E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιο αυστηρός ο έλεγχος: Τι θα ελέγχει πλέον η αστυνομία στις μετακινήσεις

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα

Δημοσίευση 26/3/2020 | 14:24

Πιο αυστηρός ο έλεγχος: Τι θα ελέγχει πλέον η αστυνομία στις μετακινήσεις

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα καθώς οι αστυνομικοί καλούνται όχι μόνο να ελέγχουν αν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά να διαπιστώνουν και αν όσα αναφέρονται ως αιτιολογία ευσταθούν.   

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση των συντακτών Τύπου έκανε ξεκάθαρο πως από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι και περισσότεροι και πιο αυστηροί.   

Υπενθυμίζεται για όσους βγαίνουν αδικαιολογήτως από το σπίτι ή χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, για κάθε παράβαση που θα βεβαιώνεται, το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.   

Οι αστυνομικοί θα καλούνται πάντως να ελέγχουν και αν όσοι κυκλοφορούν που έχουν την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας το κάνουν στα πλαίσια του επιτρεπτού και της λογικής. Για παράδειγμα πολίτης που έχει δηλώσει μετάβαση σε φαρμακείο ή βόλτα κατοικιδίου, δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του ή να είναι έξω τρεις και τέσσερις ώρες μετά την δηλωμένη ώρα εξόδου. Αυτός ο περαιτέρω έλεγχος έρχεται καθώς από τη μέρα εφαρμογής του μέτρου υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που δήλωναν έξοδο για σούπερ μάρκετ και τους σταμάτησαν για έλεγχο χιλιόμετρα μακριά. 

 Διευκρινίσεις για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις 

 Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.   

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. 

 Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κηδεία στην Ταϊλάνδη έγινε viral, 58χρονος είχε ζητήσει αποχαιρετισμό με πάρτι και χορεύτριες ‑ Δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τελετή περιλάμβανε μουσική και χορεύτριες γύρω από το φέρετρο, δημιουργώντας μια εικόνα που διέφερε αισθητά από τις παραδοσιακές κηδείες

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη