E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δημοσίευση 23/1/2020 | 11:35

Τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας

Η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1, προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας, ώστε το επίδομα παιδιού να καταστεί ακατάσχετο.

Σε δύο ισόποσες δόσεις η χορήγησή του
Αναλυτικότερα, η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ, θα χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις.

Όπως είπε, η πρώτη δόση, ύψους 1.000 ευρώ, θα δίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση θα χορηγείται έξι μήνες, μετά τη γέννησή του.

Τόνισε δε ότι, την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, ψηφίζεται ο νόμος για το επίδομα γέννας, ενώ η υπουργική απόφαση, που καθορίζει τα επιμέρους χαρακτηριστικά του νόμου, είναι ήδη έτοιμη.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, από εδώ και στο εξής, τα επιδόματα θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με τη σταθερή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων, τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, αλλά θα διευκολυνθεί και το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική, η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν μειώνεται κανένα επίδομα, ενώ παράλληλα τίθενται πιο καθαρά κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων. Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πλέον διασυνδέονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα παιδιού και στέγασης, με τη σχολική φοίτηση των παιδιών. «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και μόνο τότε οι οικογένειές τους θα μπορούν να λαμβάνουν αυτά τα επιδόματα» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι, σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού ή αν, για λόγους μαθησιακών δυσκολιών, πρέπει να επαναλάβει την ίδια χρονιά, το επίδομα θα συνεχίσει να χορηγείται.

«Σκοπός δεν είναι να κόψουμε τα επιδόματα, όπως διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά σκοπός είναι να προβούμε σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα και να δείξουμε ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο» εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεαρός αφήνει το πατίνι και σκαρφαλώνει σε λεωφορείο εν κινήσει στην Καλλιθέα

Ελλάδα 03.12.2025
Ο άνδρας πιάνεται από τον αεραγωγό και συνεχίζει να κινείται, άγνωστο για πόσα μέτρα

Ψυχολόγοι προειδοποιούν: Το ChatGPT‑5 δίνει επικίνδυνες συμβουλές σε άτομα με ψυχικές δυσκολίες

Tech + Science 03.12.2025
Πώς το ChatGPT αντιμετωπίζει διαφορετικούς «ασθενείς» και οι ανησυχητικές απαντήσεις του

Όλες οι προβλέψεις του νέου νόμου για βεντέτες και οπλοκατοχή: Υπεύθυνος και ο καταστηματάρχης όταν πέφτουν μπαλοθιές

Ελλάδα 03.12.2025
Κακούργημα η παράνομη κατοχή όπλου σύμφωνα με τις διατάξεις που επεψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τη νέα κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός 03.12.2025
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου

Οι αγρότες πέρασαν τον αστυνομικό φραγμό και ετοιμάζονται για μπλόκο στο τελωνείο Προμαχώνα

Ελλάδα 03.12.2025
Παρά τις τρεις κλούβες κάθετα στο οδόστρωμα στο ύψος του κόμβου Λευκώνα, οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν με τα τρακτέρ τους από τα χωράφια και να βρεθούν στον δρόμο

Θρήνος στην Κορινθία: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος συνοριακός φύλακας

Ελλάδα 03.12.2025
Ο άτυχος άνδρας είχε καταγωγή από την Αρκαδία και υπηρετούσε στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου

Πτήση MH370: Στις 30 Δεκεμβρίου αρχίζουν ξανά οι έρευνες για το αεροσκάφος που αγνοείται από το 2014

Κόσμος 03.12.2025
Το Boeing 777 της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το 2014 και έκτοτε παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντά για πρώτη φορά για τη σύλληψη του γιου του: «Ο νόμος είναι ίδιος για όλους»

Πολιτική 03.12.2025
Ο γιος του συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Ερυθραία

Τα λείψανα που παραδόθηκαν από τη Χαμάς στο Ισραήλ δεν ανήκουν σε όμηρο της Γάζας

Κόσμος 03.12.2025
Η ταυτοποίηση έγινε στο Εθνικό Κέντρο Ιατροδικαστικής

Τραγωδία στο Βόλο: Υπάλληλος του ΕΦΚΑ βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του

Ελλάδα 03.12.2025
Στην υπηρεσία επικράτησε πανικός