E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Πρωταπριλιά με έκτακτο δελτίο, καταιγίδες και χιόνια

Και όμως δεν είναι ψέμα

Δημοσίευση 1/4/2020 | 08:51

Καιρός: Πρωταπριλιά με έκτακτο δελτίο, καταιγίδες και χιόνια

Ήδη από χθες η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ο καιρός θα χαλάσει κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου), οι ισχυρές βροχές και οι κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, καθώς και οι πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρές, ιδιαιτέρως στην κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, σταδιακά της ανατολικής Μακεδονίας και από αργά τη νύχτα και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα).
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8, πιθανώς τη νύχτα στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από τα βόρεια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από τα βόρεια που βαθμιαία θα ενταθούν και κυρίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, ενώ σταδιακά θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν και σε περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8, πιθανώς τη νύχτα στις Σποράδες τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 02-04-2020

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν γρήγορα, στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα Χτες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος Χτες
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου

Ελλάδα Χτες
Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες, δείτε φωτογραφίες

Καλά τα νέα για το βρέφος που κάηκε από λάδι ‑ «Σήμερα βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του», λένε οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Το 15 μηνών αγοράκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες στο νοσοκομείο της Λάρισας - Η ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας προς τους γιατρούς

Ξύλο στο φινάλε του ντέρμπι του ποδοσφαίρου γυναικών ‑ Η ΑΕΚ 2‑1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής αλλά το φινάλε του είχε ξύλο μεταξύ Χατζηνικολάου και Σαμπανάσιτς

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Ελλάδα Χτες
Οι νέοι δικαιούχοι θα προκύψουν από τον πίνακα μη κληρωθέντων δικαιούχων της χαμηλής περιόδου βάσει της σειράς κατάταξή τους στην κλήρωση που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά το έργο υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές

Ελλάδα Χτες
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιογράφος συνελήφθη για απείθεια, απειλή και εξύβριση αστυνομικών στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ένταση τα ξημερώματα στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου