E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Τι φοβούνται οι Αρχές

Δημοσίευση 27/3/2020 | 14:51

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Ακόμα και οι ληστές φαίνεται ότι αποφάσισαν να... μείνουν σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας που εφαρμόζεται η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια, το αστυνομικό δελτίο καταγράψει πλέον απειροελάχιστες κλοπές και ληστείες.


Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε μηνιαία βάση, πριν εμφανιστεί τη χώρα μας το νέο στέλεχος της γρίπης, διαπράττονταν γύρω στις 1.900 με 2.000 διαρρήξεις σπιτιών πανελλαδικά (εκ των οποίων οι μισές στην Αττική), 500 κλοπές σε μέσα συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρένα, κ.λπ.), 1.000 κλοπές σε άλλους δημόσιους χώρους, 150 αρπαγές τσαντών, 20 ληστείες σε καταστήματα, 15 σε οδηγούς ταξί, 10 σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και άλλες 150 σε διάφορα άλλα σημεία όπως π.χ. πρατήρια υγρών καυσίμων. Όπως εκτιμούν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν πέσει σε ποσοστό που φθάνει το 80% με 90% (δεν υπάρχει ακόμη ακριβές ποσοστό καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος συνολικής καταγραφής).

Όλα τα σπίτια έχουν κόσμο και οι δρόμοι είναι άδειοι

Είναι εμφανές ότι τόσο οι κλέφτες όσο και οι ληστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω στις άνομες δραστηριότητές τους, φοβούμενοι τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, αλλά και γνωρίζοντας πως όλοι πλέον βρίσκονται στα διαμερίσματά τους και πως τα γύρω σπίτια είναι γεμάτα με κόσμο. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι οι δρόμοι πλέον είναι άδειοι αποτελεί έναν ακόμη λόγο να τους αποτρέπει να κινηθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις λάβουν σήμα επεμβαίνουν πλέον σε χρόνο ρεκόρ αφού δεν συναντούν κίνηση, ενώ και οι παραβάτες εντοπίζονται πολύ ευκολότερα από τις κάμερες κυκλοφορίας.

Ανησυχία για κλοπές αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ


Στον αντίποδα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. μια ανησυχία μήπως τυχόν και αυξηθούν οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επειδή οι κάτοχοί τους μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και δεν τα εποπτεύουν συχνά. Σε μηνιαία βάση θα πρέπει να τονιστεί ότι προ κορονοϊού καταγράφονταν περίπου 3.000 κλοπές τροχοφόρων στην επικράτεια, αριθμός προφανώς διόλου ευκαφρόνητος. Η δεύτερη ανησυχία είναι μήπως αυξηθούν επίσης οι εκρήξεις τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής ΑΤΜ και από τις 6 με 10 το πολύ που είχαμε κάθε μήνα, ανέλθουν ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως μένει να φανεί, όπως επίσης το εάν «χτυπηθούν» περισσότερα σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φαρμακεία και βενζινάδικα που παραμένουν ούτως ή άλλως ανοικτά καθώς επίσης και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και έχουν μέσα πολύτιμα εμπορεύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντουμπάι: Αναφορές για εκρήξεις και καπνούς στο αμερικάνικο προξενείο

Κόσμος 03.03.2026
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο «απάντησης» στο Ιράν

Διάγγελμα Μακρόν: Στέλνουμε αμυντικά συστήματα στην Κύπρο – Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» απέπλευσε για τη Μεσόγειο

Κόσμος 03.03.2026
«Διέταξα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, τα αεροσκάφη του και τη φρεγάτα που το συνοδεύει να σαλπάρουν για τη Μεσόγειο»

O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία ‑ «Φέρθηκε απαίσια»

Κόσμος 03.03.2026
Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν

Κωνσταντίνος Φλώρος: Είμαστε στην έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ελλάδα 03.03.2026
Τι δήλωσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

«Σιωπηλός εφιάλτης»: Τα νέα υποβρύχια της Κίνας μπορούν να χτυπήσουν την Αμερική από… το σπίτι τους

Κόσμος 03.03.2026
Η Κίνα αναπτύσσει προηγμένα πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν την αμερικανική ενδοχώρα από προστατευμένα ύδατα κοντά στις κινεζικές ακτές, προκαλώντας συναγερμό στο Πεντάγωνο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα ρυθμίζει τις οφειλές σου στην εφορία

Οικονομία 03.03.2026
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Αρνήθηκαν να σερβίρουν smoothie σε άνδρα που φορούσε μπλούζα με τον Τραμπ και απολύθηκαν: Είμαστε Αμερικανοί πολίτες

Κόσμος 03.03.2026
Οι υπάλληλοι είπαν ότι δεν «ένιωθαν άνετα» να εξυπηρετήσουν το ζευγάρι λόγω της μπλούζας με κουκούλα του Τζέικ, όπως καταγράφηκε από την Έρικα, σε ένα βίντεο που έγινε viral

Τραμπ για Ιράν: «Δεν έχουν ναυτικό, δεν έχουν αεροπορία, δεν έχουν σύστημα ανίχνευσης αέρα, έχουν εξουδετερωθεί

Κόσμος 03.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε νέες δηλώσεις του για την επίθεση στο Ιράν, είπε πως οι ΗΠΑ επιτέθηκαν πρώτες για να μην το κάνει η Τεχεράνη

Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο αντιτορπιλικό και ελικόπτερα με δυνατότητες αντιμετώπισης drones

Ελλάδα 03.03.2026
Όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι πλήρως προσηλωμένο στην ασφάλεια της Κύπρου και του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί»

Θύμα επίθεσης μπράβων έπεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cepal, Θεόδωρος Αθανασόπουλος

Ελλάδα 03.03.2026
O κ. Αθανασόπουλος δέχθηκε επίθεση από άτομα αγνώστων στοιχείων και είναι καλά στην υγεία του

Τελ Αβίβ: Εργάτες σε σκαλωσιά βλέπουν από κάτω τους κτίριο να έχει χτυπηθεί από πύραυλο ‑ Βίντεο

Κόσμος 03.03.2026
Όπως φαίνεται στο βίντεο, πυκνοί, μάυροι καπνοί βγαίνουν από το κτίριο που χτυπήθηκε