E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΓΓΠΣ: «Αλλάξτε κωδικούς στο Taxisnet»

Άλλο κωδικό στο Taxisnet ο πολίτης, άλλο ο λογιστής.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2020 | 19:41

ΓΓΠΣ: «Αλλάξτε κωδικούς στο Taxisnet»
Pexels

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μας καλούν να κάνουμε τους κωδικούς μας το taxisnet πιο ισχυρούς και δίνουν… οδηγίες.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, το υπουργείο και τη ΓΓΠΣ συνιστούν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις την αντικατάσταση των passwords τους στο Taxisnet με νέους που θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ένας ισχυρός κωδικός στο Taxisnet πρέπει, σύμφωνα με τις… συστάσεις:

Να αποτελείται κατ’ ελάχιστο από 8 χαρακτήρες

  • Να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:
  • Τουλάχιστον ένα κεφαλαίο λατινικό γράμμα
  • Τουλάχιστον ένα πεζό λατινικό γράμμα
  • Τουλάχιστον έναν αριθμό
  • Τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: @!#$%&)

Η αλλαγή του password μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής “Διαχείριση λογαριασμού / Αλλαγή κωδικού” (https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/changePassword.htm) εφόσον ο χρήστης γνωρίζει τον τωρινό κωδικό του. Για να γίνει όλο αυτό, πρέπει να έχει συνδεθεί στο Taxisnet.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σημειώνει ότι η αντικατάσταση των κωδικών στο Taxinet συνίσταται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Και συνίσταται γιατί αποτελεί επιπλέον μέτρο προστασίας των ψηφιακών μας συναλλαγών με το Δημόσιο, καθώς η χρήση των κωδικών του Taxisnet έχει διευρυνθεί, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr. Πλέον, οι κωδικοί του Taxisnet χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση των πολιτών τόσο στη νέα πύλη όσο και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες του Δημοσίου. Ήδη ο αριθμός των φορέων που χρησιμοποιούν την αυθεντικοποίηση μέσω Taxisnet υπερβαίνει τους 65».

Άλλος κωδικός για τον λογιστή

Αλλαγές έρχονται όμως και για τους λογιστές. Πλέον, δεν θα χρησιμοποιούν τους κωδικούς του πελάτη τους, αλλά αφού εξουσιοδοτηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα έχουν δικούς τους κωδικούς!

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής «για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες. Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει την βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο της επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί, με τρόπο απόλυτα διαφανή και ασφαλή, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνονται αντί αυτού».

Έτσι, ο λογιστής, για παράδειγμα, θα έχει δικούς του κωδικούς και θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής “Εξουσιοδοτήσεις” (https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/authorizations.htm) όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να για λογαριασμό του στο Taxisnet, χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI για απάτες εκατομμυρίων: Γνωστος TikToker και επιχειρηματίας της εστίασης στους συλληφθέντες

Ελλάδα 23.03.2026
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα: πρώην παίκτης ριάλιτι μαγειρικής, μοντέλο, ηθοποιός και άλλοι

Στη Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» μετά τη φωτιά: 8 ντετέκτιβ ανεβαίνουν στο πλοίο για ανακρίσεις

Ελλάδα 23.03.2026
Ποια πρόσωπα του πληρώματος θεωρούνται ύποπτα από το κλιμάκιο ερευνητών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

Πρωτοφανής απειλή των Φρουρών της Επανάστασης: «Φορτίστε κινητά, αποθηκεύστε νερό, μάθετε περσικά»

Κόσμος 23.03.2026
Οι Φρουροί της Επανάστασης στέλνουν σκληρό μήνυμα, ενώ η απειλή για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ βάζει «φωτιά» στην περιοχή

Σκλαβενίτης: Ανοίγει καταστήματα με έτοιμα γεύματα ‑ 26 Μαρτίου εγκαινιάζεται το πρώτο

Ελλάδα 23.03.2026
Η πιλοτική εκκίνηση του concept θα γίνει στις 26 Μαρτίου με ένα κατάστημα στο Σύνταγμα της Αθήνας

Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Fuel Pass και επιδοτήσεις

Ελλάδα 23.03.2026
Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Καρυστιανού δίκη Τεμπών: «Ντροπή και απαξίωση το δικαστήριο – Είμαστε σαν σαρδέλες»

Ελλάδα 23.03.2026
«Και φυσικά θα καταγγείλουμε την πρόθεσή τους να βγάλουν τους δημοσιογράφους και τους ρεπόρτερ έξω»

Καιρός: Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή ‑ Πότε υποχωρεί το κρύο

Καιρός 23.03.2026
Οι εκτιμήσεις του Γιώργου Τσατραφύλλια για το πότε «μαλακώνει» ο καιρός - Η πρόγνωση του Meteo για σήμερα

Carrie Anne Fleming: Πέθανε η ηθοποιός του Supernatural

Κόσμος 23.03.2026
Ο θάνατός της οφείλεται σε επιπλοκές από καρκίνο του μαστού

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!» ‑ Ξέσπασε κατά του διαιτητή

Αθλητικά Νέα 23.03.2026
Eίχε μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του

Θρίλερ στις Σέρρες: Σοβαρό τροχαίο με νεαρό να δίνει μάχη για την ζωή του

Ελλάδα 23.03.2026
Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τέμπη: Ξεκίνησε η δίκη για τους 57 νεκρούς ‑ Ένταση στην αίθουσα με συγγενείς θυμάτων

Ελλάδα 23.03.2026
Ένταση σημειώθηκε μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά την είσοδο του κατηγορούμενου πρώην προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα.

25η Μαρτίου: Παρέλαση με «άρωμα» Belharra και αναβαθμισμένα G3 – Τι θα δούμε πρώτη φορά

Ελλάδα 23.03.2026
Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα σηματοδοτεί την επιχειρησιακή αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων