E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ζηνοβία»: «Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία με χιόνια και κλειστούς δρόμους

Ένας νεκρός - Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Δημοσίευση 31/12/2019 | 08:13

«Ζηνοβία»: «Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία με χιόνια και κλειστούς δρόμους

Πολλά προβλήματα, κυρίως στις οδικές αρτηρίες, αλλά και έναν 94χρονο νεκρό στις Πλαταιές Θηβών αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση και θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα καθώς και βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Κλειστοί παραμένουν δρόμοι στην Αθήνα, λόγω χιονιού και παγετού.

Οι δρόμοι που είναι κλειστοί αυτήν την ώρα είναι οι εξής:

  • Η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ.
  • Η λεωφόρος Διονύσου.
  • Η λεωφόρος Αγίου Μεκρουρίου από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Στην Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω παγετού.

Τραγωδία στις Πλαταιές: Νεκρός 94χρονος στο σπίτι του

Νεκρός βρέθηκε χθες Δευτέρα ένας ηλικιωμένος άνδρας στο σπίτι του στο χωριό Πλαταιές της Βοιωτίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιος του άντρα που ήταν επίσης στο σπίτι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Στην περιοχή υπήρξε διακοπή ρεύματος και οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξαν τη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα από τις αναθυμιάσεις ο ένας να καταλήξει και ο άλλος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 31 Δεκεμβρίου

Πιο αναλυτικά, βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες όμως σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς που έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές αλλά και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Στην Κρήτη τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο