E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταμειακές μηχανές: Απόσυρση αν δεν μπορούν να συνδεθούν online με την εφορία

Αναλυτικές λεπτομέρειες και καταληκτικές προθεσμίες ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2020 | 08:31

Ταμειακές μηχανές: Απόσυρση αν δεν μπορούν να συνδεθούν online με την εφορία

Σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της "online" διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών (Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών) και της συλλογής δεδομένων για τις συναλλαγές λιανικής προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πως πρέπει να αποσυρθούν έως την 31η Μαΐου οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης online για την αποστολή δεδομένων.

Η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την απόσυρση αυτών των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι κάτοχοι των ανωτέρω ΦΗΜ υποχρεούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου την παύση τους, στο TaxisNet ή στην αρμόδια εφορία, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.

Δείτε από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) τον αναλυτικό κατάλογο με τις 179 μάρκες των αποσυρόμενων ταμειακών μηχανών [Αρχείο PDF]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Δεύτερη σορός εντοπίστηκε στο σπίτι που κάηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανησυχία πως πρόκειται για το παιδί που ήταν αγνοούμενο

Ακτή Ελεφαντοστού ‑ Νορβηγία 1‑2: Ο Χάαλαντ σφραγίζει την πρόκριση και οι Βίκινγκς πάνε στους «16»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον σταρ της Σίτι να κάνει τη διαφορά, η Νορβηγία νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στη φάση των «16»

Θαύμα ζωής στα ερείπια της Βενεζουέλας: Παιδί 3 ετών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 6 ημέρες ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παγιδευμένο 6 ημέρες στα συντρίμμια ο μικρός βγήκε νικητής

Τραγωδία στη Λητή Θεσσαλονίκης: Νεκρός άνδρας, τραυματισμένη γυναίκα και αγνοούμενο ανήλικο παιδί στη μεγάλη πυρκαγιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αν και κατά το τελευταίο διάστημα η εικόνα της πυρκαγιάς παρουσιάζεται βελτιωμένη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Ανθρωποκυνηγητό για τον «Μπατμαν του Μεξικό»: Δένει κλέφτες σε κολώνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι μεξικανικές αρχές αναζητούν έναν μυστηριώδη τιμωρό στην πολιτεία Χαλίσκο

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Μπερν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Βρετανός ηθοποιός του «Ιντιάνα Τζόουνς» και του «Χάρι Πότερ» πέθανε στα 82 του χρόνια

Τραγωδία στην Ιταλία: Σκότωσε ιδιοκτήτη πιτσαρίας για μια δωρεάν... πίτσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δράστης φέρεται να ζήτησε από το θύμα μια πίτσα δωρεάν και, βλέποντας την άρνηση, αντέδρασε βγάζοντας ένα μαχαίρι. Τραυματίστηκε επίσης η αδελφή του πιτσαδόρου, η οποία επενέβη προσπαθώντας να σώσει τον αδελφό της.

Αγνοούμενο παιδί μετά τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη – Συναγερμός στις Αρχές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντατικές έρευνες για αγνοούμενο παιδί έπειτα από την πυρκαγιά στη Λητή του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης

Πετράλωνα: Καρέ – καρέ η στιγμή της κατάρρευσης της πολυκατοικίας, δείτε εικόνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στις φωτογραφίες, φαίνεται το κτήριο να καταρρέει τη στιγμή που στη διπλανή οικοδομή μία πρέσα εκτελεί εργασίες

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει τον αποκλεισμό τρανς αθλητριών από τα γυναικεία αθλήματα

Κόσμος Χτες
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε τις απαγορεύσεις συμμετοχής τρανσέξουαλ αθλητριών σε γυναικεία αθλήματα, ανοίγοντας τον δρόμο για εφαρμογή σε δεκάδες πολιτείες.

Κιλκίς: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της φωτιάς που καίει κοντά στα ελληνικά σύνορα

Ελλάδα Χτες
Πυροσβεστικές δυνάμεις ανοίγουν προληπτικά αντιπυρικές ζώνες κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ εκδόθηκε μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής Ακρίτας.

Αλβανία: Ταραχές κατά της επένδυσης του γαμπρού Τραμπ ‑ Πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα βουλευτών

Κόσμος Χτες
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κοινοβούλιο του Εγκλήματος», «35 χρόνια καταστροφής, διαφθοράς, κλοπής και μείωσης του πληθυσμού» και «Για το μέλλον της Αλβανίας, η αλβανική πολιτική πρέπει να ξεριζωθεί».