E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγιοι Θεόδωροι: Οι δολοφόνοι την είχαν δει στην λαϊκή και την παρακολουθούσαν

Είχαν βάλει στόχο την 73χρονη οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2019 | 17:56

Αγιοι Θεόδωροι: Οι δολοφόνοι την είχαν δει στην λαϊκή και την παρακολουθούσαν

Μετανοιωμένοι εμφανίζονται τώρα οι δύο δράστες της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας, με θύμα την 73χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την οποία πάτησαν με το αυτοκίνητο τους και την σκότωσαν, στις 7 Δεκεμβρίου, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα να της αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Οι δύο Ρομά, 28 και 26 ετών, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι, είχαν βάλει στο μάτι την 73χρονη από την λαϊκή αγορά, όπου είχαν πάει από το πρωί και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες και πρόσεξαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, την οποία αποφάσισαν να αρπάξουν στην πρώτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο φρικτό έγκλημα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο είναι σεσημασμένοι, ο 28χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά την διάρκεια συμπλοκής που είχε γίνει στο παρελθόν μεταξύ Ρομά και Αλβανών, καθώς και για ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Οι δράστες, οι οποίοι παραδόθηκαν χτες το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων με δικηγόρο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο διευθυντής της Ασφάλειας υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και προβάλουν ως δικαιολογία ότι δεν κατάλαβαν πως πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα.

«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση, οι δύο νεαροί Ρομά.

Όπως ισχυρίζεται ο 28χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο, δεν είδε την γυναίκα, καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να διαφύγουν και όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Και οι δύο λένε ότι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο γιατί τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της γυναίκας, η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον 26χρονο που προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα από το λαιμό της και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει τον άνδρα της και το γιό της, που βρίσκονταν στο σπίτι.

Όπως είπαν, σταμάτησαν με το ασημί αυτοκίνητο, το οποία ανήκει στην μητέρα του 26χρονου, έξω από το σπίτι της 73χρονης, την οποία παρακολουθούσαν και ο 26χρονος βγήκε από το όχημα και την φώναξε δήθεν για να ρωτήσει κάτι, αλλά μόλις εκείνη τον πλησίασε, της άρπαξε την αλυσίδα.

Η 73χρονη όμως αντέδρασε δυναμικά και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο το σταματημένο αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και πάλευε με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, χωρίς να καταφέρει να πάρει την αλυσίδα, μπήκε στο αυτοκίνητο και μαζί με τον συνεργό του κινήθηκαν προς τα εμπρός, χωρίς να κόψουν ταχύτητα και πέρασαν πάνω από την γυναίκα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Την σοβαρή υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Στην παρουσίαση της υπόθεση που έγινε το μεσημέρι στο μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκτός από τον υποστράτηγο Π. Τζεφέρη, παρίσταντο και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Μάγκας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής Κώστας Χασιώτης, ο διευθυντής της Αστυνομίας Κορίνθου, Χαρ. Τετράδης και ο προϊστάμενος της Ασφάλειας Κορίνθου, Δημήτρης Βλάχος και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, οι οποίοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης και πως έφτασαν στον εντοπισμό των δραστών.

Αρχικά, από τις έρευνες των αστυνομικών, το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των δεδομένων της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Όλες αυτές τις μέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίως στον Πειραιά, αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τις τελευταίες τρεις μέρες να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο και μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν.

Απογευματινές ώρες χθες 13-12-2019, οι δύο δράστες εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες. Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δασμοί Τραμπ: Ελπίδες για παγκόσμια οικονομική «ανάσα» μετά το «άκυρο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ

Οικονομία 20.02.2026
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι γενικευμένοι δασμοί δεν είχαν νόμιμη βάση, ανοίγοντας δρόμο για ανατροπή στο εμπορικό κόστος και για επιστροφές δασμών εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Βίντεο‑ντοκουμέντο από το φονικό στον Δομοκό δείχνει αρχιφύλακα και εκτελεστή πριν και μετά το έγκλημα

Ελλάδα 20.02.2026
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιογράφος της DW συνελήφθη στην Τουρκία για «προσβολή κατά του προέδρου»

Κόσμος 20.02.2026
Ποιος είναι ο Alican Uludağ - Τον συνέλαβαν 30 αστυνομικοί, μεταδίδει η Deutsche Welle

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας: Μποτιλιαρισμένος ο Κηφισός, 30λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Ελλάδα 20.02.2026
Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Υλίκης - Πληρότητες 100% στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του

Κόσμος 20.02.2026
Το γεγονός προκαλεί εντύπωση, καθώς πέρυσι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε επανειλημμένα υπέρ του Προέδρου σε μια σειρά έκτακτων αποφάσεων για τη μετανάστευση, την απόλυση των επικεφαλής ανεξάρτητων οργανισμών και τις βαθιές περικοπές στις κρατικές δαπάνες.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Απέσυρε την αγωγή εις βάρος του Μίνου Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών

Πολιτική 20.02.2026
Η Υπουργός Τουρισμού παραιτήθηκε από τη δικαστική διεκδίκηση της επιμέλειας που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο

Καισαριανή: Η πρώτη δήλωση του Βέλγου συλλέκτη για τις φωτογραφίες: «Ανακουφισμένος που τελείωσαν όλα»

Ελλάδα 20.02.2026
Ανέφερε ότι υπάρχει λύση στο τραπέζι με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις φωτογραφίες

Πέθανε η δημοσιογράφος Ντέπυ Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

Ελλάδα 20.02.2026
Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 η κηδεία της Ντέπυς Νικολοπούλου – Παπαβησσαρίωνος

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 20.02.2026
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα

Καισαριανή: Αυθεντικές οι φωτογραφίες σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού

Ελλάδα 20.02.2026
Προσύμφωνο του υπουργείου Πολιτισμού με τον συλλέκτη για την απόκτηση των 262 φωτογραφιών

Προσοχή: Ποιες υπηρεσίες του gov.gr θα «κατέβουν» αυτή την Κυριακή;

Ελλάδα 20.02.2026
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 09:00-13:00, η ΓΓΠΣΨΔ θα αναβαθμίσει τις υποδομές αυθεντικοποίησης χρηστών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ορισμένες υπηρεσίες του gov.gr δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμες

Γαλλία: Πολίτης έκανε «βαρκάδα» με καγιάκ σε πλημμυρισμένο εμπορικό κέντρο ‑ Βίντεο

Ελλάδα 20.02.2026
Η Γαλλία έχει σημειώσει μετεωρολογικό ρεκόρ με περισσότερες από 35 συνεχόμενες ημέρες βροχής