E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου

Οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/12/2019 | 10:19

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε πίσω από το ΑΤ Ζωγράφου

Εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε πίσω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου το πρωί της Δευτέρας.

Νέες διαστάσεις μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου το πρωί της Δευτέρας δίνει η πληροφορία ότι στον μηχανισμό που εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη οι δράστες είχαν τοποθετήσει και καρφιά!

Η παρουσία των καρφιών δείχνει ότι οι άγνωστοι που άφησαν το κουτί με τον μεταλλικό σωλήνα, μέσα στον οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ή ακόμα και θύματα.

Το σημείο εξάλλου που είχαν αφήσει το κουτί -σε τοιχίο μέσα από την Πανεπιστημιούπολη- κοντά στην περιοχή που σταθμεύει το όχημά του ή τη μοτοσικλέτα του ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος φαίνεται να επιβεβαιώνει την εκδοχή αυτή.

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα είναι το γιατί δεν υπήρξε προειδοιποιητικό τηλεφώνημα για έναν μηχανισμό που είχε καρφιά, ρολόι, πυρίτιδα και ένα μπουκάλι με συνδεσμολογία που, κατά πληροφορίες, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργάνωσεις.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι τρία:

το πρώτο θέλει τους δράστες να μην ήθελαν να ειδοποιήσουν τις αρχές με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα «τυφλό» χτύπημα

το δεύτερο θέλει να τους «νίκησαν» οι συγκυρίες. Να άφησαν, δηλαδή, το κουτί στο τοιχίο και να το είδε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου πριν να προλάβουν να κάνουν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα

το τρίτο σενάριο -που συγκεντρώνει και τις μικρότερες πιθανότητες- είναι ο μηχανισμός να μην μπορούσε να εκραγεί καθώς στόχος των δραστών ήταν απλά να στείλουν μήνυμα ότι έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα και να κατασκευάσουν έναν τέτοιο μηχανισμό και να τον αφήσουν «κάτω από τη μύτη» των αρχών, δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Οι πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ ενημερώθηκαν για τον μηχανισμό από τον διοικητή του ΑΤ Ζωγράφου που είδε στις 9:15 το πρωί, όταν πήγε να πάρει τη μοτοσικλέτα του, το κουτί με καλώδια να εξέχουν από αυτό.

Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που εκλήθησαν, αφού πραγματοποίησαν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό και προχώρησαν στη συνέχεια σε ελεγχόμενη έκρηξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 19.03.2026
Τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν μετά από συναγερμό για απειλή και εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι για να αναχαιτίσουν τον στόχο

Νέες αποκαλύψεις από τον Τζο Κεντ μετά την παραίτηση‑«βόμβα» για το Ιράν – Γιατί τον ερευνά το FBI

Κόσμος 19.03.2026
«Σε πολλούς από τους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν επιτράπηκε να εκφράσουν τη γνώμη τους στον πρόεδρο»

Έρχεται τελικά «σιβηρική εισβολή»; – Επιμένει το κρύο ‑ Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Καιρός 19.03.2026
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο

Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο 19χρονος φίλος του Κλεομένη

Ελλάδα 19.03.2026
Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος προσήλθε αυτοβούλως στα δικαστήρια για να καταθέσει για το αιματηρό συμβάν

Ανοδο στη χρήση κοκαΐνης δείχνουν τα λύματα στην Αττική ‑ Για πρώτη φορά καταγράφεται κεταμίνη

Ελλάδα 19.03.2026
Τις τάσεις στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών για το 2025 αποκαλύπτει η ανάλυση των λυμάτων

Βενζινάδικα: Πού έχουν ξεκινήσει απεργίες διαρκείας ‑ Τα δεδομένα για τους πρατηριούχους της Αττικής

Ελλάδα 19.03.2026
Σήμερα, επίκειται η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κυκλοφοριακό «έμφραγμα»: Στόχος η μείωση μετακινήσεων κατά 25%

Ελλάδα 19.03.2026
Την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το νέο σχέδιο της αστυνομίας. Τι προβλέπει και πότε τίθεται σε εφαρμογή.