E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φονικός κοροναϊός στην Κίνα: Στους 17 οι νεκροί ‑ Πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία

Σε καραντίνα η πόλη Ουχάν των 9 εκατ. κατοίκων

Δημοσίευση 23/1/2020 | 08:15

Φονικός κοροναϊός στην Κίνα: Στους 17 οι νεκροί ‑ Πρώτο κρούσμα στη Βραζιλία

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 571 κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, μετέδωσε σήμερα η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

Ως το βράδυ της Τετάρτης, ο νέος ιός είχε προκαλέσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Βουχάν, η εστία της μόλυνσης.

Σε καραντίνα η Ουχάν λόγω του κοροναϊού, κλείνουν τα δίκτυα συγκοινωνιών της πόλης
Η κινεζική πόλη Ουχάν, από την οποία ξεκίνησε το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, κλείνει τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συστήνει στους πολίτες να μην φεύγουν από την πόλη, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέρι μπόουτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων θα ανασταλούν από τις 10 το πρωί τοπική ώρα, σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες, σημειώνει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην φύγουν από την πόλη, παρά μονάχα υπό ειδικές συνθήκες, προσθέτουν κρατικά ΜΜΕ στην Κίνα, επικαλούμενα το κυβερνητικό κλιμάκιο που ασχολείται με τον ιό.

Την ίδια ώρα, η Μεγάλη Βρετανία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο, στην πόλη Ουχάν της Κίνας, μετά το ξέσπασμα το νέου κοροναϊού στην πόλη, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Δεδομένων των τελευταίων ιατρικών πληροφοριών, μεταξύ αυτών πληροφοριών σχετικά με μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο και των συστάσεων των κινεζικών αρχών, συστήνουμε να πραγματοποιούνται μονάχα τα ταξίδια που είναι απαραίτητα στην Ουχάν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι θάνατοι από τον άγνωστο μέχρι πρόσφατα κοροναϊό αυξήθηκαν σε 17.

Αναστολή λειτουργίας μέσων μαζικής μεταφοράς και αναστολή των εξερχόμενων πτήσεων, επέβαλαν οι Αρχές

Οι αρχές της μεγαλούπολης Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Τα δρομολόγια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, του μετρό, των φέριμποτ, καθώς και οι αναχωρήσεις των αεροπλάνων και των αμαξοστοιχιών αναστέλλονται από αύριο στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα, μέχρι νεωτέρας, υπογράμμισε η ειδοποίηση που εξέδωσε το ειδικό κλιμάκιο που έχει συστήσει η τοπική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού.

Το μέτρο λήφθηκε σε μια προσπάθεια «δραστικής διακοπής εξάπλωσης του ιού, για τον αποφασιστικό περιορισμό της έξαρσης και την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών», τονίζει η ειδοποίηση.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που συνεδρίασε εκτάκτως στη Γενεύη προκειμένου να εκτιμήσει την επικινδυνότητα εξάπλωσης του Κοροναϊού είπε πως θα αποφασίσει σήμερα Πέμπτη αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για το ξέσπασμα ενός νέου κοροναϊού στην Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 25.06.2026
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος 25.06.2026
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού