E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στην τελική ευθεία η Αστυνομία για τις νέες ταυτότητες ‑ Ξεκίνησε ο διαγωνισμός

Στα χέρια μας το αργότερο ως το τέλος του 2021

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/12/2019 | 19:37

Στην τελική ευθεία η Αστυνομία για τις νέες ταυτότητες ‑ Ξεκίνησε ο διαγωνισμός

Ξεκίνησε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διαγωνιστική διαδικασία για να εκτυπωθούν, επιτέλους, οι πολυαναμενόμενες νέες ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε εξειδικευμένους φορείς, για τη δημιουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ), για την εκτύπωση- προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, με συναφείς υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

«Με τη δημιουργία του νέου ΟΠΣΕΑ οι νέες ταυτότητες – κάρτες πολίτη καθώς και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική ανακοίνωση.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν διαστάσεις πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνουν φυσικά και ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Επιπλέον θα διαθέτουν τσιπ, «με το οποίο θα διευκολύνεται και διασφαλίζεται η πρόσβαση του κατόχου σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως η ηλεκτρονική αυθεντικοποίηση και η λήψη εγκεκριμένων ψηφιακών πιστοποιητικών».

Τέλος, όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις της Ε.Ε. τα Κράτη – Μέλη οφείλουν να δρομολογήσουν τις εν λόγω αλλαγές εντός του έτους 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας: Τι είπε ο σύζυγός της που «πάγωσε» τη Μαρία Αναστασοπούλου on air

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Βασίλης Καραβασίλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα δύο σενάρια που εξετάζει για την τύχη της Γιου Τινγκ, η οποία αγνοείται εδώ και 50 ημέρες.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εμβληματική ερμηνεύτρια του «Total Eclipse of the Heart» απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια μουσική κληρονομιά.