E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Τι φοβούνται οι Αρχές

Δημοσίευση 27/3/2020 | 14:51

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Ακόμα και οι ληστές φαίνεται ότι αποφάσισαν να... μείνουν σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας που εφαρμόζεται η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια, το αστυνομικό δελτίο καταγράψει πλέον απειροελάχιστες κλοπές και ληστείες.


Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε μηνιαία βάση, πριν εμφανιστεί τη χώρα μας το νέο στέλεχος της γρίπης, διαπράττονταν γύρω στις 1.900 με 2.000 διαρρήξεις σπιτιών πανελλαδικά (εκ των οποίων οι μισές στην Αττική), 500 κλοπές σε μέσα συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρένα, κ.λπ.), 1.000 κλοπές σε άλλους δημόσιους χώρους, 150 αρπαγές τσαντών, 20 ληστείες σε καταστήματα, 15 σε οδηγούς ταξί, 10 σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και άλλες 150 σε διάφορα άλλα σημεία όπως π.χ. πρατήρια υγρών καυσίμων. Όπως εκτιμούν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν πέσει σε ποσοστό που φθάνει το 80% με 90% (δεν υπάρχει ακόμη ακριβές ποσοστό καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος συνολικής καταγραφής).

Όλα τα σπίτια έχουν κόσμο και οι δρόμοι είναι άδειοι

Είναι εμφανές ότι τόσο οι κλέφτες όσο και οι ληστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω στις άνομες δραστηριότητές τους, φοβούμενοι τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, αλλά και γνωρίζοντας πως όλοι πλέον βρίσκονται στα διαμερίσματά τους και πως τα γύρω σπίτια είναι γεμάτα με κόσμο. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι οι δρόμοι πλέον είναι άδειοι αποτελεί έναν ακόμη λόγο να τους αποτρέπει να κινηθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις λάβουν σήμα επεμβαίνουν πλέον σε χρόνο ρεκόρ αφού δεν συναντούν κίνηση, ενώ και οι παραβάτες εντοπίζονται πολύ ευκολότερα από τις κάμερες κυκλοφορίας.

Ανησυχία για κλοπές αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ


Στον αντίποδα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. μια ανησυχία μήπως τυχόν και αυξηθούν οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επειδή οι κάτοχοί τους μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και δεν τα εποπτεύουν συχνά. Σε μηνιαία βάση θα πρέπει να τονιστεί ότι προ κορονοϊού καταγράφονταν περίπου 3.000 κλοπές τροχοφόρων στην επικράτεια, αριθμός προφανώς διόλου ευκαφρόνητος. Η δεύτερη ανησυχία είναι μήπως αυξηθούν επίσης οι εκρήξεις τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής ΑΤΜ και από τις 6 με 10 το πολύ που είχαμε κάθε μήνα, ανέλθουν ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως μένει να φανεί, όπως επίσης το εάν «χτυπηθούν» περισσότερα σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φαρμακεία και βενζινάδικα που παραμένουν ούτως ή άλλως ανοικτά καθώς επίσης και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και έχουν μέσα πολύτιμα εμπορεύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα 08.11.2025
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια

Μαθητής έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Δυτικής Αχαΐας ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με σπασμούς

Ελλάδα 08.11.2025
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μαθητής Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου μετά από χρήση ναρκωτικών

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού

Ελλάδα 08.11.2025
Όχι και να δώσω λεφτά στον Τσίπρα για το βιβλίο του, τον έχουμε πληρώσει 100 δισ.

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας

Ελλάδα 08.11.2025
Έντυσε από την Λαμπέτη μέχρι γαλαζοαίματες, σχεδίασε το νυφικό της Καρέζη

Μετά τα power bank, οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν νέα ηλεκτρονική συσκευή

Κόσμος Χτες
Ο παράξενος κανόνας για τα κινητά τηλέφωνα στα αεροδρόμια