E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Για τον Θάνο»: Η τελευταία επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται πράξη

Η συγκινητική κίνηση της οικογένειάς του, βασισμένη σε μία ιδέα του, γιού του συνθέτη, Στέργιου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2020 | 20:15

«Για τον Θάνο»: Η τελευταία επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου γίνεται πράξη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου προχωρά στη δημιουργία της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών «Για τον Θάνο» στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη.

Αυτή ήταν άλλωστε η ιδέα του γιου του, Στέργιου, που ζώντας την περιπέτεια της υγείας του πατέρα του, θέλησε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε στη μνήμη εκείνου να βοηθηθούν όσοι ασθενείς έχουν ανάγκη από αίμα.

Όπως εξηγεί στη σελίδα της στο Facebook η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη, αναγγέλλοντας σε κείμενό της με τίτλο «Για τον Θάνο και κάθε Θάνο» μία ακόμα πρωτοβουλία της οικογένειας υπέρ των πολλών που δοκιμάζονται:

«Για τον Θάνο και κάθε Θάνο

"Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες", Θάνος Μικρούτσικος, 21/12/2019.

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου. Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Εκείνες τις μέρες χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο. Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία μας. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο, για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να “βρεις αιμοδότες”, χωρίς να “πρέπει να καλύψεις”, χωρίς να “χρωστάς” και χωρίς να “ξεχρεώνεις”.

Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α προχωράμε στη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη. Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, η πόλη όπου ο Θάνος γεννήθηκε και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα. Ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα "Για τον Θάνο", δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα 21.06.2026
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος 21.06.2026
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος 21.06.2026
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα 21.06.2026
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα