E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

Δημοσίευση 23/1/2020 | 11:35

Τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας

Η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1, προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας, ώστε το επίδομα παιδιού να καταστεί ακατάσχετο.

Σε δύο ισόποσες δόσεις η χορήγησή του
Αναλυτικότερα, η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ, θα χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις.

Όπως είπε, η πρώτη δόση, ύψους 1.000 ευρώ, θα δίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, μετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση θα χορηγείται έξι μήνες, μετά τη γέννησή του.

Τόνισε δε ότι, την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, ψηφίζεται ο νόμος για το επίδομα γέννας, ενώ η υπουργική απόφαση, που καθορίζει τα επιμέρους χαρακτηριστικά του νόμου, είναι ήδη έτοιμη.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι, από εδώ και στο εξής, τα επιδόματα θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, με τη σταθερή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων, τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους, αλλά θα διευκολυνθεί και το έργο των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών.

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική, η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν μειώνεται κανένα επίδομα, ενώ παράλληλα τίθενται πιο καθαρά κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων. Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πλέον διασυνδέονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα παιδιού και στέγασης, με τη σχολική φοίτηση των παιδιών. «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και μόνο τότε οι οικογένειές τους θα μπορούν να λαμβάνουν αυτά τα επιδόματα» συμπλήρωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Ωστόσο, αποσαφήνισε ότι, σε περίπτωση ασθένειας του παιδιού ή αν, για λόγους μαθησιακών δυσκολιών, πρέπει να επαναλάβει την ίδια χρονιά, το επίδομα θα συνεχίσει να χορηγείται.

«Σκοπός δεν είναι να κόψουμε τα επιδόματα, όπως διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά σκοπός είναι να προβούμε σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική κινητικότητα και να δείξουμε ότι το κράτος κάνει ό,τι μπορεί, για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο» εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος Χτες
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος Χτες
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός Χτες
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα