E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορoναϊός: Σε αποκλεισμό όλη η Κίνα ‑ Αναστολή ταξιδιών από και προς την χώρα

Ο Σι Τζινπίνγκ ομολογεί ότι η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2020 | 19:15

Κορoναϊός: Σε αποκλεισμό όλη η Κίνα ‑ Αναστολή ταξιδιών από και προς την χώρα

Ενώ 56 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ήδη σε καραντίνα σε περιοχές της Κίνας, φαίνεται πως από την προσεχή Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, στην ίδια κατάσταση θα είναι ολόκληρη η χώρα. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι από τη Δευτέρα η Κίνα αναστέλλει όλες της οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, ανέφερε το CCTV. Και αυτό πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κοροναϊού και ενώ πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Η είδηση από το CCTV έρχεται λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπινγκ, ανήμερα της κινέζικης Πρωτοχρονιάς, είχε σύσκεψη με όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μια σύσκεψη που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Δηλώσεις μετά την σύσκεψη του Κομμουνιστικού Κόμματος

Η Κίνα μπορεί να κερδίσει τη μάχη εναντίον του νέου κοροναϊού, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, αναφερόμενος στην επιδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και καταγράφει σχεδόν 1.300 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταγχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο, οι αρχές θα αναστείλουν τα δρομολόγια σε ολόκληρη την επαρχία όλων των μικρών λεωφορείων από αύριο 26 Ιανουαρίου, με στόχο τον περιορισμό της επιδημίας, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Yum China Holdings Inc γνωστοποίησε ότι κλείνει προσωρινά ορισμένα καταστήματα KFC και Pizza Hut στην Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, ως μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι σημεία ελέγχου θερμοκρασίας έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 387 σιδηροδρομικούς σταθμούς στη χώρα.

Ρωσία και Γαλλία απομακρύνουν τους υπηκόους τους από τη Γουχάν

Η Γαλλία σχεδιάζει να απομακρύνει τους Γάλλους υπηκόους, που έχουν εγκλωβιστεί στη Γουχάν, την οποία έθεσαν σε καραντίνα οι κινεζικές αρχές, για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κοροναϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη ένα email που εστάλη από το γαλλικό προξενείο.

«Το γενικό προξενείο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια υπηρεσία λεωφορείων προκειμένου να επιτρέψει στους Γάλλους πολίτες... και τις Κινέζες και άλλων εθνικοτήτων συζύγους και παιδιά τους να ταξιδέψουν από τη Γουχάν στην Τσανγκσά» αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα.

Επίσης, η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Ρώσοι υπήκοοι από την κινεζική πόλη Γουχάν.

Κανένας Ρώσος δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, αναφέρει το RIA επικαλούμενο τον υπεύθυνο Τύπου της πρεσβείας στην Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Ελλάδα 25.11.2025
Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Κόσμος 25.11.2025
Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Νέα Πέραμος: «Δεν μου έδινε να πιώ και τον σκότωσα» ‑ Η άγνωστη απόπειρα αυτοκτονίας

Ελλάδα 25.11.2025
Το τραγικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου αδελφού της οικογένειας