E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των κλήσεων που έκοψαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μέσα σε λίγες ώρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020 | 19:44

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα

"Φωτιά" πήραν τα μπλοκάκια των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μέσα σε μόλις μία ημέρα (την Τρίτη 14/1) έκοψαν 1.400 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο μέσος όρος κλήσεων που κόβονται μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα ανέρχεται σε περίπου 500 – 600.

"Κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών και βεβαιώσαμε 1.400 κλήσεις σε λιγότερο από 16 ώρες. Επέστρεψε το σύνολο της δύναμης των δημοτικών αστυνομικών στους δρόμους και αυτό που αντικρίσαμε χθες (Τρίτη) ήταν ένα μπάχαλο" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, αυξημένος ήταν ο αριθμός των κλήσεων που κόπηκαν στους παραβάτες οδηγούς και κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 βεβαιώθηκαν 10.000 περισσότερες παραβάσεις (32.0000), σε σχέση με το ίδιο δίμηνο του 2018, όπου ο αριθμός είχε ανέλθει σε 22.000.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, καθ’ όλη τη γιορτινή περίοδο, εστίασαν κυρίως στους βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρο Νίκης, Βασ.Ολγας και Αγίου Δημητρίου, όπου έπεσε και ο κύριος όγκος των οχημάτων.

Ωστόσο, πέρα από τις κλήσεις για το διπλοπαρκάρισμα, τετραπλασιάστηκαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις για στάθμευση στις θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), σε ράμπες αναπήρων και σε διαβάσεις πεζών.

"Είναι ανησυχητικός ο αριθμός περιπτώσεων αφαίρεσης πινακίδων (για παράνομη στάθμευση) στις θέσεις αναπήρων, διότι πέρα από αντικοινωνική συμπεριφορά είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα", πρόσθεσε ο κ. Δαγκλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό