E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των κλήσεων που έκοψαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μέσα σε λίγες ώρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020 | 19:44

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα

"Φωτιά" πήραν τα μπλοκάκια των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μέσα σε μόλις μία ημέρα (την Τρίτη 14/1) έκοψαν 1.400 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο μέσος όρος κλήσεων που κόβονται μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα ανέρχεται σε περίπου 500 – 600.

"Κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών και βεβαιώσαμε 1.400 κλήσεις σε λιγότερο από 16 ώρες. Επέστρεψε το σύνολο της δύναμης των δημοτικών αστυνομικών στους δρόμους και αυτό που αντικρίσαμε χθες (Τρίτη) ήταν ένα μπάχαλο" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, αυξημένος ήταν ο αριθμός των κλήσεων που κόπηκαν στους παραβάτες οδηγούς και κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 βεβαιώθηκαν 10.000 περισσότερες παραβάσεις (32.0000), σε σχέση με το ίδιο δίμηνο του 2018, όπου ο αριθμός είχε ανέλθει σε 22.000.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, καθ’ όλη τη γιορτινή περίοδο, εστίασαν κυρίως στους βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρο Νίκης, Βασ.Ολγας και Αγίου Δημητρίου, όπου έπεσε και ο κύριος όγκος των οχημάτων.

Ωστόσο, πέρα από τις κλήσεις για το διπλοπαρκάρισμα, τετραπλασιάστηκαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις για στάθμευση στις θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), σε ράμπες αναπήρων και σε διαβάσεις πεζών.

"Είναι ανησυχητικός ο αριθμός περιπτώσεων αφαίρεσης πινακίδων (για παράνομη στάθμευση) στις θέσεις αναπήρων, διότι πέρα από αντικοινωνική συμπεριφορά είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα", πρόσθεσε ο κ. Δαγκλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διευθυντής εστιατορίου σώζει κοριτσάκι που κρέμεται από το μπαλκόνι

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Αγνωστο πώς το παιδί βρέθηκε να κρέμεται στο κενό

Αγοράκι έκανε τρύπα σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ρενέ Μαγκρίτ

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ένα απρόσμενο περιστατικό σε μουσείο της Ιερουσαλήμ

Κλειστές οι πόρτες των ΑΕΙ για 9 στα 10 παιδιά από χαμηλά στρώματα

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η έκθεση του ΙΟΒΕ αποκαλύπτει πώς η παραπαιδεία, οι «καλές» σχολές και οι χαμηλοί μισθοί συντηρούν τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Ελλάδα

Ανω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα ρεύματος – Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και διερευνώνται

Νέα κτηνωδία στην Κοζάνη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμούς στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 13.06.2026
Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και την πλάτη

Ιράν και ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία: Τι προβλέπει το μνημόνιο και πότε θα υπογραφεί

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί εμφανίζεται αισιόδοξος για ψηφιακή υπογραφή μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones κοντά στα Στενά του Ορμούζ.

Μουντιάλ 2026: Με νίκη 4‑1 επί της Παραγουάης οι ΗΠΑ άνοιξαν με το δεξί τον 4ο όμιλο

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Από τα πρώτα λεπτά, οι Αμερικανοί φανέρωσαν τις προθέσεις τους στο τουρνουά

Μουντιάλ 2026: Καναδάς και Βοσνία/Ερζεγοβίνη χώρισαν με 1‑1

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ο Λάριν μπήκε ως αλλαγή στο 77` και έναν μόλις λεπτό αργότερα ισοφάρισε για τον Καναδά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1

Ανταρκτική: Θερμοκρασίες 20 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο ‑ Χάνονται πάγοι «μεγέθους Γαλλίας»

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η δυτική ακτή της Ανταρκτικής έχει χάσει έκταση θαλάσσιου πάγου ίση με τη Γαλλία, ενώ οι θερμοκρασίες σπάνε ρεκόρ

Λήξη συναγερμού στο πλοίο με τους 1050 επιβαίνοντες – Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Το «Blue Star 2» είχε καταπλεύσει εσπευσμένα στο λιμάνι του Λαυρίου για τον απαραίτητο έλεγχο