E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγιοι Θεόδωροι: Οι δολοφόνοι την είχαν δει στην λαϊκή και την παρακολουθούσαν

Είχαν βάλει στόχο την 73χρονη οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2019 | 17:56

Αγιοι Θεόδωροι: Οι δολοφόνοι την είχαν δει στην λαϊκή και την παρακολουθούσαν

Μετανοιωμένοι εμφανίζονται τώρα οι δύο δράστες της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας, με θύμα την 73χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, την οποία πάτησαν με το αυτοκίνητο τους και την σκότωσαν, στις 7 Δεκεμβρίου, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα να της αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Οι δύο Ρομά, 28 και 26 ετών, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι, είχαν βάλει στο μάτι την 73χρονη από την λαϊκή αγορά, όπου είχαν πάει από το πρωί και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες και πρόσεξαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, την οποία αποφάσισαν να αρπάξουν στην πρώτη ευκαιρία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο φρικτό έγκλημα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο είναι σεσημασμένοι, ο 28χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά την διάρκεια συμπλοκής που είχε γίνει στο παρελθόν μεταξύ Ρομά και Αλβανών, καθώς και για ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Οι δράστες, οι οποίοι παραδόθηκαν χτες το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων με δικηγόρο και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο διευθυντής της Ασφάλειας υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και προβάλουν ως δικαιολογία ότι δεν κατάλαβαν πως πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα.

«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες», είπαν στους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση, οι δύο νεαροί Ρομά.

Όπως ισχυρίζεται ο 28χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο, δεν είδε την γυναίκα, καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να διαφύγουν και όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Και οι δύο λένε ότι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο γιατί τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της γυναίκας, η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον 26χρονο που προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα από το λαιμό της και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει τον άνδρα της και το γιό της, που βρίσκονταν στο σπίτι.

Όπως είπαν, σταμάτησαν με το ασημί αυτοκίνητο, το οποία ανήκει στην μητέρα του 26χρονου, έξω από το σπίτι της 73χρονης, την οποία παρακολουθούσαν και ο 26χρονος βγήκε από το όχημα και την φώναξε δήθεν για να ρωτήσει κάτι, αλλά μόλις εκείνη τον πλησίασε, της άρπαξε την αλυσίδα.

Η 73χρονη όμως αντέδρασε δυναμικά και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο το σταματημένο αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και πάλευε με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, χωρίς να καταφέρει να πάρει την αλυσίδα, μπήκε στο αυτοκίνητο και μαζί με τον συνεργό του κινήθηκαν προς τα εμπρός, χωρίς να κόψουν ταχύτητα και πέρασαν πάνω από την γυναίκα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Την σοβαρή υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων.

Στην παρουσίαση της υπόθεση που έγινε το μεσημέρι στο μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκτός από τον υποστράτηγο Π. Τζεφέρη, παρίσταντο και ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, Γιώργος Μάγκας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής Κώστας Χασιώτης, ο διευθυντής της Αστυνομίας Κορίνθου, Χαρ. Τετράδης και ο προϊστάμενος της Ασφάλειας Κορίνθου, Δημήτρης Βλάχος και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, οι οποίοι έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης και πως έφτασαν στον εντοπισμό των δραστών.

Αρχικά, από τις έρευνες των αστυνομικών, το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Παράλληλα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση των ευρημάτων και των δεδομένων της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ατόμων που επέβαιναν στο όχημα και ξεκίνησαν άμεσα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους.

Όλες αυτές τις μέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίως στον Πειραιά, αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τις τελευταίες τρεις μέρες να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο και μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν.

Απογευματινές ώρες χθες 13-12-2019, οι δύο δράστες εμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες. Επιπλέον, οι δράστες, αναγνωρίσθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣτΕ: Το υπoυργείο Παιδείας παρέλειψε να εισάγει εναλλακτικό μάθημα για τα Θρησκευτικά στα λύκεια

Ελλάδα 21.01.2026
Έπρεπε να έχει εισαχθεί το μάθημα της Ηθικής μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2022-2023

Ρέμα Πικροδάφνης: Εκκενώθηκαν 3 σπίτια ‑ Έχουν επιστρατευθεί και φουσκωτά

Ελλάδα 21.01.2026
Τα σπίτια εκκενώθηκαν γιατί τις επόμενες ώρες αναμένεται να φουσκώσει το ρέμα όπως σε κάθε κακοκαιρία

Το Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» τη συμφωνία Ε.Ε. ‑ Mercosur

Ελλάδα 21.01.2026
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ψήφισε σήμερα για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας, αλλά για την παραπομπή της στο Δικαστήριο της ΕΕ

Ιαπωνία: Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον κόσμο

Κόσμος 21.01.2026
Η Ιαπωνία επιθυμεί η πυρηνική ενέργεια να καλύπτει το 20% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό έως το 2040

Τέλος εποχής για τη Θεσσαλονίκη: Έφυγε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος του Berlin

Ελλάδα 21.01.2026
Μία από τις τελευταίες αυθεντικές μορφές της νυχτερινής Θεσσαλονίκης έφυγε από τη ζωή

Τεράστια κύματα «σηκώνουν» ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι της Γαύδου, δείτε βίντεο

Καιρός 21.01.2026
Βάρκα σταμάτησε μόλις ένα μέτρο από την πόρτα ενός από τα σπιτάκια που μένουν οι μετανάστες

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η προεδρία τον έχει κάνει πλουσιότερο κατά 1,4 δισ. δολάρια

Κόσμος 21.01.2026
Τα κέρδη του Τραμπ από την επιστροφή του στην προεδρία των ΗΠΑ ισοδυναμούν με 16.822 φορές το μέσο εισόδημα ενός αμερικανικού νοικοκυριού, όπως αναφέρουν οι New York Times

Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box

Ελλάδα 21.01.2026
Όσοι το επιθυμούν μπορούν πάντα να προσέλθουν στα καταστήματα για να παραγγείλουν ή να παραλάβουν με takeaway, αναφέρει η πλατφόρμα

Αρκούδα κάνει βόλτες σε δρόμους της Αναρράχης στην Κοζάνη,

Ελλάδα 21.01.2026
Η αρκούδα δεν φαίνεται να είναι επιθετική και απλά παρατηρούσε τι συμβαίνει γύρω της. Λίγο αργότερα βγήκε εκτός δρόμου και συνέχισε την πορεία της

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πότε εντείνονται τα φαινόμενα

Καιρός 21.01.2026
Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Το 112 «αναστάτωσε» τη Βουλή: Η στιγμή που χτυπούν τα κινητά στην Ολομέλεια και η ατάκα για το μήνυμα

Πολιτική 21.01.2026
Αρχισαν να ηχούν ομαδικά τα κινητά των βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα

Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο

Ελλάδα 21.01.2026
Ο 16χρονος κρατείται στις φυλακές Κασσαβέτειας - Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενούς του