E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ ‑ Θα πληρώσω με την αποζημίωση από τον Καμμένο

Τι απάντησε για τον σάλο που δημιούργησε η σύγκριση των εξόδων της βασιλόπιτας από την Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δημοσίευση 21/1/2020 | 11:26

Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ ‑ Θα πληρώσω με την αποζημίωση από τον Καμμένο

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση στη Διαύγεια της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί δαπάνης 12.000 ευρώ για την «κάλυψη της εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του προσωπικού και των στελεχών του ΥΠΑΑΤ».

Η σχετική απόφαση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Ιανουαρίου και χθες, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! [...] Το επιτελικό κράτος εν δράσει!».

Λίγο αργότερα πηγές του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνιζαν ως απάντηση ότι στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκλήθηκαν και οι 750 εργαζόμενοι του υπουργείου σε όλη την Αθήνα, ενώ επισημαίνουν ότι «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο». Ωστόσο ακόμη και κατόπιν αυτής της δικαιολογίας τα χρήματα φάνηκαν πολλά και έτσι σήμερα ο υπουργός αποφάσισε να τα βάλει από την τσέπη του.

Τι απαντά ο Μάκης Βορίδης

Μετά τις εντονότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο πολιτικός προϊστάμενος Μάκης Βορίδης ανέκρουσε πρύμναν σήμερα, δηλώνοντας ότι θα την ανακαλέσει και πως θα βάλει τα χρήματα από την τσέπη του. «Δεν είμαι πλούσιος για να μπορώ να τα βγάλω εύκολα (σ.σ τα χρήματα), αλλά θυμάστε μια ωραία αποζημίωση που μου είχε δώσει ο κ. Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας ύψους 40.000 ευρώ; Από αυτά τα χρήματα θα πληρώσω εγώ την εκδήλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός σώζει γυναίκα πριν πηδήξει από γέφυρα και αυτοκτονήσει στο Τενεσί

Κόσμος 29.12.2025
Η γυναίκα ήταν έτοιμη να πηδήξει από τη γέφυρα του ποταμού Holston, όταν ένας αστυνομικός παρενέβη και την απομάκρυνε με ασφάλεια

Νέα Ιωνία: Στο νοσοκομείο γυναίκα που παρασύρθηκε από μπετονιέρα

Ελλάδα 29.12.2025
Αγνωστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος

Μίκαελ Σουμάχερ: 12 χρόνια από το εφιαλτικό ατύχημα στο σκι στο Μεριμπέλ: Πώς είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Auto + Moto 29.12.2025
Δώδεκα χρόνια σιωπής και ελπίδας. Από εκείνη την ημέρα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημόσια

Αρης Μουγκοπέτρος: Στα δικαστήρια Τρίπολης ώστε να απολογηθεί για την ενδοοικογενειακή απειλή

Ελλάδα 29.12.2025
Ο Αρης Μουγκοπέτρος απολογείται στον ανακριτή, έπειτα από μήνυση της εν διαστάσει συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή

Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιηθούν πριν από την εκπνοή του 2025

Οικονομία 29.12.2025
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους φορολογούμενους

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες: Νέες κινητοποιήσεις το μεσημέρι με αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων

Ελλάδα 29.12.2025
Σε Νίκαια, Μάλγαρα και Μπράλο αναμένεται να κοπεί πλήρως την κυκλοφορία

Βλάβη σε συρμό της μπλε γραμμής του Μετρό ‑ Μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια

Ελλάδα 29.12.2025
Eχει ακινητοποιηθεί στον σταθμό Εθνική Αμυνα

«Πέτα το όπλο σου»: Ο ήρωας της παραλίας στο Σίδνεϊ περιγράφει τη στιγμή που ακινητοποίησε τον ένοπλο

Κόσμος 29.12.2025
«Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου, δεν θέλω να ακούω το όπλο του, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να ουρλιάζουν και να ικετεύουν»

Συγκλονίζει η μητέρα της ορειβάτισσας που πέθανε στα Βαρδούσια

Ελλάδα 29.12.2025
«Της είπα Θεοδώρα μου μην πας»