E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΑΔΕ: Προσοχή στις κομπίνες με το υγραέριο στα πρατήρια

Αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων «ξέχασαν» να δηλώσουν τα φορολογικά στοιχεία

Δημοσίευση 23/12/2019 | 13:29

ΑΑΔΕ: Προσοχή στις κομπίνες με το υγραέριο στα πρατήρια

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε από ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο.

Ειδικότερα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου η οποία αφορά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 διαπιστώθηκαν πως κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 καθώς και για το διάστημα από 1.1.έως 22.1.2018, δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 203.000 ευρώ.

Επίσης, για τις ίδιες περιόδους, διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη οντότητα προέβη σε διενέργεια πράξεων λαθρεμπορίας, καθώς παρέλαβε, τουλάχιστον 268.000 λίτρα υγραερίου χωρίς να λάβει και να εκδώσει παραστατικά παραλαβών – αγορών.

Επιπλέον, δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης και δε συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017, έσοδα από πωλήσεις υγρών καυσίμων συνολικής καθαρής αξίας 719.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά μέσω του συστήματος εισροών – εκροών του πρατηρίου. Τέλος, δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017 έσοδα ύψους 82.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα τηρούμενα βιβλία και συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος.

Σε έλεγχο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για τις χρήσεις 2013 έως 2017 διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1.643 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου συνολικής αξίας 280.000 ευρώ.

Από έλεγχο σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για την χρήση 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα έσοδα 116.000 ευρώ και στις δηλώσεις Φ.Π.Α. 5.300 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Κόσμος Χτες
Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος Χτες
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα Χτες
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα Χτες
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι