E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Τι φοβούνται οι Αρχές

Δημοσίευση 27/3/2020 | 14:51

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Ακόμα και οι ληστές φαίνεται ότι αποφάσισαν να... μείνουν σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας που εφαρμόζεται η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια, το αστυνομικό δελτίο καταγράψει πλέον απειροελάχιστες κλοπές και ληστείες.


Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε μηνιαία βάση, πριν εμφανιστεί τη χώρα μας το νέο στέλεχος της γρίπης, διαπράττονταν γύρω στις 1.900 με 2.000 διαρρήξεις σπιτιών πανελλαδικά (εκ των οποίων οι μισές στην Αττική), 500 κλοπές σε μέσα συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρένα, κ.λπ.), 1.000 κλοπές σε άλλους δημόσιους χώρους, 150 αρπαγές τσαντών, 20 ληστείες σε καταστήματα, 15 σε οδηγούς ταξί, 10 σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και άλλες 150 σε διάφορα άλλα σημεία όπως π.χ. πρατήρια υγρών καυσίμων. Όπως εκτιμούν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν πέσει σε ποσοστό που φθάνει το 80% με 90% (δεν υπάρχει ακόμη ακριβές ποσοστό καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος συνολικής καταγραφής).

Όλα τα σπίτια έχουν κόσμο και οι δρόμοι είναι άδειοι

Είναι εμφανές ότι τόσο οι κλέφτες όσο και οι ληστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω στις άνομες δραστηριότητές τους, φοβούμενοι τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, αλλά και γνωρίζοντας πως όλοι πλέον βρίσκονται στα διαμερίσματά τους και πως τα γύρω σπίτια είναι γεμάτα με κόσμο. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι οι δρόμοι πλέον είναι άδειοι αποτελεί έναν ακόμη λόγο να τους αποτρέπει να κινηθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις λάβουν σήμα επεμβαίνουν πλέον σε χρόνο ρεκόρ αφού δεν συναντούν κίνηση, ενώ και οι παραβάτες εντοπίζονται πολύ ευκολότερα από τις κάμερες κυκλοφορίας.

Ανησυχία για κλοπές αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ


Στον αντίποδα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. μια ανησυχία μήπως τυχόν και αυξηθούν οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επειδή οι κάτοχοί τους μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και δεν τα εποπτεύουν συχνά. Σε μηνιαία βάση θα πρέπει να τονιστεί ότι προ κορονοϊού καταγράφονταν περίπου 3.000 κλοπές τροχοφόρων στην επικράτεια, αριθμός προφανώς διόλου ευκαφρόνητος. Η δεύτερη ανησυχία είναι μήπως αυξηθούν επίσης οι εκρήξεις τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής ΑΤΜ και από τις 6 με 10 το πολύ που είχαμε κάθε μήνα, ανέλθουν ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως μένει να φανεί, όπως επίσης το εάν «χτυπηθούν» περισσότερα σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φαρμακεία και βενζινάδικα που παραμένουν ούτως ή άλλως ανοικτά καθώς επίσης και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και έχουν μέσα πολύτιμα εμπορεύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έρευνα‑σοκ για τη φετινή γρίπη: Γιατί είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών

Ελλάδα 21.01.2026
Περισσότερα από 15 εκατομμύρια άτομα νόσησαν

«Πικρός» καφές στον Βόλο – 27χρονος κατέληξε στο Αυτόφωρο

Ελλάδα 21.01.2026
Ακριβά πλήρωσε την αγάπη του για τον στιγμιαίο καφέ ένας 27χρονος

Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσει την Τετάρτη το Δημόσιο

Ελλάδα 21.01.2026
Τηλεργασία και δικαιολογημένες απουσίες

Ισπανία: Τουλάχιστον 15 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Βαρκελώνη – Νεκρός ο μηχανοδηγός

Κόσμος 21.01.2026
Από τους τραυματίες, οι τέσσερις έχουν σοβαρά τραύματα

Βίντεο: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Στα λευκά έχουν ντυθεί Καρπενήσι, Φλώρινα, λίμνη Πλαστήρα

Καιρός 21.01.2026
Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων

Ανεξέλεγκτη η έξαρση της ιλαράς στις ΗΠΑ: Πάνω από 600 κρούσματα στη Νότια Καρολίνα

Κόσμος 21.01.2026
Η σοβαρότερη επιδημία των τελευταίων 30 ετών

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν