E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Τι φοβούνται οι Αρχές

Δημοσίευση 27/3/2020 | 14:51

Ποσοστό ρεκόρ στη μείωση ληστειών στην Ελλάδα

Ακόμα και οι ληστές φαίνεται ότι αποφάσισαν να... μείνουν σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες και ιδίως από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας που εφαρμόζεται η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων σε όλη την επικράτεια, το αστυνομικό δελτίο καταγράψει πλέον απειροελάχιστες κλοπές και ληστείες.


Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σε μηνιαία βάση, πριν εμφανιστεί τη χώρα μας το νέο στέλεχος της γρίπης, διαπράττονταν γύρω στις 1.900 με 2.000 διαρρήξεις σπιτιών πανελλαδικά (εκ των οποίων οι μισές στην Αττική), 500 κλοπές σε μέσα συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρένα, κ.λπ.), 1.000 κλοπές σε άλλους δημόσιους χώρους, 150 αρπαγές τσαντών, 20 ληστείες σε καταστήματα, 15 σε οδηγούς ταξί, 10 σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και άλλες 150 σε διάφορα άλλα σημεία όπως π.χ. πρατήρια υγρών καυσίμων. Όπως εκτιμούν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν πέσει σε ποσοστό που φθάνει το 80% με 90% (δεν υπάρχει ακόμη ακριβές ποσοστό καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος συνολικής καταγραφής).

Όλα τα σπίτια έχουν κόσμο και οι δρόμοι είναι άδειοι

Είναι εμφανές ότι τόσο οι κλέφτες όσο και οι ληστές έχουν κάνει ένα βήμα πίσω στις άνομες δραστηριότητές τους, φοβούμενοι τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό, αλλά και γνωρίζοντας πως όλοι πλέον βρίσκονται στα διαμερίσματά τους και πως τα γύρω σπίτια είναι γεμάτα με κόσμο. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι οι δρόμοι πλέον είναι άδειοι αποτελεί έναν ακόμη λόγο να τους αποτρέπει να κινηθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις μόλις λάβουν σήμα επεμβαίνουν πλέον σε χρόνο ρεκόρ αφού δεν συναντούν κίνηση, ενώ και οι παραβάτες εντοπίζονται πολύ ευκολότερα από τις κάμερες κυκλοφορίας.

Ανησυχία για κλοπές αυτοκινήτων και σούπερ μάρκετ


Στον αντίποδα υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. μια ανησυχία μήπως τυχόν και αυξηθούν οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών επειδή οι κάτοχοί τους μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και δεν τα εποπτεύουν συχνά. Σε μηνιαία βάση θα πρέπει να τονιστεί ότι προ κορονοϊού καταγράφονταν περίπου 3.000 κλοπές τροχοφόρων στην επικράτεια, αριθμός προφανώς διόλου ευκαφρόνητος. Η δεύτερη ανησυχία είναι μήπως αυξηθούν επίσης οι εκρήξεις τραπεζικών μηχανημάτων αυτόματης συναλλαγής ΑΤΜ και από τις 6 με 10 το πολύ που είχαμε κάθε μήνα, ανέλθουν ακόμη περισσότερο. Αυτό όμως μένει να φανεί, όπως επίσης το εάν «χτυπηθούν» περισσότερα σούπερ μάρκετ, περίπτερα, φαρμακεία και βενζινάδικα που παραμένουν ούτως ή άλλως ανοικτά καθώς επίσης και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και έχουν μέσα πολύτιμα εμπορεύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4‑5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα

Καιρός Χτες
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος Χτες
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα Χτες
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα Χτες
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»