα εξέφρασε την απόρριψή του για κάθε αυταρχικό περιορισμό όπως συνέβη στην Ουγγαρία «γιατί όταν υποχωρεί ο θεσμικός διάλογος κερδίζουν έδαφος τα ψέματα και οι φήμες».

Μιλώντας, δε, για τις ενέργειες της κυβέρνησης είπε ότι «ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις» ενώ κάνοντας μια αναφορά στα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα είπε ότι «ευτυχώς η μάχη κερδήθηκε».

Νωρίτερα μιλώντας στη συζήτηση σχετικά με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει εντός του «καλού σεναρίου».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι έχουν ληφθεί εγκαίρως μέτρα και για τις μεταναστευτικές ροές λέγοντας ότι από 1η Μαρτίου όσοι περνούν τα σύνορα μπαίνουν σε απομόνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Κόσμος 04.02.2026
Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Ελλάδα 04.02.2026
Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Ελλάδα 04.02.2026
Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Συνήγορος του Πολίτη για την υπόθεση Λόρα – «Ρεπορτάζ καναλιών θίγουν την αξιοπρέπεια παιδιών»

Ελλάδα 04.02.2026
Προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πρακτικών

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 04.02.2026
Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες

Στίβος: Έμεινε 2ος στο μίτινγκ της Οστράβα ο Τεντόγλου, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8.23μ στην Τσεχία αλλά έμεινε πίσω από τον Ματία Φουρλάνι (8.30μ)

«Λόρα, ξέρεις πού μπορείς να με βρεις, είμαι εδώ» το μήνυμα του ετεροθαλούς αδερφού της 16χρονης που αγνοείται

Ελλάδα Χτες
Σχεδόν έναν μήνα μετά την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα από την Πάτρα, νέα στοιχεία και μαρτυρίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας

Γυναίκα στη Θεσσαλονίκη δάγκωσε και έκοψε το αυτί του συντρόφου της

Ελλάδα Χτες
Είχε προηγηθεί έντονος καυγάς μεταξύ του ζευγαριού

Ολυμπιακός: Οπαδός έβρισε στα ελληνικά τον Μπαρτζώκα και εκείνος ανέβηκε στην εξέδρα για εξηγήσεις, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Επεισοδιακό φινάλε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ντουμπάι