E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιο αυστηρός ο έλεγχος: Τι θα ελέγχει πλέον η αστυνομία στις μετακινήσεις

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα

Δημοσίευση 26/3/2020 | 14:24

Πιο αυστηρός ο έλεγχος: Τι θα ελέγχει πλέον η αστυνομία στις μετακινήσεις

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα καθώς οι αστυνομικοί καλούνται όχι μόνο να ελέγχουν αν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά να διαπιστώνουν και αν όσα αναφέρονται ως αιτιολογία ευσταθούν.   

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση των συντακτών Τύπου έκανε ξεκάθαρο πως από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι και περισσότεροι και πιο αυστηροί.   

Υπενθυμίζεται για όσους βγαίνουν αδικαιολογήτως από το σπίτι ή χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, για κάθε παράβαση που θα βεβαιώνεται, το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.   

Οι αστυνομικοί θα καλούνται πάντως να ελέγχουν και αν όσοι κυκλοφορούν που έχουν την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας το κάνουν στα πλαίσια του επιτρεπτού και της λογικής. Για παράδειγμα πολίτης που έχει δηλώσει μετάβαση σε φαρμακείο ή βόλτα κατοικιδίου, δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του ή να είναι έξω τρεις και τέσσερις ώρες μετά την δηλωμένη ώρα εξόδου. Αυτός ο περαιτέρω έλεγχος έρχεται καθώς από τη μέρα εφαρμογής του μέτρου υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που δήλωναν έξοδο για σούπερ μάρκετ και τους σταμάτησαν για έλεγχο χιλιόμετρα μακριά. 

 Διευκρινίσεις για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις 

 Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.   

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. 

 Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.