E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ελληνικό προϊόν που ξεπούλησε μετά τον κορωνοϊό

Κι ένα καλό του κορωνοϊού

Δημοσίευση 27/3/2020 | 10:30

Το ελληνικό προϊόν που ξεπούλησε μετά τον κορωνοϊό

«Ενώ παραδοσιακά διαθέτουμε την παραγωγή μας μέχρι και τις αρχές Απριλίου, φέτος ξεπουλήσαμε από τον Φεβρουάριο. Δεν έχουμε ούτε δείγμα» εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας και Εμπορίου Σκόρδου Νέας Βύσσας, Αναστάσιος Γιακμογλίδης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «από τον Δεκέμβριο του 2019 και μέχρι και τον Φεβρουάριο φέτος, πουλήσαμε την παραγωγή μας σε τιμή υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017/2018, ήτοι σε 1,50 ευρώ/κιλό, από 1,30 ευρώ/κιλό».

Όπως εξήγησε ο κ. Γιακμογλίδης, «με την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, οι Έλληνες καταναλωτές στράφηκαν μαζικά στο ελληνικό σκόρδο και εν αντιθέσει με άλλες χρονιές δεν προέβησαν στην αγορά κινέζικων, που είναι πιο φτηνά».

Καθοριστικό ρόλο στην «τρελή κούρσα» πώλησης της υψηλής ποιότητας σκόρδου Βύσσας, από το τέλος Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου, διαδραμάτισε, σύμφωνα με τον κ. Γιακμογλίδη, και «η φημολογία για την ευεργετική δράση του προϊόντος κατά του κορονοϊού».

«Tον Φεβρουάριο φέτος πουλήσαμε 80 τόνους σκόρδου Βύσσας, περισσότερους κατά 40-50 τόνους από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι», τόνισε και υπενθύμισε ότι συνολικά η παραγωγή των 100-120 παραγωγών σκόρδου στην περιοχή ανέρχεται ετησίως σε 600 τόνους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη ανακαίνιση των συρμών: Πώς αλλάζουν όψη τα τρένα σε μετρό και ηλεκτρικό

Ελλάδα 04.02.2026
Κλιματισμός και «δεύτερη ζωή» με νέες αναβαθμίσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ για το παλαιότερο τροχαίο υλικό της Αθήνας

Αποζημίωση‑έκπληξη: Πότε και πώς παίρνετε έως 100 ευρώ για γυαλιά

Ελλάδα 04.02.2026
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Λιμενικό για την τραγωδία στη Χίο με τους 15 νεκρούς: Το δουλεμπορικό χτύπησε το σκάφος μας στο πλάι, ανετράπη και βυθίστηκε

Ελλάδα 04.02.2026
Ο χειριστής του «δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, αντιθέτως ανέστρεψε πορεία και ακολούθησε πρόσκρουση»

Έπεσε η υπογραφή Τραμπ: Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ

Κόσμος 04.02.2026
Και επίσημα «τελεία» μπήκε για το shutdown

Ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας στην Κούβα

Κόσμος 04.02.2026
Nέο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο

Δασκάλα γιόγκα ανατίναζε αυτοκίνητα εκβιάζοντας για χρήματα

Ελλάδα 04.02.2026
Στο παρελθόν η 56χρονη είχε κάψει και το αμάξι του πατέρα της

Νέα Πέραμος: «Το πού ήταν μπλεγμένος ο γιος μου το ξέρει η μάνα του και η σύντροφός του»

Ελλάδα 04.02.2026
Είχε δολοφονηθεί και ο θείος του 27χρονου το 1999

Συνήγορος του Πολίτη για την υπόθεση Λόρα – «Ρεπορτάζ καναλιών θίγουν την αξιοπρέπεια παιδιών»

Ελλάδα 04.02.2026
Προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των πρακτικών

Μαραθώνια η κατάθεση της συντρόφου του 27χρονου που δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 04.02.2026
Τα βίντεο από την απαγωγή, η κληρονομιά και οι κακές παρέες