E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τη «Διδώ»

Οδηγός παρασύρθηκε στη Βέροια – Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Δημοσίευση 11/12/2019 | 11:35

Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τη «Διδώ»

Προβλήματα σε όλη τη χώρα συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία «Διδώ» που πλήττει την χώρα από την Τρίτη και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Στην Αθήνα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με την Πυροσβεστική υπηρεσία να δέχεται κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Συγκεκριμένα η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 13 κλήσεις από αυτές οι επτά αφορούσαν κοπές δέντρων και οι υπόλοιπες έξι σε αντλήσεις υδάτων στις περιοχές του Κορωπίου, του Λαυρίου, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Φαλήρου, του Διονύσου, της Ηλιούπολης, του Αλίμου και του Μαραθώνα.

Παρασυρθηκε οδηγός από τα ορμητικά νερά στη Βέροια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα δραματική επιχείρηση διάσωσης ατόμου που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας επιχειρούν στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων στην Βέροια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα όχημα έχει παρασυρθεί από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Τριποτάμου, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που πέφτει από τα ξημερώματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το ορμητικό ρέμα επιχείρησαν να περάσουν δύο αυτοκίνητα. Το πρώτο πέρασε και παρασύρθηκε από τα νερά, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν προχώρησε.

Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταπτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη. Την ίδια ώρα το ύψος του χινιού και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα έχει φτάσει τους 15 πόντους.

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε επίσης ότι έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών - εκτός του Πηνειού- θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία ''σάρωσε'' και τη Θεσσαλονίκη με την πυροσβεστική να επεμβαίνει σε δύο περιστατικά με πτώσεις δέντρων στην οδό Εγνατία και στο Πανόραμα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν σημειώθηκε τραυματισμός ή υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα προβλήματα παρουσιάζονται στους Κεντρικούς δρόμους της Χαλκιδικής: λόγω υπερχείλισης υδάτων έχει διακοπή η κυκλοφορία, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγκιτσίου, καθώς και στο 1ο χλμ Ορμύλιας – Βράσταμων.

Τα προβλήματα παραμένουν ακόμα στο 31ο χλμ της Ε.Ο. Πολυγύρου – Ιερισσού καθώς και από το 8ο έως το 11ο χλμ Βαρβάρας – Ολυμπιάδας προς την Ολυμπιάδα.

Ιωάννινα: Χιόνι στα ορεινά χωριά στην Πίνδο

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έπεσαν την νύχτα και το πρωί στην οροσειρά της Πίνδου. Ορεινές περιοχές και χωριά της Κόνιτσας, του Μετσόβου και του Ζαγορίου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, ξημέρωσαν στα λευκά.

Δύσκολη όμως ήταν η κατάσταση στην βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία: Ειδικότερα, στην περιοχή της Ιστιαίας έχουν κλείσει δρόμοι από πτώσεις δέντρων, ενώ υπάρχει και υπερχείλιση του ποταμού στο χωριό Γούβες.

Στα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγες και κεραίες από σπίτια, ενώ υπάρχει πρόβλημα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας, όπου από τη μεγάλη βροχόπτωση φαίνεται πως υπάρχει εισροή υδάτων εντός του κτιρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη

Ελλάδα 27.01.2026
Τα τραγικά νέα από το τροχαίο στην Ρουμανία, «ξύπνησαν» σπαρακτικές μνήμες από το δυστύχημα του 1999 στα Τέμπη, όταν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν την ζωή τους επιστρέφοντας από την Αθήνα

Θρήνος στην Αλεξάνδρια Ημαθίας για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: «Προχτές κόψαμε βασιλόπιτα μαζί»

Ελλάδα 27.01.2026
Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων μίλησε ο Στέφανος Δελιόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Βιολάντα: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης, ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο προϊστάμενος της βάρδιας για την πολύνεκρη τραγωδία

Ελλάδα 27.01.2026
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας με πέντε νεκρές εργαζόμενες – Βαριές κατηγορίες και έρευνα σε πλήρη εξέλιξη

Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εργαζόμενους που σώθηκαν – «Η κόρη μου είναι σε σοκ»

Ελλάδα 27.01.2026
Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εργαζόμενοι που είδαν τις πέντε συναδέλφους τους να χάνονται μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα και οι ίδιοι να σώζονται από καθαρή τύχη

Μελάνια Τραμπ: «Έκοψε» μόλις ένα εισιτήριο στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της στη Βρετανία

Κόσμος 27.01.2026
«Χαμηλές» στη Βρετανία οι πωλήσεις εισιτηρίων για το νέο ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ

Κατολίσθηση στη Σικελία αφήνει μια πόλη στο χείλος του γκρεμού

Κόσμος 27.01.2026
Σπίτια κρέμονται σε μήκος τεσσάρων χλμ

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: 30 νεκροί ‑ Είκοσι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κόσμος 27.01.2026
Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις υποδομές αφήνουν χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ρεύμα - Στους 30 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικό απολογισμός από το ακραίο ψύχος

ΠΑΟΚ: Οπαδοί του Δικεφάλου επιστρέφουν από την Ουγγαρία στην Τιμισοάρα για να βρεθούν δίπλα στους τραυματίες

Ελλάδα 27.01.2026
Φίλοι του ΠΑΟΚ, που προπορευόταν στο ταξίδι προς τη Λιόν, συγκλονισμένοι από τον θάνατο των συνοπαδών τους επιστρέφουν προς τον τόπο του δυστυχήματος

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα με τους 7 νεκρούς φιλάθλους στη Ρουμανία

Ελλάδα 27.01.2026
Η πρώτη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία

Τι μπορεί να συνέβη δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία ‑ Δεν πάτησε φρένο ο οδηγός του μοιραίου βαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Ελλάδα 27.01.2026
Τι λέει η Aστυνομία της Ρουμανίας και ποια μπορεί να είναι τα αίτια της τραγωδίας σύμφωνα με το βίντεο