E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Κινέζες γιατροί ξύρισαν το κεφάλι τους μετά από εντολή

Πολλές έκλαιγαν βλέποντας να χάνουν τα μαλλιά τους

Δημοσίευση 19/2/2020 | 14:12

Κορωνοϊός: Κινέζες γιατροί ξύρισαν το κεφάλι τους μετά από εντολή

Κινέζες γιατροί και νοσηλεύτριες για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτουν βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα κινεζική εφημερίδα.

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» που επικαλείται την κινεζική εφημερίδα «Gansu Daily» αναφέρει ότι, υπήρξαν σχετικές καταγγελίες από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου της Κίνας.

Η διεύθυνση κινεζικού νοσοκομείου φέρεται να ανάγκαζε τις γιατρούς να ξυρίσουν τα μαλλιά τους προτού τις στείλουν σε κλινικές της πόλης Ουχάν, επίκεντρο του ιού, για να φροντίσουν τους ασθενείς.

Τουλάχιστον 14 γιατροί από το Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο της επαρχίας Γκανσού ακολούθησαν την εντολή αυτή.

Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», υπήρξαν γιατροί που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όταν οι κομμωτές τους ξύριζαν το κεφάλι τους.

Ωστόσο, η διεύθυνση του νοσοκομείου υποστήριξε ότι οι Κινέζες γιατροί ήταν πρόθυμες να στερηθούν την κόμη τους ως ένα προληπτικό μέτρο. «Στόχος τους ήταν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον νέο κορωνοϊό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, πάνω από 2.000 είναι οι θάνατοι και 75 χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιού, εκ των οποίων τα 900 εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι πήραν εξιτήριο περισσότεροι ασθενείς από τα κινεζικά νοσοκομεία, σε σχέση με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρισκόταν σε καραντίνα τις τελευταίες 14 ημέρες, ανοιχτά της πόλης Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 3.711 άτομα από 56 χώρες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ήταν 540 ενώ σήμερα ξεκίνησε η αποβίβαση 500 επιβατών που δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα και δεν είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς. Στην Κίνα, πάντως, η κατάσταση παραμένει χαοτική, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει εξαπλωθεί σε ικανό ποσοστό του πληθυσμού ο θανατηφόρος ιός.

Ο απολογισμός των θανάτων χθες 18 Φεβρουαρίου στην επαρχία Χουμπέι, ανήλθε σε 132, ενώ συνολικά στην Κίνα, οι νεκροί έφτασαν τους 136 σε μία ημέρα. Το 80% των ασθενών από τον νέο κορωνοϊό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις