E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Κινέζες γιατροί ξύρισαν το κεφάλι τους μετά από εντολή

Πολλές έκλαιγαν βλέποντας να χάνουν τα μαλλιά τους

Δημοσίευση 19/2/2020 | 14:12

Κορωνοϊός: Κινέζες γιατροί ξύρισαν το κεφάλι τους μετά από εντολή

Κινέζες γιατροί και νοσηλεύτριες για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτουν βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα κινεζική εφημερίδα.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» που επικαλείται την κινεζική εφημερίδα «Gansu Daily» αναφέρει ότι, υπήρξαν σχετικές καταγγελίες από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου της Κίνας.

Η διεύθυνση κινεζικού νοσοκομείου φέρεται να ανάγκαζε τις γιατρούς να ξυρίσουν τα μαλλιά τους προτού τις στείλουν σε κλινικές της πόλης Ουχάν, επίκεντρο του ιού, για να φροντίσουν τους ασθενείς.

Τουλάχιστον 14 γιατροί από το Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο της επαρχίας Γκανσού ακολούθησαν την εντολή αυτή.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», υπήρξαν γιατροί που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όταν οι κομμωτές τους ξύριζαν το κεφάλι τους.

Ωστόσο, η διεύθυνση του νοσοκομείου υποστήριξε ότι οι Κινέζες γιατροί ήταν πρόθυμες να στερηθούν την κόμη τους ως ένα προληπτικό μέτρο. «Στόχος τους ήταν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον νέο κορωνοϊό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, πάνω από 2.000 είναι οι θάνατοι και 75 χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιού, εκ των οποίων τα 900 εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι πήραν εξιτήριο περισσότεροι ασθενείς από τα κινεζικά νοσοκομεία, σε σχέση με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρισκόταν σε καραντίνα τις τελευταίες 14 ημέρες, ανοιχτά της πόλης Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 3.711 άτομα από 56 χώρες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ήταν 540 ενώ σήμερα ξεκίνησε η αποβίβαση 500 επιβατών που δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα και δεν είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς. Στην Κίνα, πάντως, η κατάσταση παραμένει χαοτική, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει εξαπλωθεί σε ικανό ποσοστό του πληθυσμού ο θανατηφόρος ιός.

Ο απολογισμός των θανάτων χθες 18 Φεβρουαρίου στην επαρχία Χουμπέι, ανήλθε σε 132, ενώ συνολικά στην Κίνα, οι νεκροί έφτασαν τους 136 σε μία ημέρα. Το 80% των ασθενών από τον νέο κορωνοϊό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα

Χανταϊός: Αναζητείται ακόμη ο «ασθενής μηδέν»

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες στο πλοίο

«Δεν είναι δεμένο σωστά»: Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Κίνα, δεν την έδεσαν σωστά σε zip line πάνω από καταρράκτη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η άτυχη νεαρή χτύπησε σε βράχους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια