E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο κορονoϊός χτυπά την Apple και τα iPhones

H πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει

Δημοσίευση 18/2/2020 | 14:28

Ο κορονoϊός χτυπά την Apple και τα iPhones

Ο κορονoϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, που θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, προειδοποίησε η αμερικανική εταιρεία, καθώς τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό.

Η Apple είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει ότι ο νέος ιός θα την πλήξει, χωρίς πάντως να προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το βαθμό της ζημιάς της σε αυτό το τρίμηνο, κάτι που αναμένεται να φανεί τον Απρίλιο, όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου φέτος, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters.

Με τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα κλειστά ή ανοιχτά λίγες μόνο ώρες, οι πωλήσεις πολλών εταιρειών εκ των πραγμάτων εμφανίζουν μείωση, καθώς και οι πελάτες είναι λιγοστοί. Όλα τα κινεζικά καταστήματα της Apple αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς και πολλά που ανήκουν σε συνεργάτες της, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταδιακά επιχειρεί να ανοίξει μερικά από αυτά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κορονoϊός θα ρίξει σημαντικά τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων και άλλων τεχνολογικών συσκευών στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, ίσως και κατά 50% στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Η Κίνα συνεισφέρει το 15% των συνολικών εσόδων της Apple, οι μετοχές της οποίας κινήθηκαν πτωτικά στο χρηματιστήριο μετά την προειδοποίηση προς τους επενδυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάλπη πάνω σε ναρκοπέδιο στην Ουκρανία: Τα σενάρια μετά τη δήλωση Ζελένσκι ότι είναι έτοιμος για εκλογές

Κόσμος 10.12.2025
Οι παγίδες της εκλογικής διαδικασίας, τα εμπόδια για τη διεξαγωγή της και το πρόσωπο «κλειδί» που μπορεί πραγματικά να νικήσει τον Ζελένσκι

«Δέχομαι απειλές ότι θα με βιάσουν»: Η Μίνα Αρναούτη ξεσπά μετά την απόφαση για το τροχαίο Παντελίδη

Ελλάδα 10.12.2025
Η συγκλονιστική περιγραφή του τροχαίου και οι φοβίες

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι κρατούσε αιχμάλωτους μετανάστες σε εργοστάσιο και ζητούσε λύτρα

Ελλάδα 10.12.2025
Οι δικαστές τους έκριναν ένοχους, μεταξύ άλλων, για εγκληματική συμμορία και παροχή καταλύματος σε παράτυπους μετανάστες με σκοπό την κερδοσκοπία.

Θρίλερ με τη Μαρία Κορίνα Ματσάδο στη Βνεζουέλα λίγο πριν της απονεμηθεί το Νόμπελ: Αγνωστο πού βρίσκεται

Κόσμος 10.12.2025
Δεν θα μείνει στην εξορία μετά την απονομή του βραβείου της

Αγρότες: Βάζουν πλώρη για το λιμάνι του Βόλου ‑ «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει»

Ελλάδα 10.12.2025
«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο», το μήνυμα των αγροτών - Ο «χάρτης» των μπλόκων σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG