E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός Τσικνοπέμπτη: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και κρύο

Μαύρα τα μαντάτα για την Τσικνοπέμπτη

Δημοσίευση 19/2/2020 | 17:49

Καιρός Τσικνοπέμπτη: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και κρύο

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί την Πέμπτη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι, βορείων κυρίως διευθύνσεων, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τσικνοπέμπτη στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα και σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και προοδευτική ενίσχυση στα 7 μποφόρ, ενώ ενδεχομένως τοπικά να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση στα νησιωτικά τμήματα.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι και από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος σε ασανσέρ πολυκατοικίας όταν power bank πήρε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Το ασανσέρ γέμισε καπνούς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα – Η γυναίκα κατάφερε να βγει μόνη της την τελευταία στιγμή

Μαρίν Λεπέν: «Αν εκλεγώ, θα αποσύρω τη Γαλλία από τη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ»

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η ίδια κίνηση είχε γίνει στο παρελθόν και από τον πρώην πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ

Κορδελιό Θεσσαλονίκης: Τραγικός θάνατος άνδρα – Τον παρέσυρε η αμαξοστοιχία 1635

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Τι αναφέρει η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της

Συναγερμός στο Μικρολίμανο: Πυροβολισμοί σε αστυνομικό έλεγχο – Όπλα και χειροβομβίδες σε ύποπτο

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Αστυνομικός άνοιξε πυρ όταν ο ύποπτος έστρεψε όπλο εναντίον του - Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Προκλητική παρέμβαση της Αγκυρας για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Απαράδεκτη ανοχή σε τρομοκράτη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ανοχή» και ασκώντας κριτική στις ελληνικές αρχέ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς