E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο

Δημοσίευση 19/2/2020 | 20:43

Ερντογάν: Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στην Μεσόγειο

Για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί και προκαλεί την Ελλάδα.

Σήμερα 19 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε δηλώσεις του σε βουλευτές του κόμματός του φέρεται να είπε ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στη Μεσόγειο. Πλέον τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα».

Σύμφωνα με τη DailySabah, ο Ερντογάν, είπε ότι «αποφασιστική στάση μας στη Μεσόγειο άρχισε να γίνεται αποδεκτή». Όπως δήλωσε, λόγω της σθεναρής στάσης της Τουρκίας το καθεστώς από τη συμφωνία με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται σταδιακά αποδεκτό από τα μέρη που αφορά, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης επιβεβαιώνει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει μονομερών προσπαθειών γεώτρησης της ελληνοκυπριακής πλευράς», διευκρινίζοντας ότι η το ψευδοκράτος έχει επίσης δικαιώματα στην περιοχή.

«Η Ελλάδα αρχικά δεν χαιρέτισε τη συμφωνία και μάλιστα το θεώρησε ως παραβίαση των δικών της δικαιωμάτων, αν και το διεθνές δίκαιο θεωρεί κάτι διαφορετικό» τόνισε.

Για τη Ρωσία ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι αναμένουν ότι αυτή θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream (Τουρκικό Ρεύμα), τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι καταργείται η μείωση 35% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν θα ζητηθούν αναδρομικά από τους δικαιούχους

Δολοφονήθηκε 21χρονος ποδοσφαιριστής για ένα σκληρό μαρκάρισμα!

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς 21χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του.

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή των δύο διαδοχικών εκρήξεων στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα

Ελλάδα 02.07.2026
Στο οπτικό υλικό διακρίνεται η λάμψη της πρώτης έκρηξης ενώ 15 δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται μια δεύτερη, πολύ πιο ισχυρή, με τη φωτιά να καίει τα οχήματα που βρίσκονταν στην πιλοτή

Βάγια Νέστορα: Η συνταρακτική περιγραφή του συζύγου της για τον θάνατό της

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Με τρεμάμενη φωνή, ο Παναγιώτης Νέστορας περιέγραψε τα όσα έζησε τη νύχτα που δολοφονήθηκε η σύζυγός του, Βάγια Νέστορα, κατά την εμπρηστική επίθεση

Air condition πήρε φωτιά στον Πύργο ‑ Στο νοσοκομείο μητέρα και γιος

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η φωτιά ξεκίνησε από την εσωτερική μονάδα κλιματιστικού και επεκτάθηκε στο σαλόνι, με δύο ενοίκους να μεταφέρονται προληπτικά στο νοσοκομείο.

Ξετυλίγεται η φρίκη στο Οχάιο: Τα 16 παιδιά ήταν κλειδωμένα χρόνια σε ένα δωμάτιο γεμάτο περιττώματα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Τα θύματα της απίστευτης ενδοοικογενειακής βίας, μοιάζουν με «άγρια ζώα». Δεν μιλούν, μία 18χρονη δεν ξέρει καν να γράφει τ΄όνομά της.

Ραφήνα: Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών

Ελλάδα 02.07.2026
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτικοί στο λιμάνι της Ραφήνας αύριο Παρασκευή (3/7). Δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Συνελήφθη υπεύθυνος μπαρ στο Γκάζι για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους

Ελλάδα 02.07.2026
Bρέθηκαν τέσσερις ανήλικοι 15-17 ετών στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος και τους είχε χορηγηθεί αλκοόλ.

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ενοίκια: Πότε ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σας ζητήσει αύξηση – Δείτε τι λέει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει ότι οι αυξήσεις στα ενοίκια επιτρέπονται μόνο όταν προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση ή τη νομοθεσία, καλώντας ενοικιαστές και ιδιοκτήτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των μισθώσεών τους.

Η οικογενειακή τραγωδία της Αφροδίτης Νέστορα: Είχε χάσει και την αδερφή της το 2021

Ελλάδα 02.07.2026
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο βαρύ προσωπικό πένθος