E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ολλανδία: Αιχμαλώτισε και κακοποιούσε τα παιδιά του σε αγρόκτημα

Η υπόθεση προκαλεί ανατριχίλα

Δημοσίευση 21/1/2020 | 17:20

Ολλανδία: Αιχμαλώτισε και κακοποιούσε τα παιδιά του σε αγρόκτημα

Ένας πατέρας, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σeξουαλικής κακοποίησης σε ολλανδικό δικαστήριο, κράτησε έξι από τα εννέα παιδιά του αιχμάλωτα για σχεδόν μία δεκαετία σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα, λέγοντάς τους ότι «κακά πνεύματα» θα τα καταλάβουν εάν μιλήσουν σε άλλους ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Ο Γκέριτ-Γιαν βαν Ντόρστεν, 67 ετών, κατηγορείται για παράνομη κράτηση, κακοποίηση παιδιών και ξέπλυμα χρήματος. Αναρρώνοντας ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει και δεν παραβρέθηκε στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία στην πόλη Άσεν.

Τον Οκτώβριο, η αστυνομία εντόπισε τον Βαν Ντόρστεν και πέντε ανήλικα αδέλφια σε ένα αγρόκτημα στο Ρουίνερβολντ της βόρειας Ολλανδίας αφού ένα έκτο παιδί της οικογένειας διέφυγε σε ένα κοντινό χωριό. Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Όλα τα παιδιά αναφέρουν τη σωματική τιμωρία, όταν θεωρούνταν ότι ήταν υπό την επήρεια των πνευμάτων. Αυτό συνέβη από πολύ νεαρή ηλικία, με παιδιά ηλικίας τεσσάρων ή πέντε ετών», δήλωσε στους δικαστές η εισαγγελέας Νταϊάνα Ρόγκεν.

«Οι τιμωρίες περιλάμβαναν ξυλοδαρμούς, μερικές φορές με ραβδί ή άλλα αντικείμενα, τράβηγμα μαλλιών, ενώ κάποιες φορές αναγκάζονταν να κάτσουν σε μπανιέρα με κρύο νερό για ώρες».

Τα έξι νεότερα παιδιά κρατούνταν απομονωμένα από τη γέννησή τους και διαχωρίστηκαν από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. Ένα 15χρονο κορίτσι μετακόμισε σε άλλη πόλη ενώ ένα 12χρονο αγόρι εξαναγκάστηκε να ζήσει μόνο του σε τροχόσπιτο.

Ο Βαν Ντόρστεν είπε στα παιδιά ότι ο θάνατος της μητέρας τους το 2004 ήταν δικό τους λάθος επειδή ήρθαν σε επαφή με τον έξω κόσμο. «Είχα ένα κακό πνεύμα και δεν ήθελα να τους το μεταφέρω», δήλωσε ένα από τα παιδιά στους εισαγγελείς.

Τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδικασία από άλλο χώρο, δήλωσε ο δικαστής Χέρμαν Φράνσεν. Ίσως καταθέσουν αργότερα.

Οι ισχυρισμοί των παιδιών επιβεβαιώθηκαν από τα ημερολόγια που έγραψε ο Βαν Ντόρστεν και που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες στο αγρόκτημα, δήλωσε η εισαγγελέας.

Μεταξύ του 2007 και του εντοπισμού τους πέρυσι, ο Βαν Ντόρστεν τους στερούσε φαγητό, νερό και φάρμακα. Κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά δήλωσαν ότι ο πατέρας τους τα εξανάγκασε σε σeξουαλικές πράξεις μαζί του από το 2004 έως το 2008, είπαν οι εισαγγελείς. Η Ρόγκεν είπε ότι προκειμένου να δικαιολογεί τις σeξουαλικές πράξεις με τα παιδιά του ο Βαν Ντόρστεν τους έλεγε πως ένα «γυναικείο πνεύμα, το πνεύμα της μητέρας τους ή μιας άλλης πνευματικής συζύγου» είχε καταλάβει το σώμα τους.

Τα έξι αδέλφια και ο πατέρας τους ζούσαν στο αγρόκτημα από το 2010, ενώ κανενός η γέννηση δεν είχε καταγραφεί και κανένα παιδί δεν είχε πάει σχολείο, όπως απαιτεί η ολλανδική νομοθεσία.

Ο Βαν Ντόρστεν βρίσκεται στο νοσοκομείο της φυλακής, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον ανακρίνει καθώς δεν μπορεί να μιλήσει ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2014 και δεν αντιμετωπίστηκε.

Ένας δεύτερος ύποπτος, ο Αυστριακός Γιόσεφ Μπρούνερ, 58 ετών, οπαδός ή συνεργός του Βαν Ντόρστεν που πλήρωνε το ενοίκιο της αγροικίας, κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την υγεία άλλων καθώς και για παράνομη κράτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζευγάρι γέννησε παιδί που δεν είναι δικό του λόγω λάθους σε κλινική γονιμότητας

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Βρέθηκαν οι βιολογικοί γονείς, ένα απίστευτο μπέρδεμα!

Μενίδι: Οργή από τους γονείς του Μάριου ‑ «Οι Ρομά μας ειρωνεύονταν στη δίκη για το παιδί μας»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το μοιραίο βράδυ υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στην περιοχή και ότι έπεσαν πάνω από 25 πυροβολισμοί από τον καταυλισμό

Ελευθερία Γιακουμάκη: «Κατέστρεψε δύο οικογένειες» – Η συγγνώμη των αδελφών του γυναικοκτόνου

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Κηδεύεται σήμερα ο 40χρονος δράστης - Το θέατρο που έπαιξε πριν αυτοκτονήσει

Σύγκρουση τρένων στη Δανία, πληροφορίες για πολλούς τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το περιστατικό σημειώθηκε βόρεια της Κοπεγχάγης

Στο σκοτάδι τα κίνητρα της δολοφονίας 25χρονου γιου ταξίαρχου

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Στα χέρια του ελληνικού FBI οι έρευνες - Τα σενάρια που εξετάζονται

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης δημοσίευσαν βίντεο από την κατάληψη πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει την αναχαίτιση δύο πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

Λίβανος: Νέα τραγωδία με θύμα δημοσιογράφο – Στους 9 οι νεκροί από την αρχή των συγκρούσεων

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Οι λιβανέζικες αρχές χαρακτήρισαν τις επιθέσεις «απαράδεκτες» και «απάνθρωπες»

Καιρός: «Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία» ‑ Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 48χρονος δικηγόρος που κατηγορείται για εμπόριο βρέφους ‑ Τι ισχυρίστηκε

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο άνδρας έφυγε μόνος με το μωρό την επόμενη μέρα της γέννησής του

Σοκ στα Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο 14χρονος μετά από χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Συνελήφθη ο 20χρονος που τον φιλοξενούσε

Θρίλερ με το «Epaminondas»: Έχει καταληφθεί από τις ιρανικές δυνάμεις, λέει η εταιρεία σε νέα ανακοίνωση

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Epaminondas» καταλήφθηκε από ιρανικές δυνάμεις.