E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Πρωταπριλιά με έκτακτο δελτίο, καταιγίδες και χιόνια

Και όμως δεν είναι ψέμα

Δημοσίευση 1/4/2020 | 08:51

Καιρός: Πρωταπριλιά με έκτακτο δελτίο, καταιγίδες και χιόνια

Ήδη από χθες η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Ο καιρός θα χαλάσει κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην κεντρική και βόρεια χώρα (της τάξεως των 8 με 10 βαθμών Κελσίου), οι ισχυρές βροχές και οι κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, καθώς και οι πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι που θα πνέουν στα κεντρικά και τα βόρεια από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ, τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους, πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρές, ιδιαιτέρως στην κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές από το μεσημέρι ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, σταδιακά της ανατολικής Μακεδονίας και από αργά τη νύχτα και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα).
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8, πιθανώς τη νύχτα στο Θρακικό τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από τα βόρεια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από τα βόρεια που βαθμιαία θα ενταθούν και κυρίως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, ενώ σταδιακά θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν και σε περιοχές της βόρειας Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στα νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8, πιθανώς τη νύχτα στις Σποράδες τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 02-04-2020

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν γρήγορα, στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το video της ΚΑΕ Ολυμπιακός με όσα έγιναν στη φιέστα για την κατάκτηση της Euroleague, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Στιγμές αποθέωσης για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του Ολυμπιακού

Θερμικός θόλος στην Ευρώπη: «Πρωτοφανές το κύμα καύσωνα» ‑ Πού έχει σημάνει κίτρινος συναγερμός

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η κλιματική αλλαγή προκαλεί νωρίτερα και πιο έντονα κύματα καύσωνα, αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας

Νεκρός εντοπίστηκε ο 25χρονος Ισπανός ορειβάτης στον Όλυμπο

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο νεαρός είχε δώσει τα τελευταία σημάδια ζωής το πρωί της περασμένης Τρίτης

Φειδίας Παναγιώτου: Αποφάσισε τι θα κάνει με το Ευρωκοινοβούλιο και τη βουλευτική έδρα στην Κύπρο

E-Daily 3.Left 25.05.2026
«Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο» παραδέχθηκε ο Φειδίας Παναγιώτου μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο

Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στον Τύρναβο, σε απόγνωση οι αγρότες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Σήμερα στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης από 5 έως και 26 μήνες με αναστολή σε 13 κατηγορούμενους για απάτη με επιδοτήσεις στις Σέρρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Πρόκειται για μία από τις πρώτες μεγάλες έρευνες που χειρίστηκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Ελλάδα

Ο Φειδίας Παναγιώτου αποποιείται τη βουλευτική έδρα στην Κύπρο και τη «χαρίζει» στον αμφιλεγόμενο μέντορά του

Πολιτική 25.05.2026
Ο Γιάννης Λαούρης αντιμετώπισε καταγγελίες και δικαστήρια για εξαπάτηση πολιτών με την απόσπαση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ την περίοδο της «έκρηξης» στο Χρηματιστήριο

Η επίσημη ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η Γωγώ Μαστροκώστα άφησε την τελευταία της πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε ηλικία 56 ετών

Πανελλήνιες 2026: Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης – «Κανένα παιδί μόνο»

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πανελλαδικό δίκτυο παρεμβάσεων θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση για την αποφυλάκισή του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ληφθεί μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιουνίου