E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Ζηλανδία: Τρόμος από έκρηξη ηφαιστείου

Πέντε οι νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου, θρίλερ με τους αγνοούμενους

Δημοσίευση 9/12/2019 | 08:16

Νέα Ζηλανδία: Τρόμος από έκρηξη ηφαιστείου

Μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου έλαβε χώρα στο White Island, στη Νέα Ζηλανδία, τη στιγμή που, σύμφωνα με αναφορές και φωτογραφικό υλικό, στο σημείο βρίσκονταν ένα ή περισσότερα γκρουπ τουριστών.

Πέντε νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και πολλοί τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ στη Νέα Ζηλανδία!

Περίπου 50 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, βρίσκονταν σήμερα Δευτέρα «πάνω ή γύρω» από το ηφαίστειο Ουακατάνε στο νησί Γουάιτ, σε σχετικά μικρή απόσταση από το Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, όταν σημειώθηκε ηφαιστειακή έκρηξη και ορισμένοι εξ αυτών αγνοούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν είχε κάνει λόγο για 100 άτομα στο νησί όταν εξερράγη το ηφαίστειο, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναθεωρήθηκε από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές. Στην ανακοίνωσή της η Αρντέρν έκανε επίσης λόγο για «τραυματίες», χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό.


«Είναι μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται και ασφαλώς όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους αυτούς», πρόσθεσε η επικεφαλής της νεοζηλανδικής κυβέρνησης απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους στο Ουέλινγκτον λίγη ώρα μετά την έκρηξη.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν πληροφορίες κατά τις οποίες την ώρα της έκρηξης του ηφαιστείου υπήρχαν επισκέπτες πάνω στο ακατοίκητο νησάκι και έκαναν λόγο για περίπου 20 τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τίποτα τέτοιο από τις αρχές.
Οι μονάδες διάσωσης χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για τη μετάβασή τους, καθώς ο χρόνος θεωρείται κάτι παραπάνω από πολύτιμος, ενώ ο δρόμος που οδηγεί στον κρατήρα του ηφαιστείου έχει κλείσει και η προσέγγιση μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια, καθώς ούτε τα ελικόπτερα μπορούν να προσεγγίσουν τον κρατήρα με το φαινόμενο να βρίσκεται σε εξέλιξη και την ορατότητα να είναι μηδενική λόγω των υλικών που εκτοξεύονται στον αέρα.
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλά ασθενοφόρα και πλοία που έχουν σπεύσει στην περιοχή για τη μεταφορά των ανθρώπων που έχουν χτυπήσει.

Με ανακοίνωσή της η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, καλεί τους κατοίκους των κοντινών νησιών και περιοχών, στις βόρειες ακτές της Νέας Ζηλανδίας, να λάβουν μέτρα ή και να αποχωρήσουν, καθώς κινδυνεύουν.
Η συγκεκριμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές πριν από έξι ημέρες, ότι η δραστηριότητα στο ηφαίστειο παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και ότι έχει υπερβει τα συνηθισμένα μεγέθη. Παρόλα αυτά, δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την προστασία των ανθρώπων, τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσο και των τουριστών που σπεύδουν απ' όλο τον κόσμο προκειμένου να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης, η οποία, ωστόσο, ενίοτε αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα 12.04.2026
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος 12.04.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα 12.04.2026
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα Χτες
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα Χτες
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.