E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Τι απάντησαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση

Δημοσίευση 1/4/2020 | 20:16

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Το 50% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό, το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του Πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστικό βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων και την έκρηξη που ακολούθησε

Κόσμος 15.01.2026
Δεξαμενόπλοιο εμβολίζεται από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Στο παρά 5′ ο Τραμπ ανέβαλε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Κόσμος 15.01.2026
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την κατάρρευση του καθεστώτος μετά από μια επίθεση

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς: Φόβοι πώς η «ασθένεια Χ» θα εμφανιστεί μέσα στο 2026

Κόσμος 15.01.2026
Οι επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες ότι ο κόσμος είναι απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ξέσπασμα μολυσματικής νόσου

Η πρώτη φρεγάτα Belharra «Κίμων» στον ελληνικό στόλο – Νέα εποχή ναυτικής ισχύος

Ελλάδα 15.01.2026
Η σημερινή ημέρα, καταγράφεται ως ιστορική για το Πολεμικό Ναυτικό

Ερέτρια: Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου από εννέα ανήλικους ‑ Με αφορμή μία κοπέλα

Ελλάδα 15.01.2026
Ο μαθητής δέχθηκε άγρια επίθεση και τραυματίστηκε σοβαρά

IRIS: Αλλαγές από σήμερα στις μεταφορές χρημάτων

Οικονομία 15.01.2026
Τι ισχύει για ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες

Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Αγγελου ‑ `Το παιδί μου έφυγε μαρτυρικά`

Ελλάδα 15.01.2026
`Δε με νοιάζει αν τον χτύπησαν ένας ή πέντε, το παιδί μου δεν ξαναγυρίζει`, λέει ο τραγικός πατέρας.

Νιου Τζέρσεϊ: Μητέρα στραγγάλισε τα παιδιά της, 5 και 7 ετών ‑Τα βρήκε ο πατέρας τους

Κόσμος 15.01.2026
Τα δύο αγόρια, ηλικίας 5 και 7 ετών, εντοπίστηκαν νεκρά από τον πατέρα τους όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Τέλος στα χάρτινα τιμολόγια: Υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις επιχειρήσεις

Οικονομία 15.01.2026
Το χρονοδιάγραμμα, τα φορολογικά κίνητρα και οι αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης παραστατικών

Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα οι τελευταίες πληρωμές για το 2025

Οικονομία 15.01.2026
Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους