E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Τι φοβούνται οι Αρχές

Δημοσίευση 27/3/2020 | 14:51

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Ακόμα και οι ληστές φαίνεται ότι αποφάσισαν να... μείνουν σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας που εφαρμόζεται η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια, το αστυνομικό δελτίο καταγράψει πλέον απειροελάχιστες κλοπές και ληστείες.


Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε μηνιαία βάση, πριν εμφανιστεί τη χώρα μας το νέο στέλεχος της γρίπης, διαπράττονταν γύρω στις 1.900 με 2.000 διαρρήξεις σπιτιών πανελλαδικά (εκ των οποίων οι μισές στην Αττική), 500 κλοπές σε μέσα συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρένα, κ.λπ.), 1.000 κλοπές σε άλλους δημόσιους χώρους, 150 αρπαγές τσαντών, 20 ληστείες σε καταστήματα, 15 σε οδηγούς ταξί, 10 σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και άλλες 150 σε διάφορα άλλα σημεία όπως π.χ. πρατήρια υγρών καυσίμων. Όπως εκτιμούν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν πέσει σε ποσοστό που φθάνει το 80% με 90% (δεν υπάρχει ακόμη ακριβές ποσοστό καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος συνολικής καταγραφής).

Όλα τα σπίτια έχουν κόσμο και οι δρόμοι είναι άδειοι

Είναι εμφανές ότι τόσο οι κλέφτες όσο και οι ληστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω στις άνομες δραστηριότητές τους, φοβούμενοι τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, αλλά και γνωρίζοντας πως όλοι πλέον βρίσκονται στα διαμερίσματά τους και πως τα γύρω σπίτια είναι γεμάτα με κόσμο. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι οι δρόμοι πλέον είναι άδειοι αποτελεί έναν ακόμη λόγο να τους αποτρέπει να κινηθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις λάβουν σήμα επεμβαίνουν πλέον σε χρόνο ρεκόρ αφού δεν συναντούν κίνηση, ενώ και οι παραβάτες εντοπίζονται πολύ ευκολότερα από τις κάμερες κυκλοφορίας.

Ανησυχία για κλοπές αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ


Στον αντίποδα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. μια ανησυχία μήπως τυχόν και αυξηθούν οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επειδή οι κάτοχοί τους μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και δεν τα εποπτεύουν συχνά. Σε μηνιαία βάση θα πρέπει να τονιστεί ότι προ κορονοϊού καταγράφονταν περίπου 3.000 κλοπές τροχοφόρων στην επικράτεια, αριθμός προφανώς διόλου ευκαφρόνητος. Η δεύτερη ανησυχία είναι μήπως αυξηθούν επίσης οι εκρήξεις τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής ΑΤΜ και από τις 6 με 10 το πολύ που είχαμε κάθε μήνα, ανέλθουν ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως μένει να φανεί, όπως επίσης το εάν «χτυπηθούν» περισσότερα σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φαρμακεία και βενζινάδικα που παραμένουν ούτως ή άλλως ανοικτά καθώς επίσης και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και έχουν μέσα πολύτιμα εμπορεύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 25.06.2026
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος 25.06.2026
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού