E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απαράδεκτο: Πάρκο στην Κίνα ανάγκασε γουρούνι να κάνει bungee jumping

Το ζώό ακούγεται στο βίντεο να βγάζει κραυγές από τον φόβο του

Δημοσίευση 20/1/2020 | 12:36

Απαράδεκτο: Πάρκο στην Κίνα ανάγκασε γουρούνι να κάνει bungee jumping

Κύματα αγανάκτησης προκάλεσε ένα θεματικό πάρκο στη Κίνα μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας χοίρος, δεμένος από έναν πύργο 68 μέτρων, να εξαναγκάζεται σε bungee jump. Αυτός, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, ήταν ο τρόπος να διαφημίσουν το νέο αξιοθέατο του πάρκου στο Chongqing.

Τοπικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μάλιστα πως μετά το σοκαριστικό στιγμιότυπο ο χοίρος εστάλη σε σφαγείο.

Το επίμαχο στιγμιότυπο προκάλεσε σάλο στα social media αντικατοπτρίζοντας τη σημασία των δικαιωμάτων των ζώων στον πληθυσμό της Κίνας.
Μετά τις αντιδράσεις το πάρκο έβγαλε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως «αποδέχεται» την κριτική και τις συμβουλές και «ζητάμε συγγνώμη στο κοινό. Θα βελτιώσουμε το marketing της ιστοσελίδας μας για να παρέχουμε στους τουρίστες καλύτερες υπηρεσίες».

«Χυδαία τακτική μάρκετινγ»

Το περαστικό συνέβη στις 18 Ιανουαρίου στο πάρκο «Meixin Red Wine Town» στη νοτιοδυτική Κίνα. Με το event «Το χρυσό άλμα του χοίρου» οι διοργανωτές σκόπευαν να γιορτάσουν με αυτό τον τρόπο το νέο αξιοθέατο στο πάρκο.

Ο χοίρος, που ζυγίζει περίπου 78 κιλά, απεικονίζεται δεμένος με ένα μωβ σχοινί γύρω από τους ώμους του. Δύο άντρες τον σπρώχνουν από τον πύργο και όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο το ζώο από τον φόβο του βγάζει κραυγές.

Η κακοποίηση των ζώων δεν τιμωρείται από τον νόμο στη Κίνα. Ωστόσο τα τελεταία χρόνια έχει αυξηθεί η ευαισθητοποίηση απέναντι στα ζώα.

Το περιστατικό καταδίκασε και η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΡΕΤΑ η οποία σημείωσε: «η αγριότητα απέναντι στα ζώα στα χειρότερά της». «Οι χοίροι βιώνουν τον φόβο και τον πόνο όπως εμείς οι άνθρωποι και αυτό το αηδιαστικό βίντεο θα έπρεπε να είναι παράνομο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Jason Baker.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Reuters: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην αποκτήσει πυρηνικά

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Σε οριστική συμφωνία με τις ΗΠΑ καταλήγει το Ιράν, καθώς αποδέχεται τον βασικό όρο της Ουάσιγκτον να μην αποκτήσει πυρηνικά. Σημαντικές αποκαλύψεις για το

Καιρός: Μετά τις μπόρες και τη συννεφιά έρχονται 35άρια

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας

Πανελλήνιες 2026: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Με τα Ειδικά Μαθήματα και τις Πρακτικές Δοκιμασίες συνεχίζονται οι πανελλήνιες

Καλοκαιρινή άδεια 2026: Τι έχει αλλάξει φέτος ‑ Τα δικαιώματα των εργαζομένων

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Εργατολόγος παρουσίασε τις αλλαγές στην καλοκαιρινή άδεια

Μετρό: Οι 5 σταθμοί της Γραμμής 3 που θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα έως 18 Ιουνίου

E-Daily 2.TopNews 14.06.2026
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πέντε σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Κυριακή, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικαστάστασης σιδηροτροχιών.

Κατάρ – Ελβετία 1‑1: Την τιμώρησε στο 95′ και πήρε ιστορικό βαθμό

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Ο Εμπολό πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς

Βραζιλία – Μαρόκο 1‑1: Ο Βινίσιους έσωσε τη σελεσάο από πατατράκ στην πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Η ομάδα του Αντσελότι διατήρησε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που τη θέλει να μην χάνει σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1934

Αϊτή – Σκωτία 0‑1: Ο ΜακΓκιν στέλνει τους highlanders στην κορυφή του ομίλου

Αθλητικά Νέα 14.06.2026
Αναλυτική βαθμολογία του 3ου ομίλου

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 1.Hero Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

Κόσμος Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».