E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα μειωθεί το 2020 με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάιο και θα επιφέρει μείωση του φόρου κατά 8%

Δημοσίευση 22/12/2019 | 17:07

ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα μειωθεί το 2020 με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση

Mείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2020 κατά 8% θα προβλέπει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον Μάιο του 2020, όταν ήδη θα έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει την εξίσωση των φορολογητέων αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς καθώς και την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε 7.000 περιοχές της Ελληνικής επικράτειας που έχουν ενταχθεί σε σχέδια πόλεων.

Ωστόσο, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2020 δεν θα επηρεαστεί από τις μεταβολές αυτές. Κι αυτό διότι η νομοθεσία για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. προβλέπει ότι ο φόρος αυτός υπολογίζεται κάθε έτος με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν την 1η Ιανουαρίου του έτους αυτού.

Συνεπώς, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2020 θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ισχύουν την 1η-1-2020 και οι οποίες δεν θα είναι άλλες από αυτές που ισχύουν σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.