E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ ‑ Θα πληρώσω με την αποζημίωση από τον Καμμένο

Τι απάντησε για τον σάλο που δημιούργησε η σύγκριση των εξόδων της βασιλόπιτας από την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσίευση 21/1/2020 | 11:26

Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ ‑ Θα πληρώσω με την αποζημίωση από τον Καμμένο

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση στη Διαύγεια της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί δαπάνης 12.000 ευρώ για την «κάλυψη της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού και των στελεχών του ΥΠΑΑΤ».

Η σχετική απόφαση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Ιανουαρίου και χθες, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! [...] Το επιτελικό κράτος εν δράσει!».

Λίγο αργότερα πηγές του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνιζαν ως απάντηση ότι στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκλήθηκαν και οι 750 εργαζόμενοι του υπουργείου σε όλη την Αθήνα, ενώ επισημαίνουν ότι «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο». Ωστόσο ακόμη και κατόπιν αυτής της δικαιολογίας τα χρήματα φάνηκαν πολλά και έτσι σήμερα ο υπουργός αποφάσισε να τα βάλει από την τσέπη του.

Τι απαντά ο Μάκης Βορίδης

Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο πολιτικός προϊστάμενος Μάκης Βορίδης ανέκρουσε πρύμναν σήμερα, δηλώνοντας ότι θα την ανακαλέσει και πως θα βάλει τα χρήματα από την τσέπη του. «Δεν είμαι πλούσιος για να μπορώ να τα βγάλω εύκολα (σ.σ τα χρήματα), αλλά θυμάστε μια ωραία αποζημίωση που μου είχε δώσει ο κ. Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας ύψους 40.000 ευρώ; Από αυτά τα χρήματα θα πληρώσω εγώ την εκδήλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το IRIS γίνεται υποχρεωτικό ‑ Αλλάζει ο τρόπος πληρωμών και αποδείξεων

Οικονομία 21.11.2025
Tι πρέπει να έχουν έτοιμο οι επιχειρήσεις

Σας παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο από την Πολωνία; Γιατί δεν πρέπει να το σηκώσετε

Ελλάδα 21.11.2025
Τι δεν πρέπει να κάνετε αν δείτε κλήσεις από +48 και +3197

Νέα ταυτότητα: Οι κρίσιμες ενημερώσεις που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ελλάδα 21.11.2025
Η έγκαιρη ενημέρωση είναι απαραίτητη

Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από συνομήλικές της

Ελλάδα 21.11.2025
Προβληματισμό προκαλεί το μένος με το οποίο χτυπούν με χέρια και πόδια τα τέσσερα κορίτσια το θύμα τους

Τραγωδία στο Βόλο: Ένοχος μόνο για πλημμελήματα ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε παππού και βρέφος

Ελλάδα 21.11.2025
Το δικαστήριο τον απάλλαξε για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης - Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ