E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε πόλεμο στη Μεσόγειο, αλλά αν χρειαστεί...

Συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera o Τούρκος ΥΠΕΞ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 17:52

Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε πόλεμο στη Μεσόγειο, αλλά αν χρειαστεί...

Νέα πρόκληση από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο θέμα της Μεσογείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, κατά την παρουσία του στη Ρώμη, στο πλαίσιο φόρουμ του Διεθνούς Ινσιτιτούτου Πολιτικών Επιστημών.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τη δύναμή της, στο πλαίσιο των γεωτρητικών της δραστηριοτήτων στη Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου απάντησε: «Στο κυπριακό ζήτημα, έχουμε κάνει τα πάντα για να βρούμε λύση και έχουμε πει πως δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες, Επίσης, προτείναμε τα έσοδα να μοιραστούν μέσω επιτροπής και έχουμε προωθήσει αυτή την πρόταση στους Ελληνοκύπριους, στην Ελλάδα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά» σχολίασε.

Τουρκικός Τύπος: Η Ελλάδα ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη

«Θορυβώδη γείτονα» χαρακτηρίζει πρωτοσέλιδα σήμερα την Ελλάδα η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η οποία ισχυρίζεται ότι η Αθήνα ενεργοποίησε το αντι-πυραυλικό σύστημα S-300 στην Κρήτη λόγω φόβου ότι θα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας. «Από τον υπουργό Άμυνας (της Ελλάδας) μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται ‘πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Γενί Σαφάκ», υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

«Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας και οι πολιτικοί συναγωνίζονται μεταξύ τους σε απειλές. Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ο ελληνικός στρατός, λαμβάνοντας μέτρα εναντίον της Τουρκίας, ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε στο νησί πρόσθετες ναυτικές δυνάμεις, drones, πυρομαχικά και ειδικές δυνάμεις του στρατού», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία επικαλούμενη μάλιστα ανώνυμο Τούρκο διπλωμάτη, που μίλησε στο «Αλ Τζαζίρα», ισχυρίζεται ότι η Τουρκία μπορεί να φτάσει ακόμη και σε πόλεμο, προκειμένου να απαντήσει σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή της ανατ. Μεσογείου.

Η «Γενί Σαφάκ» κάνει λόγο για «πολεμική προετοιμασία» της Ελλάδας, επικαλούμενη μία σειρά δηλώσεων Ελλήνων πολιτικών, όπως του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι «είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού, Νίκου Τσούνη, «ό,τι και να κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας», καθώς και του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, στο Open TV ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φοβάται τους Τούρκους και να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει».

Προσθέτει ακόμη ότι Έλληνας διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε στον Αλ Τζαζίρα, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που η Τουρκία κινηθεί στρατιωτικά στην περιοχή, το ελληνικό ναυτικό θα απαντήσει και η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο.

Πάντως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ κληθείς σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού CNN Turk να σχολιάσει τις πληροφορίες περί ενεργοποίησης των S300 ανέφερε ότι “εγώ τέτοια επιβεβαιωμένη πληροφορία δεν έχω”.

“Κοιτάξτε όμως την αποφασιστικότητα του τουρκικού στρατού. Αυτοί ασχολούνται με παιδιάστικα πράγματα. Αν γίνεται κάτι τέτοιο τότε είναι υπόθεση εκείνων που ασχολούνται με τους S400”, ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουρκωμένη η Χαρούλα Αλεξίου στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: «Όλος ο Ελληνισμός μιλάει για εσένα»

Ελλάδα 31.03.2026
«Μαρινέλλα μου καπετάνισσα, αυτή η φωνή από ποια κρυστάλλινη πηγή εκφωνήθηκε», είπε η ερμηνεύτρια

Κόρινθος: 38χρονη ξυλoκoπήθηκε από το πρώην με τη νυν φίλη του και της έριξαν νέφτι στο πρόσωπο

Ελλάδα 31.03.2026
Της έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι της και αφού την ψέκασαν με σπρέι πιπεριού και νέφτι στη συνέχεια την ξυλοκόπησαν αφήνοντάς την αιμόφυρτη

Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο προκαλεί με την χλιδάτη ζωή του και θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα

Κόσμος 31.03.2026
«Νομίζω ότι η πλειοψηφία των Κουβανών θέλει να είναι καπιταλιστές, όχι κομμουνιστές», ανέφερε σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει

Μαντόνα και Πέδρο Πασκάλ ανάμεσα στους celebrities που ζητούν να κλείσει κέντρο της ICE στο Τέξας

Κόσμος 31.03.2026
Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή που συνυπογράφουν γνωστές προσωπικότητες

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα στη Μητρόπολη Αθηνών

Ελλάδα 31.03.2026
Αυτή την ώρα η νεκρώσιμη ακολουθία - Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν επικήδειους

Χωρίς τράπεζες για 2 ημέρες ‑ Πότε και πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας

Ελλάδα 31.03.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ειδική τραπεζική αργία

Η μέρα θα γίνει νύχτα: Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου του αιώνα ‑ Δεν θα επαναληφθεί για 157 χρόνια

Tech + Science 31.03.2026
Μία ολόκληρη γενιά δεν θα δει ποτέ το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, η επανάληψη του οποίου προσδιορίζεται για το έτος 2183

Μαλδίβες: Καρχαρίες κολυμπούν σε ρηχά νερά και επισκέπτες τους παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής

Κόσμος 31.03.2026
Εντυπωσιακό βίντεο - Το τάισμα καρχαριών απαγορεύεται αυστηρά καθώς μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους