E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: Με τις ευλογίες της Ελισάβετ το Megxit ‑ Εκδόθηκε ανακοίνωση

Τα πρώτα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τη βασιλική σύσκεψη στο Σάντριγχαμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/1/2020 | 19:17

Βρετανία: Με τις ευλογίες της Ελισάβετ το Megxit ‑ Εκδόθηκε ανακοίνωση

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τις ευλογίες της στον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, προκειμένου να ακολουθήσουν, όπως το επιθυμούν, το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον, μετά το πέρας των συνομιλιών που διεξήχθησαν μεταξύ των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια», τονίζει η 93χρονη μονάρχης στη σχετική ανακοίνωση της.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου», προσθέτει.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στη Βρετανία και τον Καναδά, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν το ζευγάρι.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, τονίζεται πως είναι απόφαση του Χάρι και της αμερικανίδας ηθοποιού να μην επωφελούνται οικονομικά από τα βασιλικά τους αξιώματα και προφανώς αυτό θα γίνει δεκτό.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεότερος αδελφός του Χάρι κατήγγειλαν δημόσια μία «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη μεταξύ τους σχέση. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Times, επικαλούμενη μία μη κατονομαζόμενη πηγή, έγραψε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον, λόγω μίας «στάσης μπούλινγκ» του Ουίλιαμ, ο οποίος δεν υποδέχθηκε με ευνοϊκούς όρους τη δούκισσα του Σάσεξ.

«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον δούκα του Σάσεξ και τον δούκα του Κέιμπριτζ», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του Ουίλιαμ και του Χάρι.

«Για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ' αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν θέλησε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την κρίση που διέρχεται η βασιλική οικογένεια και την οποία πυροδότησε η ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντά.

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν πρόκειται για μια λυπηρή κατάσταση για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον απάντησε πως δεν σχολιάζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βασιλική οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος 21.03.2026
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία 21.03.2026
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος 21.03.2026
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα 21.03.2026
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα 21.03.2026
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος 21.03.2026
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός 21.03.2026
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα 21.03.2026
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη

Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία σε απόσταση 4000 χιλιομέτρων

Κόσμος 21.03.2026
Το γεγονός αυτό θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από στρατιωτικούς αναλυτές, καθώς η βάση του Ντιέγκο Γκάρσια βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4.000 χιλιομέτρων από το ιρανικό έδαφος

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος 21.03.2026
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.