E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιο αυστηρός ο έλεγχος: Τι θα ελέγχει πλέον η αστυνομία στις μετακινήσεις

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα

Δημοσίευση 26/3/2020 | 14:24

Πιο αυστηρός ο έλεγχος: Τι θα ελέγχει πλέον η αστυνομία στις μετακινήσεις

Πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις μετακινήσεις πολιτών από σήμερα καθώς οι αστυνομικοί καλούνται όχι μόνο να ελέγχουν αν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά να διαπιστώνουν και αν όσα αναφέρονται ως αιτιολογία ευσταθούν.   

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση των συντακτών Τύπου έκανε ξεκάθαρο πως από σήμερα οι έλεγχοι θα είναι και περισσότεροι και πιο αυστηροί.   

Υπενθυμίζεται για όσους βγαίνουν αδικαιολογήτως από το σπίτι ή χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, για κάθε παράβαση που θα βεβαιώνεται, το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.   

Οι αστυνομικοί θα καλούνται πάντως να ελέγχουν και αν όσοι κυκλοφορούν που έχουν την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας το κάνουν στα πλαίσια του επιτρεπτού και της λογικής. Για παράδειγμα πολίτης που έχει δηλώσει μετάβαση σε φαρμακείο ή βόλτα κατοικιδίου, δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του ή να είναι έξω τρεις και τέσσερις ώρες μετά την δηλωμένη ώρα εξόδου. Αυτός ο περαιτέρω έλεγχος έρχεται καθώς από τη μέρα εφαρμογής του μέτρου υπήρξαν περιπτώσεις πολιτών που δήλωναν έξοδο για σούπερ μάρκετ και τους σταμάτησαν για έλεγχο χιλιόμετρα μακριά. 

 Διευκρινίσεις για τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις 

 Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας.   

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. 

 Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρατικά «φέσια»: Πάνω από 3,8 δισ. ευρώ χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Αλμα 570 εκατ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην κορυφή τα νοσοκομεία με χρέη 1,59 δισ. ευρώ σε προμηθευτές.

Κρήτη: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κοριτσιού που χαροπαλεύει – Βαριά κακοποιημένη η 3χρονη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρομά μητέρα και ο Πακιστανός πατέρας

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες πληρωμών και τα ποσά ανά περιοχή

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Έως 1.200 ευρώ η συνολική ενίσχυση σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες θέρμανσης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών η Γωγώ Μαστροκώστα

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η Γωγώ Μαστροκώστα έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Ολυμπιακός: Η απονομή του τέταρτου ευρωπαϊκού, το σήκωσε ο Παπανικολάου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η στιγμή της απονομής για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, τρέλα στο T-Center!

Final 4 Euroleague 2026: O Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία του

E-Daily 1.Hero Χτες
Οι «Ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι αντιδράσεις του Αντετοκούνμπο μέσα στο T‑ Center

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA δεν έκρυψε τα συναισθήματά του

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον 67χρονο πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόρη του θύματος ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο πατέρας της σταμάτησε να απαντά - Ο γιος ομολόγησε τη δολοφονία - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ