E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαρία Μπούτινα: Από καταδικασμένη για κατασκοπεία τηλεπαρουσιάστρια

Όλο το παρασκήνιο

Δημοσίευση 17/12/2019 | 17:01

Μαρία Μπούτινα: Από καταδικασμένη για κατασκοπεία τηλεπαρουσιάστρια

Η Μαρία Μπούτινα, η οποία είχε κατηγορηθεί για συνωμοσία και χαρακτηριστεί “ξένη πράκτορας” στις ΗΠΑ και εν συνεχεία απελάθηκε στην Μόσχα, θα είναι η παρουσιάστρια μιας ζωντανής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο RT (Russia Today) που ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος, στην οποία θα στηλιτεύει την αντιπολίτευση.

«Ωραία, είμαι σπίτι μου τώρα» δηλώνει η Μπούτινα σε διαφημιστικό βιντεοκλίπ της νέας εκπομπής που προβλήθηκε σήμερα και στο οποίο εμφανίζεται να φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει «ξένος πράκτορας».

Η εκπομπή λέγεται «Wonderfull Russia Bu Bu Bu»(Υπέροχη Ρωσία Bu Bu Bu) και είναι ένα παιγνίδι με τις λέξεις που χλευάζει ένα παρόμοιο διαφημιστικό σλόγκαν το οποίο προβάλλει ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος μιλάει για την «Υπέροχη Ρωσία του μέλλοντος», όταν ο Πούτιν δεν θα είναι πλέον στην εξουσία.

Το Bu Bu Bu μεταφράζεται ως «Μπλα Μπλά Μπλά» , αλλά με το Bu αρχίζει η λέξη «μέλλον» στα ρωσικά.

Η Μαρία Μπούτινα και το άγριο παρασκήνιο που την οδηγεί στην… παρουσίαση εκπομπής!

Το RT ανακοίνωσε ότι η Μπούτινα πήρε μέρος στην εκπομπή την περασμένη εβδομάδα και τάχθηκε υπέρ της καταδίκης Ρώσων ακτιβιστών της αντιπολίτευσης οι οποίοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Κρεμλίνου που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Η 30χρονη Μαρία Μπούτινα, με βάση τη συμφωνία που είχε κάνει πέρυσι με τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, δήλωσε ένοχη για συνωμοσία με στόχο να παραβιάσει την αμερικανική νομοθεσία περί ξένων πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στη χώρα και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών. Τον περασμένο μήνα, αφού εξέτισε την ποινή της, απελάθηκε στη Ρωσία.

Η επίτροπος ανθρώπινων δικαιωμάτων της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι το γραφείο της θα προσλάβει τη Μαρία Μπούτινα στην επιτροπή, στην οποία θα είναι αρμόδια για την υποστήριξη Ρώσων πολιτών που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος Πούτιν κατά το παρελθόν είχε καλωσορίσει Ρώσους πράκτορες πουείχαν συλληφθεί στο εξωτερικό και είχε δηλώσει ότι τραγούδησε πατριωτικά τραγούδια με την Άννα Τσάπμαν, μια Ρωσίδα κατάσκοπο που είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ και στην συνέχεια αφεθεί ελεύθερη στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανταλλαγής μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Η Τσάπμαν στη συνέχεια προσελήφθη ως τηλεπαρουσιάστρια στο ρωσικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ren Tv.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση τις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο ‑ μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στην Ηλεία: Δημοσίευμα για βαν‑ποpνεία και trafficking

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Βαλκάνιοι μαστροποί με έδρα την Πάτρα εξωθούν αλλοδαπές και γυναίκες Ρομά στην πορνεία σε υπαίθριες περιοχές της Ηλείας, έναντι μόλις 10-20 ευρώ.

Αρχαιολογική ανακάλυψη: Τάφος 3.000 ετών κοντά στο Λούξορ με την επιγραφή Paser

E-Daily 3.Left 13.07.2026
Ολλανδική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Λέιντεν αποκάλυψε στη νεκρόπολη Σέιχ Αμπντ ελ-Κούρνα τάφο της περιόδου των Ραμεσίδων με επιγραφές που φέρουν το όνομα «Πασέρ».

Κατολίσθηση στον Μύρτο Κεφαλονιάς: Τι είπε ο Λέκκας για τον κίνδυνο και ποια έκτακτα μέτρα ελήφθησαν

Ελλάδα 13.07.2026
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ανακοινώνει αυστηρά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους.