E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Με τις ευλογίες της Ελισάβετ το Megxit ‑ Εκδόθηκε ανακοίνωση

Τα πρώτα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη βασιλική σύσκεψη στο Σάντριγχαμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2020 | 19:17

Βρετανία: Με τις ευλογίες της Ελισάβετ το Megxit ‑ Εκδόθηκε ανακοίνωση

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τις ευλογίες της στον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον, μετά το πέρας των συνομιλιών που διεξήχθησαν μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια», τονίζει η 93χρονη μονάρχης στη σχετική ανακοίνωση της.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου», προσθέτει.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στη Βρετανία και τον Καναδά, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν το ζευγάρι.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, τονίζεται πως είναι απόφαση του Χάρι και της αμερικανίδας ηθοποιού να μην επωφελούνται οικονομικά από τα βασιλικά τους αξιώματα και προφανώς αυτό θα γίνει δεκτό.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεότερος αδελφός του Χάρι κατήγγειλαν δημόσια μία «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη μεταξύ τους σχέση. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Times, επικαλούμενη μία μη κατονομαζόμενη πηγή, έγραψε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον, λόγω μίας «στάσης μπούλινγκ» του Ουίλιαμ, ο οποίος δεν υποδέχθηκε με ευνοϊκούς όρους τη δούκισσα του Σάσεξ.

«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον δούκα του Σάσεξ και τον δούκα του Κέιμπριτζ», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του Ουίλιαμ και του Χάρι.

«Για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ' αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν θέλησε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την κρίση που διέρχεται η βασιλική οικογένεια και την οποία πυροδότησε η ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντά.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν πρόκειται για μια λυπηρή κατάσταση για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον απάντησε πως δεν σχολιάζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βασιλική οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονου στο φάσμα του αυτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια από 25χρονο γνώστη πολεμικών τεχνών

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Όλα έγιναν για ένα τυχαίο σπρώξιμο - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Χιλιάδες πολίτες στο Ντουμπάι έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση για πιθανή επίθεση από πυραύλους

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το μήνυμα, το οποίο εμφανίστηκε στα αγγλικά και στα αραβικά, προειδοποιεί ότι «λόγω της τρέχουσας κατάστασης, υπάρχει ενδεχόμενο πυραυλικών απειλών» και καλεί τους πολίτες να αναζητήσουν αμέσως καταφύγιο στο πλησιέστερο ασφαλές κτίριο

Μεγαλοπόδαρος στο Οχάιο; Ντόπιοι αναφέρουν απόκοσμα ουρλιαχτά και τεράστιες πατημασιές

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Σε κλίμα φόβου οι κάτοικοι, που πιστεύουν πως πρόκειται για ολόκληρη οικογένεια!

Αρχισε «πόλεμος» για τα λιπάσματα: Η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει το κάλιο ως όπλο σε τυχόν εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η ποτάσα, ένα πλούσιο σε κάλιο λίπασμα που παράγεται από υπόγεια κοιτάσματα, θα ήταν μεταξύ των επιλογών για τους συμμάχους των ΗΠΑ

Συναγερμός για πυραύλους στα ΗΑΕ: Η πρώτη προειδοποίηση μετά την εκεχειρία ΗΠΑ ‑ Ιράν

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα (4/5) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πιθανές πυραυλικές επιθέσεις για πρώτη φορά από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν

Χανταϊός: Τι λέει ο ΠΟΥ μετά τους τρεις θανάτους και τα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ξέσπασμα χανταϊού σε κρουαζιερόπλοι και τον θάνατο τριών ανθρώπων. Πρέπει να ανησυχούμε;

Αγίου Πνεύματος 2026: Πότε πέφτει και για ποιους είναι αργία

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Η ημερομηνία συνδέεται με την εορτή της Πεντηκοστής και εορτάζεται πάντα 50 ημέρες μετά το Πάσχα, γεγονός που την καθιστά κινητή γιορτή κάθε χρόνο

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Στις 29 Μαΐου αρχίζουν φέτος οι πανελλήνιες 2026, με τους μαθητές να εξετάζονται στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Σκάνδαλο στη JP Morgan: Γυναίκα στέλεχος κατηγορείται για εκβιασμό, νάρκωση και βιασμό υφιστάμενου

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Στη JP Morgan ξέσπασε σκάνδαλο παρόμοιο με της ταινίας «Αποκαλύψεις», όταν πρώην υπάλληλος μήνυσε ανώτερη του για σeξουαλική παρενόχληση

Πύραυλοι του Ιράν χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο που επιχείρησε να μπει στο Στενό του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 04.05.2026
Το ιρανικό ναυτικό υποστήριξε ότι απέτρεψε την είσοδο αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ