E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Τι απάντησαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση

Δημοσίευση 1/4/2020 | 20:16

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Το 50% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό, το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του Πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Θρίλερ με τον θάνατο του Αγγελου ‑ Η ιατροδικαστική «έδειξε» χτυπήματα από πολλά άτομα

Ελλάδα 20.02.2026
Ο 17χρονος έπεσε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του έπειτα από καβγά που είχε με έναν 16χρονο

Αυστρία: Ορειβάτης ένοχος για ανθρωποκτονία ‑ Η κοπέλα του πέθανε από το κρύο στην υψηλότερη κορυφή

Κόσμος 20.02.2026
Η κοπέλα του πέθανε από υποθερμία κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο βουνό Grossglockner, ύψος 3.798 μέτρων

Λιποθυμικό επεισόδιο σε δικαστήριο: Κατέρρευσε ο καθηγητής που κατηγορείται για σχέσεις με ανήλικες

Ελλάδα 20.02.2026
«Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοιου είδους κατηγορίες, ένας άνθρωπος μπορεί να λυγίσει», δήλωσε ο δικηγόρος του καθηγητή

Ελένη Γλύκατζη‑Αρβελέρ: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της για το τελευταίο αντίο

Ελλάδα 20.02.2026
Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έφτασε η σορός της Αρβελέρ, άρχισε το λαϊκό προσκύνημα πριν την εξόδιο ακολουθία.

Ντόναλντ Τραμπ: Διατάζει άνοιγμα των φακέλων για τα UFO

Κόσμος 20.02.2026
Αποκαλύψεις για εξωγήινους;

Σε σοκ η Βρετανία από την «άνευ προηγουμένου» σύλληψη του Αντριου – Η εικόνα του στο πίσω κάθισμα που περνά στην ιστορία

Κόσμος 20.02.2026
Ειδικός περιέγραψε τα γεγονότα της Πέμπτης ως τον «χειρότερο εφιάλτη»

Τουρκία: Χειροπέδες σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle – Κατηγορείται για «προσβολή» του Ερντογάν

Κόσμος 20.02.2026
Στο στόχαστρο έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Επίδομα Πάσχα 2026: Ποιοι θα πάρουν 250 ευρώ – Όλα τα κριτήρια

Οικονομία 20.02.2026
Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Grey’s Anatomy: Πέθανε ο Έρικ Ντέιν στα 53 του χρόνια μετά από μάχη με τη νόσο ALS

Κόσμος 20.02.2026
«Πάλεψε με θάρρος», αναφέρει η οικογένειά του

Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πρωτιά για Καραλή στη Γαλλία

Αθλητικά Νέα 20.02.2026
Πέρασε τα 6 μέτρα στο Λιεβέν, βίντεο