E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί

«Έχει ένα λεπτό ζωής ακόμα....»

Δημοσίευση 19/1/2020 | 14:11

O Τραμπ περιγράφει τη δολοφονία Σουλεϊμανί

Στη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί που προκάλεσε τεράστια ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν αναφέρθηκε ο Ντόναλν Τραμπ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με ηχογραφημένο απόσπασμα που επικαλείται το CNN o Τραμπ είπε ότι η εντολή για την επιχείρηση εκτέλεσης του Ιρανού στρατηγού με drone δόθηκε καθώς ο Σουλεϊμανί «έλεγε άσχημα πράγματα για την χώρα μας».

«Πόσα ακόμα από αυτά τα σκ@@ έπρεπε να συνεχίσουμε να ακούμε; Πόσα ακόμη θα ανεχόμαστε;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη εκδοχή του Λευκού Οίκου ήταν ότι ο Σουλεϊμανί αποτελούσε «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ με τον Τραμπ στο ηχητικό που επικαλείται το CNN να ακούγεται να λέει ότι ο Ιρανός στρατηγός ήταν «γνωστός τρομοκράτης» που «βρισκόταν στη λίστα μας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιέγραψε, επίσης, στους παριστάμενους το πώς τον ενημέρωναν οι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για την επιχείρηση με στόχο τον Σουλεϊμανί.

«Είναι μαζί. Κύριε έχουν δύο λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ζήσουν. Είναι στο θωρακισμένο όχημα, Κύριε έχουν ένα λεπτό για να ζήσουν. Τριάντα δευτερόλεπτα. Δέκα, εννέα, όχτώ...» περιέγραψε ο Τραμπ ό,τι του έλεγαν οι αξιωματικοί.

«Και ξαφνικά μια έκρηξη. "Τέλος κύριε, σταματάμε τη μετάδοση". Κι εγώ ρώτησα "πού είναι αυτός ο τύπος;". Και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσα κάτι γι' αυτόν» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Hear Trump detail Soleimani strike to GOP donors


Κατά την αμερικανική επιχείρηση σκοτώθηκε και ο Αμπου Μαχντί αλ Μουχαντίς, ο ηγέτης της οργάνωσης Καταίμπ Χεζμπολάχ την οποία οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει για την πυραυλική επίθεση από την οποία σκοτώθηκε Αμερικανός εργολάβος τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το CNN o Τραμπ είπε για τον δεύτερο νεκρό από την επίθεση ότι «πετύχαμε δύο στην τιμή του ενός».

Στην ίδια συνάντηση ο Τραμπ αναφέρθηκε και στον σκύλο που τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι εκφράζοντας ένα παράπονο ότι «έγινε πολύ διάσημος» και «του πιστώθηκαν περισσότερα πράγματα από ό,τι σε εμένα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Reuters στην εκδήλωση αυτή στη Φλόριντα συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης