E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των κλήσεων που έκοψαν οι δημοτικοί αστυνομικοί μέσα σε λίγες ώρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020 | 19:44

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομο παρκάρισμα

"Φωτιά" πήραν τα μπλοκάκια των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μέσα σε μόλις μία ημέρα (την Τρίτη 14/1) έκοψαν 1.400 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο μέσος όρος κλήσεων που κόβονται μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα ανέρχεται σε περίπου 500 – 600.

"Κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών και βεβαιώσαμε 1.400 κλήσεις σε λιγότερο από 16 ώρες. Επέστρεψε το σύνολο της δύναμης των δημοτικών αστυνομικών στους δρόμους και αυτό που αντικρίσαμε χθες (Τρίτη) ήταν ένα μπάχαλο" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, αυξημένος ήταν ο αριθμός των κλήσεων που κόπηκαν στους παραβάτες οδηγούς και κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 βεβαιώθηκαν 10.000 περισσότερες παραβάσεις (32.0000), σε σχέση με το ίδιο δίμηνο του 2018, όπου ο αριθμός είχε ανέλθει σε 22.000.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, καθ’ όλη τη γιορτινή περίοδο, εστίασαν κυρίως στους βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρο Νίκης, Βασ.Ολγας και Αγίου Δημητρίου, όπου έπεσε και ο κύριος όγκος των οχημάτων.

Ωστόσο, πέρα από τις κλήσεις για το διπλοπαρκάρισμα, τετραπλασιάστηκαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις για στάθμευση στις θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), σε ράμπες αναπήρων και σε διαβάσεις πεζών.

"Είναι ανησυχητικός ο αριθμός περιπτώσεων αφαίρεσης πινακίδων (για παράνομη στάθμευση) στις θέσεις αναπήρων, διότι πέρα από αντικοινωνική συμπεριφορά είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα", πρόσθεσε ο κ. Δαγκλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στεγαστική κρίση: Σχεδόν 300.000 κλειστά ακίνητα στην Αττική ‑ Γιατί τα ενοίκια έπιασαν «ταβάνι»

Ελλάδα 27.11.2025
Γιατί παραμένουν κλειστά τα ακίνητα και γιατί δε θα αυξηθούν περαιτέρω τα ενοίκια, σύμφωνα με τον Λευτέρη Ποταμιάνο, πρόεδρο Μεσιτών Αττικής

Ολυμπιακός ‑ Ρεάλ Μαδρίτης 3‑4: Πάλεψε σαν θηρίο αλλά δεν κέρδισε τον διαστημικό Εμπαπέ

Αθλητικά Νέα 27.11.2025
Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως υποτάχθηκε στην ανωτερότητά της και ηττήθηκε 4-3 στο «Γ. Καραϊσκάκη

Τραγωδία στη Φλώρινα: Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Πρέσπα

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαίο Φλώρινας

Κακοκαιρία Adel: «Σύννεφο ύψους 11 χιλιομέτρων στην Αιτωλοακαρνανία» – Ήχησε το 112

Καιρός Χτες
Η Πολιτική Προστασία συστήνει προσοχή σε όλους

Χονγκ Κονγκ: Ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά σε ουρανοξύστη ανέρχεται σε 36 ‑ 279 άτομα αγνοούνται

Κόσμος Χτες
Ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών στη βόρεια περιοχή Tai Po του Χονγκ Κονγκ έχει αυξηθεί σε 36, ενώ 279 άτομα αγνοούνται

Φρίκη στη Γαλλία: Ανώτερος κρατικός λειτουργός είχε «ναρκώσει» πάνω από 240 γυναίκες

Κόσμος Χτες
Σε μια υπόθεση που θυμίζει τη δίκη Πελικό, δεκάδες γυναίκες καταγγέλλουν ότι τους δόθηκαν ζεστά ροφήματα αναμεμειγμένα με διουρητικό για να τις κάνουν να ουρήσουν

Ξάνθη: Αύριο απολογούνται 10 άτομα επειδή... ύψωσαν σιδερένιο Σταυρό που έγινε viral ‑ βίντεο

Ελλάδα Χτες
Έρευνα των αρχών για την τοποθέτηση του σταυρού μετά τις Viral εικόνες - Κλήσεις σε απολογία την Πέμπτη 27/11

Τροχαίο στο Παγκράτι: Αναζητείται δομή φιλοξενίας για την 32χρονη ΑμεΑ κόρη του θύματος

Ελλάδα Χτες
Η 32χρονη παραμένει στο Αιγινήτειο από την ημέρα του τροχαίου