E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στη φυλακή ο επιστήμονας που δημιούργησε γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα βρέφη

Ο ερευνητής είχε ανακοινώσει ότι έφερε στον κόσμο έμβρυα απρόσβλητα από το AIDS

Δημοσίευση 30/12/2019 | 10:21

Στη φυλακή ο επιστήμονας που δημιούργησε γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα βρέφη

Ο κινέζος ερευνητής, ο οποίος προκάλεσε παγκόσμιο σκάνδαλο πέρυσι όταν ανακοίνωσε πως κατάφερε να έρθουν στον κόσμο τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπιναβρέφη, καταδικάστηκε να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Καταδικάστηκε επίσης στην καταβολή προστίμου 3 εκατομμυρίων γιούαν (περίπου 384.000 ευρώ), κατά την ίδια πηγή.

Ο Χε Τζιανκούι ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2018 ότι κατάφερε να έρθουν στον κόσμο δίδυμα κορίτσια με τροποποιημένο DNA που τα καθιστούσε απρόσβλητα από το AIDS· ο πατέρας τους ήταν φορέας του ιού HIV. Οι κινεζικές αρχές, που κατηγορήθηκαν τότε για υπερβολική χαλαρότητα απέναντι σε αυτού του είδους την επιστημονική δραστηριότητα, έδωσαν εντολή να τερματιστεί αμέσως οποιαδήποτε τέτοια έρευνα και ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να αρχίσει να διενεργείται αστυνομική έρευνα.

Ο Χε καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Σενζέν, της μητρόπολης της νότιας Κίνας όπου έκανε την έρευνά του, διότι «προχώρησε παράνομα στη γενετική τροποποίηση εμβρύων προς αναπαραγωγή», ανέφερε το Νέα Κίνα.

Το πρακτορείο σημείωσε ότι γεννήθηκαν τρία γενετικά τροποποιημένα μωρά με βάση την έρευνα του επιστήμονα.

Οι κινεζικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο του 2019 πως μια δεύτερη γυναίκα κυοφορούσε άλλο ένα γενετικά τροποποιημένο έμβρυο, πέραν των διδύμων, αλλά η γέννηση του παιδιού αυτού δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Ο Χε, πρώην βοηθός καθηγητής στο Νότιο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και άλλοι δύο επιστήμονες, καταδικάστηκαν για παράνομες ιατρικές πρακτικές και παραβίαση των κανονισμών και των ηθικών αρχών της κινεζικής επιστημονικής κοινότητας, επισήμανε ακόμη το πρακτορείο Νέα Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.