E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απαράδεκτο: Πάρκο στην Κίνα ανάγκασε γουρούνι να κάνει bungee jumping

Το ζώό ακούγεται στο βίντεο να βγάζει κραυγές από τον φόβο του

Δημοσίευση 20/1/2020 | 12:36

Απαράδεκτο: Πάρκο στην Κίνα ανάγκασε γουρούνι να κάνει bungee jumping

Κύματα αγανάκτησης προκάλεσε ένα θεματικό πάρκο στη Κίνα μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας χοίρος, δεμένος από έναν πύργο 68 μέτρων, να εξαναγκάζεται σε bungee jump. Αυτός, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, ήταν ο τρόπος να διαφημίσουν το νέο αξιοθέατο του πάρκου στο Chongqing.

Τοπικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μάλιστα πως μετά το σοκαριστικό στιγμιότυπο ο χοίρος εστάλη σε σφαγείο.

Το επίμαχο στιγμιότυπο προκάλεσε σάλο στα social media αντικατοπτρίζοντας τη σημασία των δικαιωμάτων των ζώων στον πληθυσμό της Κίνας.
Μετά τις αντιδράσεις το πάρκο έβγαλε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «αποδέχεται» την κριτική και τις συμβουλές και «ζητάμε συγγνώμη στο κοινό. Θα βελτιώσουμε το marketing της ιστοσελίδας μας για να παρέχουμε στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες».

«Χυδαία τακτική μάρκετινγ»

Το περαστικό συνέβη στις 18 Ιανουαρίου στο πάρκο «Meixin Red Wine Town» στη νοτιοδυτική Κίνα. Με το event «Το χρυσό άλμα του χοίρου» οι διοργανωτές σκόπευαν να γιορτάσουν με αυτό τον τρόπο το νέο αξιοθέατο στο πάρκο.

Ο χοίρος, που ζυγίζει περίπου 78 κιλά, απεικονίζεται δεμένος με ένα μωβ σχοινί γύρω από τους ώμους του. Δύο άντρες τον σπρώχνουν από τον πύργο και όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο το ζώο από τον φόβο του βγάζει κραυγές.

Η κακοποίηση των ζώων δεν τιμωρείται από τον νόμο στη Κίνα. Ωστόσο τα τελεταία χρόνια έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα.

Το περιστατικό καταδίκασε και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΡΕΤΑ η οποία σημείωσε: «η αγριότητα απέναντι στα ζώα στα χειρότερά της». «Οι χοίροι βιώνουν τον φόβο και τον πόνο όπως εμείς οι άνθρωποι και αυτό το αηδιαστικό βίντεο θα έπρεπε να είναι παράνομο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Jason Baker.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γερμανία λανσάρει καύσιμο που αποτελείται κατά 95% από μη ορυκτές πρώτες ύλες

Κόσμος 03.07.2025
Πριν από λίγες ημέρες ένα πρατήριο καυσίμων κοντά στη Βρέμη της αλυσίδας Classic έγινε το πρώτο στην Ευρώπη που διένειμε το Klima Benzin 95

Γαλλία: Ελεγχόμενες βουτιές στον Σηκουάνα

Κόσμος 03.07.2025
Μπάνια στον Σπρέε ζητούν οι Βερολινέζοι

Έρχονται αυτόματα πρόστιμα από την ΑΑΔΕ ‑ Τι αλλάζει

Οικονομία 03.07.2025
Ειδοποιητήρια σε real time μέσω myAADE και email - Έως 500 ευρώ τα πρόστιμα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Βίντεο: Ασυνήθιστο κύμα ψύχους σαρώνει την Αργεντινή

Κόσμος 03.07.2025
Παραλίες στον Ατλαντικό, όπως η Μιραμάρ καλύφθηκαν από χιόνι - Tα θερμόμετρα χθες στο Μπουένος Αιρες έδειχναν –19° Κελσίου

Τρόμος σε πτήση στην Ιαπωνία: Boeing έκανε βίαιη κάθοδο 25.000 ποδών

Κόσμος 03.07.2025
Επιβάτες έχασαν τις αισθήσεις τους, άλλοι έγραφαν τις διαθήκες τους

«Μη με μπλέξεις, φεύγω εγώ»: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή στη Λαμία

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λασίθι, απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Κόσμος Χτες
Έρευνες για εμπρησμό στη Χαλκιδική

Νέος μεγαλομέτοχος του Αρη και επίσημα ο Ρίτσαρντ Σιάο: Πάρτι στο Nick Galis Hall από τους οπαδούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών

Προσγείωση θρίλερ για αεροσκάφος στη Μαδέρα: Αναπηδούσε λόγω των σφοδρών ανέμων

Κόσμος Χτες
Πολλοί χαρακτηρίζουν το αεροδρόμιο της Μαδέρα ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη