E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΓΓΠΣ: «Αλλάξτε κωδικούς στο Taxisnet»

Άλλο κωδικό στο Taxisnet ο πολίτης, άλλο ο λογιστής.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2020 | 19:41

ΓΓΠΣ: «Αλλάξτε κωδικούς στο Taxisnet»
Pexels

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης μας καλούν να κάνουμε τους κωδικούς μας το taxisnet πιο ισχυρούς και δίνουν… οδηγίες.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, το υπουργείο και τη ΓΓΠΣ συνιστούν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις την αντικατάσταση των passwords τους στο Taxisnet με νέους που θα πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ένας ισχυρός κωδικός στο Taxisnet πρέπει, σύμφωνα με τις… συστάσεις:

Να αποτελείται κατ’ ελάχιστο από 8 χαρακτήρες

  • Να περιλαμβάνει υποχρεωτικά:
  • Τουλάχιστον ένα κεφαλαίο λατινικό γράμμα
  • Τουλάχιστον ένα πεζό λατινικό γράμμα
  • Τουλάχιστον έναν αριθμό
  • Τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: @!#$%&)

Η αλλαγή του password μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής “Διαχείριση λογαριασμού / Αλλαγή κωδικού” (https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/changePassword.htm) εφόσον ο χρήστης γνωρίζει τον τωρινό κωδικό του. Για να γίνει όλο αυτό, πρέπει να έχει συνδεθεί στο Taxisnet.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σημειώνει ότι η αντικατάσταση των κωδικών στο Taxinet συνίσταται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Και συνίσταται γιατί αποτελεί επιπλέον μέτρο προστασίας των ψηφιακών μας συναλλαγών με το Δημόσιο, καθώς η χρήση των κωδικών του Taxisnet έχει διευρυνθεί, ειδικά μετά την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr. Πλέον, οι κωδικοί του Taxisnet χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση των πολιτών τόσο στη νέα πύλη όσο και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες του Δημοσίου. Ήδη ο αριθμός των φορέων που χρησιμοποιούν την αυθεντικοποίηση μέσω Taxisnet υπερβαίνει τους 65».

Άλλος κωδικός για τον λογιστή

Αλλαγές έρχονται όμως και για τους λογιστές. Πλέον, δεν θα χρησιμοποιούν τους κωδικούς του πελάτη τους, αλλά αφού εξουσιοδοτηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα έχουν δικούς τους κωδικούς!

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής «για εργασίες που προβλέπεται να γίνονται από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για λογαριασμό του πολίτη, είναι διαθέσιμος μηχανισμός παροχής και ανάκλησης εξουσιοδοτήσεων για συγκεκριμένες ενέργειες. Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να λαμβάνει την βοήθεια που χρειάζεται από πρόσωπο της επιλογής του και για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί, με τρόπο απόλυτα διαφανή και ασφαλή, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τις ενέργειες που μπορούν να γίνονται αντί αυτού».

Έτσι, ο λογιστής, για παράδειγμα, θα έχει δικούς του κωδικούς και θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες ενέργειες και μόνο για το διάστημα που είναι ενεργή η εξουσιοδότηση.

Η εξουσιοδότηση μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής “Εξουσιοδοτήσεις” (https://www1.gsis.gr/taxisnet/mytaxisnet/protected/authorizations.htm) όπου ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει τρίτο πρόσωπο για να για λογαριασμό του στο Taxisnet, χωρίς να του δώσει τον κωδικό και το συνθηματικό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροτερεύει η υγεία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε ‑ Μάριτ: Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση πνεύμονα

Κόσμος 14.03.2026
H ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα είναι πλέον επιτακτική

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail