E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έδεσσα: Ο λόγος που γέμισαν με μπουφάν και παλτό τα δέντρα της πόλης

Κανείς μόνος στο κρύο!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2019 | 13:12

Έδεσσα: Ο λόγος που γέμισαν με μπουφάν και παλτό τα δέντρα της πόλης

Μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους θα γεμίσουν τα δέντρα της Έδεσσας στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης "Κανείς μόνος στο κρύο!" που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών "Heart in the city" σε συνεργασία με τον δήμο Έδεσσας.

Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τα παιδιά τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Η δράση θυμίζει αρκετά μια άλλη πρωτοβουλία στο Δουβλίνο όπου σε μια γέφυρα κρεμάνε μπουφάν και παλτό που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής των ρούχων από τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών.Καθημερινά σακούλες με είδη ένδυσης συγκεντρώνονται στα γραφεία επί της οδού Εγνατίας 50 από πολίτες που είτε δεν τους έκαναν πια τα πανωφόρια, είτε έχουν αγοράσει καινούργια.

Η τοποθέτηση των μπουφάν στα δέντρα είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στο πάρκο στο Κιουπρί. Στην περσινή δράση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 μπουφάν, ζακέτες και πανωφόρια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ φέτος η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερη όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) η ταμίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών, Μαρία Σαμσάκη.

«Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στα δέντρα για ένα τριήμερο έως και την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων. 'Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει και να πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη ένα μπουφάν ή ένα πανωφόρι για τον χειμώνα», είπε η κ.Σαμσάκη, προσθέτοντας πως όσα από τα ρούχα δεν βρουν κάτοχο, τότε θα αναλάβει δράση ο δήμος 'Εδεσσας και θα τα μοιράσει σε δικαιούχους των κοινωνικών δομών.

Η εμπειρία της περσινής προσπάθειας έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει από ορισμένους ανθρώπους να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες καθώς τα μπουφάν και οι ζακέτες που τοποθετήθηκαν στα δέντρα εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών που άφηναν στα παγκάκια του πάρκου σκούφους, γάντια και κάλτσες για όποιον ενδιαφέρεται.

Η δράση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να αλλάξει ημερομηνία σε περίπτωση που οι μετεωρολόγοι προβλέψουν ενδεχόμενο κακοκαιρίας, διότι σύμφωνα με τους διοργανωτές τα ρούχα θα μείνουν για τρεις ημέρες κρεμασμένα στα δέντρα και δεν θέλουν να βραχούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Επιστρέφει στη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση για αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος

Καρχαρίας ‑ «φάντασμα» καταγράφηκε ζωντανός – Επιστήμονες μιλούν για μοναδική ανακάλυψη

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Ένα «ζωντανό απολίθωμα» ηλικίας 125 εκατομμυρίων ετών

Ελεύθερος ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι τράβηξε καταλάθος φωτογραφία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Πληθωρισμός 2026: Στο 3,8% βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος τον δείκτη στην Ελλάδα – Η ενέργεια ανεβάζει ξανά το κόστος ζωής

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η νέα έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει εντονότερες πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική οικονομία

Θεαματικές εικόνες στον Λευκό Οίκο για τα γενέθλια Τραμπ ‑ Οι αγώνες UFC σε οκτάγωνο κλουβί

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Οι εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ συνδυάστηκαν με τα 80ά γενέθλια Τραμπ

Βίντεο ντοκουμέντο: Αγριος καυγάς με μπουνιές σε μαγαζί στο Ρέθυμνο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον έξι άτομα να ανταλάσσουν με μανία χυπήματα μεταξύ τους

Ψάχνουν ακόμη ένα κομμάτι του παζλ στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο – Το στοιχείο που προκαλεί εύλογες απορίες

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 65χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο Στάρμερ

Κόσμος 15.06.2026
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως το τέλος του έτους, με την απαγόρευση να τίθεται σε εφαρμογή την επόμενη άνοιξη - Η κίνηση θα φέρει «πραγματική αλλαγή για τα παιδιά μας», είπε ο Στάρμερ

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Παράταση για τις νέες προδιαγραφές, τι αλλάζει για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τα 16 είδη που πρέπει να περιέχει - Oι οδηγοί αποκτούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις του κανονισμού

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

Κόσμος 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι