E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόλος: Ξύλο, απειλές και ύβρεις για ένα τραπεζομάντηλο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονο Βολιώτη

Δημοσίευση 20/1/2020 | 09:57

Βόλος: Ξύλο, απειλές και ύβρεις για ένα τραπεζομάντηλο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για την επίθεση και τον τραυματισμό 49χρονου, που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία και η σύζυγος του οποίου τίναξε το τραπεζομάντιλο στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, όπου ο 39χρονος είχε σταθμευμένο το αυτοκίνητό του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε τον Μάιο του 2013 σε πολυκατοικία στον Βόλο και η υπόθεση έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, ενώ την περασμένη Παρασκευή (17-01-2020) εκδικάστηκε η έφεσή του.

Μετά το τίναγμα του τραπεζομάντιλου, ο κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τη σύζυγο του 49χρονου και να την απείλησε. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο σύζυγος της γυναίκας, συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο και το πατέρα του κατηγορουμένου, παρουσία του διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Ενώ συζητούσαν για την κίνηση της νοικοκυράς που άναψε τα αίματα, ο 39χρονος κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον 49χρονο με γροθιά στο πρόσωπο και γονατιά στα αριστερά πλευρά και όταν εκείνος έπεσε στο έδαφος συνέχιζε να τον χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά, έχοντας υποστεί κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Από την πλευρά του ο 39χρονος υποστήριξε ότι ο 49χρονος ήταν εκείνος που επιτέθηκε στον πατέρα του με γροθιές. «Τον έπιασα για να τον ηρεμήσω, όμως εκείνος επιτέθηκε και πάλι, ενώ στράφηκε και εναντίον μου», ισχυρίστηκε και στη συνέχεια είπε ότι εκείνος δεν τον χτύπησε αλλά ότι ο παθών έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε από μόνος του.

Ο κατηγορούμενος είπε ακόμη ότι η σύζυγος του μηνυτή τίναξε το τραπεζομάντιλο της κουζίνας στην πιλοτή, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα το ΙΧ να γεμίζει με σκουπίδια και τσιγάρα και μία φορά να καεί η κουκούλα του αυτοκινήτου του.

Υποστήριξε ακόμη ότι εξαιτίας της συμπεριφοράς της ο διαχειριστής αναρτούσε ανακοινώσεις στην είσοδο της πολυκατοικίας για να μην απορρίπτονται σκουπίδια στην πιλοτή.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και ζήτησε να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Ακόμη, ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον παθόντα. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΑΒ: Νόμιζαν ότι έχασε τις αισθήσεις του αλλά αυτός κοιμόταν

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ξύπνησαν τον άνδρα που φέρεται να ήταν υπό την επήρεια μέθης για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

Τηλεφωνικές απάτες με Τεχνητή Νοημοσύνη: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί όταν απαντάτε σε κλήση

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η κλωνοποίηση φωνής μέσω AI καθιστά τις απάτες ολοένα πιο αξιόπιστες - ειδικοί προτείνουν ψυχραιμία, επαλήθευση πληροφοριών και χρήση μυστικής λέξης ως ασπίδα προστασίας

14 χρόνια από την επίθεση στη Μυρτώ: Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Μαρία Κοτρώτσου εξομολογείται τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας δίπλα στην κόρη της, που παραμένει καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από την επίθεση στην Πάρο.

«Λιώσιμο» στο μετρό για άλλα 3 καλοκαίρια: Στον αέρα ο διαγωνισμός για τον κλιματισμό

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Υπομονή για τουλάχιστον ακόμη τρία καλοκαίρια θα χρειαστεί να κάνουν οι χιλιάδες επιβάτες

Καύσιμα: Στο τραπέζι νέα επιδότηση στο ντίζελ – Σχέδιο παρέμβασης αν οι τιμές συνεχίσουν την άνοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 1,982 ευρώ το λίτρο

Σκάνδαλο με διάσημο εστιατόριο δύο αστέρων Michelin: Σέρβιρε επιδόρπιο με μυρμήγκια

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Σύμφωνα με τις αρχές, κατά την περίοδο που εξετάζεται χρησιμοποιήθηκαν περίπου 49.000 μυρμήγκια, κυρίως ως επικάλυψη σε παγωτό

Πάτρα: Κυνηγούσε την γυναίκα του για να την χτυπήσει – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για να τη σώσει

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και συνέλαβαν τον νταή σύζυγο

Φοιτητική στέγη: Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Πού φτάνουν τα ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα 7 στα 10 σπίτια στην Αθήνα ξεπερνούν τα 50 χρόνια - Πόσο ψάχνουν να πληρώσουν οι υποψήφιοι φοιτητές σε κάθε πόλη

Xάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «Red Code» λόγω καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Δύο «αόρατα κύματα» χτύπησαν τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 90 λεπτά

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το φαινόμενο «pressure jump» που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

Κόσμος 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο