E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατάθεση φωτιά για κατανάλωση αλκοόλ από τον 40χρονο οδηγό της Corvette

Τι δείχνει το υλικό από κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/2/2020 | 12:43

Κατάθεση φωτιά για κατανάλωση αλκοόλ από τον 40χρονο οδηγό της Corvette

Αντικρουόμενες καταθέσεις για όλα όσα έγιναν πριν και μετά το θλιβερό δυστύχημα με θύμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα, στη Γλυφάδα περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης που βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως άγνωστα στοιχεία της έρευνας που έγινε για να εξακριβωθεί εάν ο 40χρονος που παρέσυρε με την πολυτελή Corvette τον Νάσο είχε καταναλώσει αλκοόλ σε μπαρ της Γλυφάδας, πώς τελικά διέφυγαν από το σημείο ο ίδιος και η κοπέλα που τον συνόδευε, αλλά και τι συνέβη με την εμπλοκή δεύτερου αυτοκινήτου που έφτασε στο σημείο έπειτα από κλήση για «βοήθεια».

Εκανε «σφήνα»

Ο 40χρονος οδηγός της Corvette , ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με τις διαδικτυακές εφαρμογές, διασκέδαζε το μοιραίο βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου μαζί με την παρέα του σε μπαρ. Οταν πέρασε η ώρα πήρε τη φίλη του, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και βγήκαν στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης για να γυρίσουν στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια. Εκεί ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάποια στιγμή φαίνεται ότι συμπορεύτηκε στον δρόμο με τη μοτοσικλέτα του 25χρονου Νάσου και τη μοτοσικλέτα του φίλου του Νάσου. Οι κάμερες ασφαλείας αποκάλυψαν στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές πώς έγινε το δυστύχημα.

Η Corvette κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Κάποια στιγμή επιχείρησε να κάνει «σφήνα». Να προσπεράσει δηλαδή το αυτοκίνητο, μάρκας Renault, που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα και να βρεθεί μπροστά του. Οπως έκανε ελιγμό για να μπει στη μεσαία λωρίδα, το πίσω δεξί μέρος της Corvette συγκρούστηκε με το μπροστά αριστερό μέρος του Renault, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στροφορμή, η Corvette να πάρει κλίση και ο οδηγός της να χάσει παντελώς τον έλεγχο. Το αυτοκίνητο «γλίστρησε» με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα δεξιά. Τότε ήταν που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 25χρονο Νάσο, ο οποίος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Ο φίλος του Νάσου βρισκόταν με τη δική του μηχανή μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω και ήταν αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας. Τι συνέβη, ωστόσο, τα επόμενα λεπτά και πώς εξαφανίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες της Corvette; Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 40χρονος, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες έχει δίπλα του δικηγόρο, κατέθεσε ότι περπάτησε μερικά χιλιόμετρα και κατόπιν έφυγε με ταξί: «Είμαι ένα άτομο που στο παρελθόν έχει περάσει κρίσεις πανικού. Αυτό που κατάλαβα μόνο ήταν μια σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα, όταν εγώ έκανα δεξιά. Εγινε η σύγκρουση, κατάλαβα ένα χτύπημα με αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του δικού μου οχήματος, ανοίξανε οι αερόσακοι και από εκεί και πέρα έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Δεν είδα τίποτα. Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα πάνω σε μηχανή, δεν κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο καβάλησε το πεζοδρόμιο και βρέθηκε στον παράδρομο. Ολα μαύρισαν γύρω μου. Θυμάμαι μόνο αποσπασματικά τον εαυτό μου να περπατάει και κάποια στιγμή να παίρνει ένα ταξί».

Τι επιβεβαιώνουν οι κάμερες

Το γεγονός ότι έφυγε πεζός από το σημείο του δυστυχήματος, όπως και ότι περπάτησε μεγάλη απόσταση, επιβεβαιώνεται από τις κάμερες. Αυτό που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την έρευνα είναι ότι πήρε ταξί. Ακόμα δεν έχει αποκλειστεί η εκδοχή να έφυγε με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, αφού πρώτα διήνυσε πεζός μια μεγάλη απόσταση. Στην ερώτηση γιατί δεν εμφανίστηκε τις επόμενες ημέρες στην Αστυνομία, όταν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έπαιζαν το θέμα με τον θανάσιμο τραυματισμό του Νάσου, απάντησε ότι ήταν σοκαρισμένος και φοβισμένος. Πώς, όμως, διέφυγε η φίλη του, η οποία δεν πήγε μαζί του;

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι περπάτησε από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι ένα σκοτεινό στενό και από εκεί ήρθε και την πήρε φιλικό της πρόσωπο με αυτοκίνητο. Είχε προηγηθεί κλήση της για «βοήθεια» στο συγκεκριμένο άτομο. Ο 40χρονος και η φίλη του άφησαν πίσω τους τον αιμόφυρτο Νάσο, ο οποίος έμεινε στην άσφαλτο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο μαζί με τον σοκαρισμένο φίλο του, ο οποίος τον ακολουθούσε με τη δική του μηχανή. Ο φίλος του Νάσου είδε δύο άτομα να βγαίνουν από την Corvette , αλλά το ισχυρό σοκ δεν του άφηνε περιθώρια να κάνει οτιδήποτε. Οπως περιέγραψε, ο Νάσος ήταν νεκρός στην άσφαλτο, δεν μπορούσε να σκεφθεί τίποτε άλλο εκείνη την ώρα παρά μόνο τον φίλο του. Σε αντίθεση με το ζευγάρι που επέβαινε στην Corvette, κανονικά σταμάτησε στο σημείο ο οδηγός του Renault, ο οποίος δεν είχε καμία υπαιτιότητα στο δυστύχημα.

Για τυπικούς και μόνο λόγους, πάντως, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν διαβιβάσει όλα τα στοιχεία στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, μετέβησαν λίγη ώρα μετά τη θανάσιμη παράσυρση στο σπίτι του 40χρονου για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Εκείνος, ωστόσο, είχε εξαφανιστεί, με συνέπεια οι αστυνομικοί να μην καταφέρουν τελικά να του κάνουν αλκοτέστ. Η Τροχαία Ελληνικού, μέσα από συστηματική έρευνα, έδωσε έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα για να διαλευκανθεί εάν ο οδηγός της Corvette είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στο μπαρ ήπιε μόνο κόκα-κόλα. Η κατάθεση της συνοδηγού του επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του. Κατάθεση προσώπου, ωστόσο, που βρισκόταν μαζί με τον 40χρονο στο μαγαζί το μοιραίο βράδυ ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς αναφέρει ότι ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνα και στο κατάστημα, συγκέντρωσαν και άλλα στοιχεία -κυρίως μέσα από καταθέσεις- που δείχνουν ότι ο 40χρονος είχε πιει αλκοόλ. Ο τελικός λόγος, πάντως, για το κατά πόσον κατανάλωσε ή όχι αλκοόλ ανήκει στις δικαστικές Αρχές. Τα αδικήματα που βαραίνουν τον οδηγό της Corvette είναι πλημμελήματα, γεγονός που σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς της Τροχαίας καταδεικνύει ένα «κενό» στην ισχύουσα νομοθεσία.

Ο 40χρονος παρουσιάστηκε έπειτα από τρεις ημέρες στην Αστυνομία και δεν συνελήφθη, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Εδωσε κατάθεση και αποχώρησε. DNA Η Αστυνομία έχει πάρει δακτυλικά αποτυπώματα και DNA από το εσωτερικό της Corvette και περιμένει τα αποτελέσματα για να επιβεβαιωθεί και τυπικά η παρουσία του ζευγαριού στο αυτοκίνητο. Οι καταθέσεις, πάντως, φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τους εμπλεκόμενους στο τραγικό περιστατικό. Παράλληλα έχει εξεταστεί υλικό από δεκάδες κάμερες ασφαλείας κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Πριν από τη φονική παράσυρση εντοπίστηκαν οι μηχανές του Νάσου και του φίλου του να τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος θα κρίνει εάν θα ασκηθούν ή όχι διώξεις στη συνοδηγό της Corvette ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που είχε εμπλοκή στη διαφυγή των δύο επιβαινόντων στο πολυτελές όχημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φοιτητική στέγη: Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Πού φτάνουν τα ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα 7 στα 10 σπίτια στην Αθήνα ξεπερνούν τα 50 χρόνια - Πόσο ψάχνουν να πληρώσουν οι υποψήφιοι φοιτητές σε κάθε πόλη

Xάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «Red Code» λόγω καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Δύο «αόρατα κύματα» χτύπησαν τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 90 λεπτά

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το φαινόμενο «pressure jump» που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Πάτρα: Κυνηγούσε την γυναίκα του για να την χτυπήσει – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για να τη σώσει

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και συνέλαβαν τον νταή σύζυγο

Σκάνδαλο με διάσημο εστιατόριο δύο αστέρων Michelin: Σέρβιρε επιδόρπιο με μυρμήγκια

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Σύμφωνα με τις αρχές, κατά την περίοδο που εξετάζεται χρησιμοποιήθηκαν περίπου 49.000 μυρμήγκια, κυρίως ως επικάλυψη σε παγωτό

Καύσιμα: Στο τραπέζι νέα επιδότηση στο ντίζελ – Σχέδιο παρέμβασης αν οι τιμές συνεχίσουν την άνοδο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 1,982 ευρώ το λίτρο

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη