LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε μπαίνουν τα 700 ευρώ στους λογαριασμούς

Η διορία για τις ενστάσεις

Δημοσίευση 25/12/2019 | 10:27

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε μπαίνουν τα 700 ευρώ στους λογαριασμούς

Λίγες ημέρες απομένουν για την κατάθεση των ποσών του κοινωνικού μερίσματος 2019 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους δικαιούχους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και θα διαμοιραστεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες. Το «έξτρα» κοινωνικό μέρισμα στα εν λόγω νοικοκυριά θα χορηγηθεί καθώς εγκρίθηκε η αύξηση στο σχετικό κονδύλι κατά 40 εκατ. ευρώ.

ο «έξτρα» κοινωνικό μέρισμα στα εν λόγω νοικοκυριά θα χορηγηθεί καθώς εγκρίθηκε η αύξηση στο σχετικό κονδύλι κατά 40 εκατ. ευρώ.

Δευτέρα ή Τρίτη «μπαίνει» στους λογαριασμούς το Κοινωνικό Μέρισμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου είναι να γίνει η καταβολή Δευτέρα ή Τρίτη. Αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται και για όσους έχουν κάνει ένσταση, η δουλειά που κάνει αυτή τη στιγμή το οικονομικό επιτελείο σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ είναι να γίνει στις αρχές της νέας χρονιάς η καταβολή», προσέθεσε ο κ. Πέτσας.

Μετά την επανεξέταση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:

  • Δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.
  • Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.

Οι ως άνω πιθανοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Διορία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για τις νέες ενστάσεις
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του κυβερνητικού επιτελείου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα δέχεται ενστάσεις έως τις 15 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος για να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.λπ.), ώστε οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ, εφόσον τα δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό - ηλικιακό κριτήριο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,8 ρίχτερ στην Κύθνο

Χτες
Αισθητός και στην Αττική

Βέλγιο: Σοκαριστικό ατύχημα για παίκτη της Λέουβεν

Χτες
Το αυτοκίνητο απογειώθηκε και μπήκε σε κτίριο

Τερατώδης στρόβιλος μεγαλύτερος από τη Γη μαίνεται στον Ήλιο

Χτες
Ο ασυνήθιστος σχηματισμός που δημιουργείται από συνεστραμμένα μαγνητικά πεδία είχε ύψος γύρω στα 178.000 χιλιόμετρα.

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι αγοράζει και νέα ποδοσφαιρική ομάδα

Χτες
Σε ποιο πρωτάθλημα ρίχνει άγκυρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόρεια Κορέα και Ρωσία δώσανε τα χέρια

Χτες
Με ποια ανταλλάγματα έδωσαν τα χέρια Πούτιν και Κιμ

Ξάνθη: Νεκρός λοχαγός σε στρατόπεδο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Χτες
Έχασε τις αισθήσεις του στο στρατόπεδο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που σχεδίαζαν χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο

Χτες
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου που βίαζε την 16χρονη βαφτισιμιά του στη Χαλκιδική

Χτες
Προέβη κατ` επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της

Αυτός είναι ο εισαγγελέας που ασκεί δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ και γράφει ιστορία

Χτες
Συμβαίνει για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών

Μεγάλος καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία στα Χανιά

Χτες
Το καρχαριοειδές αποθανάτισε ο Γιάννης Παπαδάκης
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.