E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί

«Έχει ένα λεπτό ζωής ακόμα....»

Δημοσίευση 19/1/2020 | 14:11

O Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Στη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί που προκάλεσε τεράστια ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν αναφέρθηκε ο Ντόναλν Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα που επικαλείται το CNN o Τραμπ είπε ότι η εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού στρατηγού με drone δόθηκε καθώς ο Σουλεϊμανί «έλεγε άσχημα πράγματα για την χώρα μας».

«Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου ήταν ότι ο Σουλεϊμανί αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ με τον Τραμπ στο ηχητικό που επικαλείται το CNN να ακούγεται να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός ήταν «γνωστός τρομοκράτης» που «βρισκόταν στη λίστα μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε, επίσης, στους παριστάμενους το πώς τον ενημέρωναν οι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιχείρηση με στόχο τον Σουλεϊμανί.

«Είναι μαζί. Κύριε έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, όχτώ...» περιέγραψε ο Τραμπ ό,τι του έλεγαν οι αξιωματικοί.

«Και ξαφνικά μια έκρηξη. "Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση". Κι εγώ ρώτησα "πού είναι αυτός ο τύπος;". Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι' αυτόν» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Hear Trump detail Soleimani strike to GOP donors


Κατά την αμερικανική επιχείρηση σκοτώθηκε και ο Αμπου Μαχντί αλ Μουχαντίς, ο ηγέτης της οργάνωσης Καταίμπ Χεζμπολάχ την οποία οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει για την πυραυλική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε Αμερικανός εργολάβος τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το CNN o Τραμπ είπε για τον δεύτερο νεκρό από την επίθεση ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός».

Στην ίδια συνάντηση ο Τραμπ αναφέρθηκε και στον σκύλο που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εκφράζοντας ένα παράπονο ότι «έγινε πολύ διάσημος» και «του πιστώθηκαν περισσότερα πράγματα από ό,τι σε εμένα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Reuters στην εκδήλωση αυτή στη Φλόριντα συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Τσουκαλάς για το ξύλο στη Σερβία: «Ήταν συνδεσμίτες – Μου έρχονταν από παντού»

Ελλάδα 30.12.2025
Τα δραματικά λεπτά του ξυλοδαρμού του περιγράφει ο Έλληνας πρωταθλητής Γιάννης Τσουκαλάς, ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την ταλαιπωρία χιλιάδων εκδρομέων παρά τα ανοιχτά μπλόκα

Ελλάδα 30.12.2025
Η ΕΛ.ΑΣ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκδρομέων περί αποκλεισμού του οδικού δικτύου – Η ανακοίνωση για την ταλαιπωρία παρά το γεγονός πως τα μπλόκα είναι ανοιχτά

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα 30.12.2025
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα 30.12.2025
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα 30.12.2025
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος 30.12.2025
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα 30.12.2025
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος 30.12.2025
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα 30.12.2025
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα 30.12.2025
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος 30.12.2025
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

Πολιτική 30.12.2025
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα