E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Τι απάντησαν σε πανελλαδική δημοσκόπηση

Δημοσίευση 1/4/2020 | 20:16

Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Το 50% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορωνοϊού πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό, το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του Πρωθυπουργού και το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία- εισόδημά του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, το 50% των πολιτών εκτιμά πολύ έως αρκετά πιθανό να κολλήσει τον κορωνοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο μικρό ή καθόλου πιθανό και του 8% που δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Καθημερινά το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, το 21% την βλέπει δύο- τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% την κρίνει ως επαρκή και τεκμηριωμένη, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Πέντε στους δέκα θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορωνοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Τις ενέργειες του Πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις κρίνει ως θετικές το 87% και το 10% αρνητικές. Όσον αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, το 54% θεωρεί πως ήταν απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη και το 2% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω κορωνοϊού, το 87% αύξησε την προσωπική του υγιεινή, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13%. Παράλληλα, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις.

Αναφορικά με την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για όλους και το «Μένουμε Σπίτι» τα αποτελέσματα εξήχθησαν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων για την αμιγώς ηλεκτρονική συμμετοχή των ερωτώμενων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομόνοια: Κατάστημα τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο σημείο έσπευσαν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Η τραγική ιστορία των αδερφών που απανθρακώθηκαν στην Κόνιτσα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τέσσερις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά μέσα στο κοντέινερ που κατοικούσαν από τον καταστροφικό σεισμό της Κόνιτσας το 1996.

Αίγιο: Ο Ιταλός θα ζητήσει να αποφυλακιστεί ‑ Ισχυρίστηκε ότι η 54χρονη σκότωσε τον γιο της

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο 16σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν εκείνη που σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε

ΗΠΑ‑Ιράν: Στη Γενεύη οι υπογραφές για τη συμφωνία – Τα 14 σημεία του deal

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το άνοιγμα του Ορμούζ, η παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

Κόσμος 15.06.2026
Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα