E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για τον Θάνο»: Η τελευταία επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται πράξη

Η συγκινητική κίνηση της οικογένειάς του, βασισμένη σε μία ιδέα του, γιού του συνθέτη, Στέργιου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2020 | 20:15

«Για τον Θάνο»: Η τελευταία επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται πράξη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου προχωρά στη δημιουργία της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών «Για τον Θάνο» στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη.

Αυτή ήταν άλλωστε η ιδέα του γιου του, Στέργιου, που ζώντας την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, θέλησε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε στη μνήμη εκείνου να βοηθηθούν όσοι ασθενείς έχουν ανάγκη από αίμα.

Όπως εξηγεί στη σελίδα της στο Facebook η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, αναγγέλλοντας σε κείμενό της με τίτλο «Για τον Θάνο και κάθε Θάνο» μία ακόμα πρωτοβουλία της οικογένειας υπέρ των πολλών που δοκιμάζονται:

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο

"Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες", Θάνος Μικρούτσικος, 21/12/2019.

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου. Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Εκείνες τις μέρες χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο. Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία μας. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο, για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να “βρεις αιμοδότες”, χωρίς να “πρέπει να καλύψεις”, χωρίς να “χρωστάς” και χωρίς να “ξεχρεώνεις”.

Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α προχωράμε στη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη. Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, η πόλη όπου ο Θάνος γεννήθηκε και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα. Ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα "Για τον Θάνο", δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Γιατί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας πιέζει τον Τραμπ για να συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν

Κόσμος 24.03.2026
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράν, εν μέσω παρασκηνιακών πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία

Πέθανε ο Ιταλός τραγουδοποιός Τζίνο Πάολι

Κόσμος 24.03.2026
Σε ηλικία 91 ετών

Καιρός: 25η Μαρτίου με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αστάθεια μέχρι την Κυριακή

Καιρός 24.03.2026
Πού και τι ώρα θα βρέξει την 25η Μαρτίου και τι καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες

Μοχάμαντ Ζολκάντρ: Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Λαριτζανί και πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

Κόσμος 24.03.2026
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η εμπειρία του σε στρατιωτικά και κυβερνητικά αξιώματα τον καθιστά κατάλληλο για τον συντονισμό της πολιτικής εθνικής ασφάλειας της χώρας

Πόσο αυξάνεται το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ

Οικονομία 24.03.2026
Το πρόστιμο για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο και δεν έχουν

Τι καιρό έκανε την 25η Μαρτίου το 1821 ‑ Η αναλυτική έρευνα του Θοδωρή Κολυδά

Καιρός 24.03.2026
Με αφορμή την εθνική επέτειο, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, επιχείρησε μέσω μελέτης του να παρουσιάσει τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 205 πριν!

Απάτη στον ΕΦΚΑ: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στους 22 συλληφθέντες

Ελλάδα 24.03.2026
Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι

Μπιλ Κόσμπι: Κρίθηκε ένοχος για νάρκωση και κακoπoίηση γυναίκας

Κόσμος 24.03.2026
«Κουβαλώ το βάρος αυτού που μου συνέβη για περισσότερα από 50 χρόνια» δήλωσε η επιζώσα

Γιώργος Τσαγκαράκης: «Είμαι αθώος» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του μετά την απολογία

Ελλάδα 24.03.2026
Βίντεο από την στιγμή που ο γνωστός γκαλερίστας έφτασε στον ανακριτή

Ιράν: Χτυπά ξανά το Ισραήλ παρά το μήνυμα Τραμπ – Βομβαρδισμός στη Βηρυτό

Κόσμος 24.03.2026
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ θέλει «να κλείσει σύντομα το ζήτημα»

A23a: Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου έχει «μόνο λίγες εβδομάδες ακόμη» πριν λιώσει εντελώς

Κόσμος 24.03.2026
Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά την πορεία του καθώς το A23a λειτουργεί ως ένα «φυσικό εργαστήριο»