E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου

Ο Κεβόρκ από την Κύπρο και ο Ένζο από τη Βραζιλία γνωρίστηκαν μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα

Δημοσίευση 10/1/2020 | 14:21

O πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων.

Η κίνηση, όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα «Πολίτης» από πηγές των Φυλακών, αποδεικνύει την αλλαγή πολιτικής και φιλοσοφίας στις Κεντρικές Φυλακές, με τη Διεύθυνση να επιδιώκει να δείξει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους κρατουμένους και τα ατομικά τους δικαιώματα.

Ο Κεβόρκ από την Κύπρο και ο Ένζο από τη Βραζιλία γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές της Κύπρου κατά την παραμονή τους ως κρατούμενοι. Ο Κεβόρκ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης», ανέφερε: «Αποφυλακίστηκα και μετά από δύο εβδομάδες επέστρεψα πίσω γιατί δεν με βοήθησε η κοινωνία. Το μόνο στήριγμά μου ήταν η φυλακή. Θέλω να βρω εργασία. Είμαι έτοιμος. Μέσα στη φυλακή νιώθω σωφρονισμένος. Ελπίζω να με σωφρονίσει και η κοινωνία έξω».

«Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κύπρο, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν εύκολη», ανέφερε ο Ένζο από τη Βραζιλία. «Όταν συνάντησα την κ. Άννα (Διευθύντρια Φυλακών) με βοήθησε πάρα πολύ στο σχολείο, στον χορό, στο θέατρο. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα εδώ στις φυλακές. Όταν ήρθα φοβόμουν, δεν ένιωθα ασφαλής εδώ. Η κ. Άννα με έμαθε να νιώθω ασφαλής. Δεν φοβάμαι ότι θα μου κάνουν κακό επειδή είμαι ομοφυλόφιλος», πρόσθεσε ο Ένζο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο ‑ Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα ‑ δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος αγγίζει τους 43 βαθμούς - στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 41 βαθμοί Κελσίου

Γιγάντιο «φαράγγι» ανοίχτηκε στον Ήλιο ‑ Τι σημαίνει για τη Γη

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ηλιακός άνεμος στρέφεται κατευθείαν προς τον πλανήτη μας

Εύβοια: Νεκρός 65χρονος γιατρός – Κατέρρευσε ενώ έβγαινε από τη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε μπρούμυτα στο νερό

Μαίρη Λίντα: Ποια ήταν η τελευταία της επιθυμία ‑ Πού θα γίνει η κηδεία της

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο εκκλησάκι του Γηροκομείου Αθηνών, με ταφή στο Α` Νεκροταφείο.

Νυφικό από σχεδόν 3.000 χαρτάκια αυτοκόλλητων του Μουντιάλ έγινε viral ‑ από τα σκουπίδια στα σκαλιά της εκκλησίας

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σχεδόν τρεις χιλιάδες χαρτάκια που θα κατέληγαν στον κάδο μετατράπηκαν σε ένα εντυπωσιακό νυφικό στη Βραζιλία

Βάσεις 2026: Αύριο μετά τις 11:00 οι ανακοινώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις Βάσεις 2026 και τα επόμενα βήματα για τους επιτυχόντες

Μία στα 15 εκατομμύρια: Αυστραλή γέννησε πανομοιότυπα τετράδυμα χωρίς καμία ιατρική παρέμβαση

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Τα τέσσερα κορίτσια προήλθαν από ένα μόνο γονιμοποιημένο ωάριο που μοιράστηκε σε τέσσερα έμβρυα, σε μια από τις σπανιότερες εγκυμοσύνες που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Λίντα – Μια σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η σπουδαία ερμηνεύτρια που αποτέλεσε πρότυπο για γενιές τραγουδιστριών και μισό αιώνα κυριάρχησε στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.