E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε

«Φοβάμαι, δεν θέλω να σκέφτομαι το επόμενο βήμα»

Δημοσίευση 7/2/2020 | 08:12

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αρη Πορτοσάλτε

Αργά το χθες το βράδυ, ομάδα μελών του Ρουβίκωνα βρέθηκαν στην πολυκατοικία όπου διαμένει ο Άρης Πορτοσάλτε, πέταξαν φέιγ βολάν με υβριστικό περιεχόμενο και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

«Πορτοσάλτε ψόφα», «σκουπίδι το ΣΚΑΙ», «Άρη Ναζί» και «Σκουπίδια του ΣΚΑΙ βρωμάτε φασισμό» ήταν τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους ή τα τρικάκια. Το όνομα του Άρη Πορτοσάλτε και η λέξη ΣΚΑΙ ήταν γραμμένες με διπλό αγγλικό S για να παραπέμπει, προφανώς, στα ναζιστικά SS.

Ο ίδιος ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, όπως κάθε μέρα, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο σπίτι του. «Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά “μπαλακλάδες”, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος… Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο».

Ο Άρης Πορτοσάλτε πρόσθεσε πως «αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική. Είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας. Ήρθαν κι έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος. Ήρθαν στο πιο ιερό σημείο. Δύο πράγματα είναι ιερά που σου μαθαίνουν οι γονείς σου, αν έχεις γονείς, αν δεν έχεις μεγαλώσει στον δρόμο. Όταν πίνει και τρώει ο άλλος, δεν τον πειράζουμε, δεν ενοχλούμε ούτε το ζώο που πίνει. Το δεύτερο είναι η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου, είναι πέραν από το κτήνος, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω. Δεν δικαιούται να πάει κανείς στο σπίτι κανενός. Δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας».

“Φασιστικά τάγματα εφόδου”

Ο ίδιος ο Άρης Πορτοσάλτε αντέδρασε στα όσα έγιναν με μια ανάρτηση στο twitter, λίγη ώρα μετά την «επίσκεψη» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του.

Ανεβάζοντας δυο φωτογραφίες από τα συνθήματα που έγραψαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας στους τοίχους της πολυκατοικίας όπου μένει, ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε λόγο για φασιστικά τάγματα εφόδου.

«Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο..», έγραψε ο Άρης Πορτοσάλτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν

Κόσμος 20.04.2026
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του

Ελλάδα 20.04.2026
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους

Κόσμος 20.04.2026
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

Γυάρος: Οριστική η απαγόρευση αλιείας ‑ Αυτές είναι οι ζώνες προστασίας της φύσης

Ελλάδα 20.04.2026
Ασπίδα περιβαλλοντικής προστασίας για τη Γυάρο με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος