E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Ζηλανδία: Τρόμος από έκρηξη ηφαιστείου

Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου, θρίλερ με τους αγνοούμενους

Δημοσίευση 9/12/2019 | 08:16

Νέα Ζηλανδία: Τρόμος από έκρηξη ηφαιστείου

Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα στο White Island, στη Νέα Ζηλανδία, τη στιγμή που, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφικό υλικό, στο σημείο βρίσκονταν ένα ή περισσότερα γκρουπ τουριστών.

Πέντε νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία!

Περίπου 50 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, βρίσκονταν σήμερα Δευτέρα «πάνω ή γύρω» από το ηφαίστειο Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ, σε σχετικά μικρή απόσταση από το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, όταν σημειώθηκε ηφαιστειακή έκρηξη και ορισμένοι εξ αυτών αγνοούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν είχε κάνει λόγο για 100 άτομα στο νησί όταν εξερράγη το ηφαίστειο, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές. Στην ανακοίνωσή της η Αρντέρν έκανε επίσης λόγο για «τραυματίες», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.


«Είναι μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται και ασφαλώς όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους αυτούς», πρόσθεσε η επικεφαλής της νεοζηλανδικής κυβέρνησης απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους στο Ουέλινγκτον λίγη ώρα μετά την έκρηξη.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν πληροφορίες κατά τις οποίες την ώρα της έκρηξης του ηφαιστείου υπήρχαν επισκέπτες πάνω στο ακατοίκητο νησάκι και έκαναν λόγο για περίπου 20 τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τίποτα τέτοιο από τις αρχές.
Οι μονάδες διάσωσης χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για τη μετάβασή τους, καθώς ο χρόνος θεωρείται κάτι παραπάνω από πολύτιμος, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στον κρατήρα του ηφαιστείου έχει κλείσει και η προσέγγιση μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια, καθώς ούτε τα ελικόπτερα μπορούν να προσεγγίσουν τον κρατήρα με το φαινόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη και την ορατότητα να είναι μηδενική λόγω των υλικών που εκτοξεύονται στον αέρα.
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά ασθενοφόρα και πλοία που έχουν σπεύσει στην περιοχή για τη μεταφορά των ανθρώπων που έχουν χτυπήσει.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, καλεί τους κατοίκους των κοντινών νησιών και περιοχών, στις βόρειες ακτές της Νέας Ζηλανδίας, να λάβουν μέτρα ή και να αποχωρήσουν, καθώς κινδυνεύουν.
Η συγκεκριμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές πριν από έξι ημέρες, ότι η δραστηριότητα στο ηφαίστειο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και ότι έχει υπερβει τα συνηθισμένα μεγέθη. Παρόλα αυτά, δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων, τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσο και των τουριστών που σπεύδουν απ' όλο τον κόσμο προκειμένου να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης, η οποία, ωστόσο, ενίοτε αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές