E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα ‑ 1061 κρούσματα και αύξηση διασωληνωμένων

Όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση των δημοσιογράφων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2020 | 18:02

Κορωνοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα ‑ 1061 κρούσματα και αύξηση διασωληνωμένων

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/3) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 1061.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα 32 άτομα.

Νοσηλεύονται 69 άτομα διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών, από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε ασθενείς έχουν βγει από την ΜΕΘ. 

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως θα εκδοθεί νέο θεραπευτικό πρωτόκολλο.

«Σταματήστε να γράφετε δεξιά και αριστερά για θανάτους και να σκορπάτε τον τρόμο. Είναι δική μας δουλειά αυτή, να ενημερώνουμε τον κόσμο», τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Επίσης ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική μνεία στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, στους τραυματιοφορείς, τις καθαρίστριες, το διοικητικό προσωπικό, που έχουν υπερβάλει εαυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα 11.04.2026
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα 11.04.2026
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος 11.04.2026
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα 11.04.2026
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα 11.04.2026
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση