E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές σε 26 χρόνια επειδή ήταν έντιμος

Πιθανότατα δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο

Δημοσίευση 21/2/2020 | 16:53

Δημόσιος υπάλληλος μετατέθηκε 53 φορές σε 26 χρόνια επειδή ήταν έντιμος

Το να είναι κάποιος έντιμος στη δουλειά του και να μετατίθεται 53 φορές σε 26 χρόνια για την ιδιότητά του αυτή όχι μόνο κάτι σύνηθες δεν είναι, αλλά πιθανότατα δεν πρέπει να υπάρχει κάτι ανάλογο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, ο 54χρονος αυτός άνθρωπος από την Ινδία θα γίνει βιβλίο, από δύο δημοσιογράφους που έμαθαν την ιστορία του.

Ο Ασόκ Κέμκα, όπως είναι το όνομα του δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος ειδικεύεται στην αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς. Ο τρόμος που δημιουργούσε σε πολλούς που θεωρούσαν ότι έχουν... λερωμένη τη φωλιά τους, η είδηση πως πηγαίνει στην πόλη τους είναι κάτι που έχει πάρει διαστάσεις μύθου. Έτσι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν να μην μπλέκεται στα πόδια τους...

«Σε όλη του την καριέρα ο Κέμκα υπέφερε στα χέρια των πολιτικών προϊσταμένων του επειδή αρνήθηκε να συμβιβαστεί», αναφέρεται στο βιβλίο με τίτλο «Just Transferred: The Untold Story of Ashok Khemka», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο οποίο ο ευσυνείδητος υπάλληλος έμεινε στην ίδια θέση ήταν μόλις 19 μήνες και το μικρότερο μόλις μια εβδομάδα. Ο μέσος όρος παραμονής του στην ίδια θέση είναι κάτι λιγότερο από έξι μήνες.

Ο Κέμκα ζήτησε από τους συγγραφείς να μην αποκαλύψει ονόματα, αλλά άφησε στους συγγραφείς να ανακαλύψουν στοιχεία για τους πολιτικούς που τον κράτησαν προϊστάμενούς του να τον μεταφέρουν και γιατί, όπως αναφέρει ο Guardian. Η πιο κρίσιμη υπόθεση που χειρίστηκε ο 54χρονος σε αυτό το διάστημα, ήταν το 2012 όταν ακύρωσε μια παράτυπη συμφωνία για αγορά γης από τον γαμπρό της επικεφαλής του κόμματος της Σόνια Γκάντι.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2019, περισσότεροι από τους μισούς Ινδούς είχαν δωροδοκήσει είτε αστυνομικό, είτε κρατικό υπάλληλο, προκειμένου να πετύχουν κάποιον σκοπό τους.

Εκτός από τον ίδιο, μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία που υπέστησαν τα προηγούμενα 26 χρόνια και τα μέλη της οικογένειά του, λόγω των συχνών μεταθέσεων. Μπορεί να φανταστεί κανείς πώς είναι για τα παιδιά να μετακινούνται συνεχώς σε τόσα πολλά σχολεία.

Ο Κέμκα αυτή την περίοδο εργάζεται σε τμήματα Αρχαιολογίας στην πολιτεία Χαριάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

Καιρός Χτες
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών