E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί

«Έχει ένα λεπτό ζωής ακόμα....»

Δημοσίευση 19/1/2020 | 14:11

O Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Στη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί που προκάλεσε τεράστια ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν αναφέρθηκε ο Ντόναλν Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα που επικαλείται το CNN o Τραμπ είπε ότι η εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού στρατηγού με drone δόθηκε καθώς ο Σουλεϊμανί «έλεγε άσχημα πράγματα για την χώρα μας».

«Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου ήταν ότι ο Σουλεϊμανί αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ με τον Τραμπ στο ηχητικό που επικαλείται το CNN να ακούγεται να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός ήταν «γνωστός τρομοκράτης» που «βρισκόταν στη λίστα μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε, επίσης, στους παριστάμενους το πώς τον ενημέρωναν οι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιχείρηση με στόχο τον Σουλεϊμανί.

«Είναι μαζί. Κύριε έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, όχτώ...» περιέγραψε ο Τραμπ ό,τι του έλεγαν οι αξιωματικοί.

«Και ξαφνικά μια έκρηξη. "Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση". Κι εγώ ρώτησα "πού είναι αυτός ο τύπος;". Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι' αυτόν» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Hear Trump detail Soleimani strike to GOP donors


Κατά την αμερικανική επιχείρηση σκοτώθηκε και ο Αμπου Μαχντί αλ Μουχαντίς, ο ηγέτης της οργάνωσης Καταίμπ Χεζμπολάχ την οποία οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει για την πυραυλική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε Αμερικανός εργολάβος τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το CNN o Τραμπ είπε για τον δεύτερο νεκρό από την επίθεση ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός».

Στην ίδια συνάντηση ο Τραμπ αναφέρθηκε και στον σκύλο που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εκφράζοντας ένα παράπονο ότι «έγινε πολύ διάσημος» και «του πιστώθηκαν περισσότερα πράγματα από ό,τι σε εμένα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Reuters στην εκδήλωση αυτή στη Φλόριντα συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Ελλάδα 04.03.2026
Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Κουτσούμπας: «Τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση στη Σούδα»

Πολιτική 04.03.2026
«Το ξέρουμε», ανέφερε με βεβαιότητα ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Ελλάδα 04.03.2026
Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Ελλάδα 04.03.2026
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Διάδοχος Χαμενεΐ: Ποιος είναι ο γιος του, Μοτζτάμπα, που θεωρείται «πιο σκληροπυρηνικός από τον πατέρα του»

Κόσμος 04.03.2026
Το προφίλ του επικρατέστερου διαδόχου του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την εκλογή

Σρι Λάνκα: Αμερικανικό το υποβρύχιο που βύθισε με τορπίλη την ιρανική φρεγάτα

Κόσμος 04.03.2026
Οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν περισυλλέξει 78 τραυματίες, αρκετοί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση