E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βάρη: Τους σκότωσαν μπροστά στα παιδιά τους

Ποιοι είναι οι δύο νεκροί

Δημοσίευση 20/1/2020 | 08:14

Βάρη: Τους σκότωσαν μπροστά στα παιδιά τους

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.

Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν στην Βάρη το βράδυ της Κυριακής (19.01.2020) ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», υποστηρίζει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο.

Ναρκωτικά και δεκάδες νεκροί

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

Μαυροειδάκος: Φαίνεται επαγγελματικό χτύπημα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδκάκος έκανε λόγο για επαγγελματικό χτύπημα, κάτι το οποίο φανερώνει και η σφοδρότητα των πυροβολισμών αλλά και ο χρόνος που έδρασαν.

Κι αυτό γιατί χτύπησαν την ώρα που οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ άλλαζαν βάρδια, και οι επόμενοι ενημερώνονταν από τους προηγούμενους. Επομένως υπήρχαν μερικά λεπτά που δεν μπορούσαν να δράσουν, κάτι που μάλλον οι δολοφόνοι ήξεραν.Ναρκωτικά και δεκάδες νεκροί
Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος 20.04.2026
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα 20.04.2026
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα 20.04.2026
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα 20.04.2026
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα 20.04.2026
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή