E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, 30 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Πάνω από 4.000 συμμετείχαν στην ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 08:20

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, 30 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/12) η πορεία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα Εξάρχεια, ωστόσο, αποτέλεσαν για ακόμα μια φορά την κυριότερη εστία έντασης, έστω και περιορισμένης σε σχέση με παλαιότερα έτη.

Η πορεία, που έληξε χωρίς επεισόδια, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή και στο τέλος μετέβησαν προς τα Εξάρχεια και την οδό Τζαβέλλα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μικροεντάσεις και φωτιές σημειώθηκαν προς το τέλος της πορείας στα Εξάρχεια, ενώ σε περισσότερες από 30 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Οι μικροεντάσεις συνεχίστηκαν και αργά το βράδυ, με ρίψεις πετρών προς τους αστυνομικούς στη Σόλωνος και Σουλτάνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα αντιεξουσιαστών ξήλωσε μάρμαρα από την πλατεία Εξαρχείων και τα πέταξε στους αστυνομικούς. Προληπτικά η Αστυνομία είχε βγάλει στους δρόμους και τους δύο μικρούς «Αίαντες» εκτόξευσης νερού.

Νωρίτερα, σε ρίψη πέντε-έξι μολότοφ προχώρησαν οι διαδηλωτές στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αστυνομικοί τούς απάντησαν με χημικά. Ένταση και φωτιά σημειώθηκαν, ακόμη, στην όδο Μαυρομιχάλη.

Ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 4.000.

Στη διάρκεια της πορείας αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Σε πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης απεικονίζεται σαν γελοιογραφία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, συνοδεία λεζάντας στην οποία αναγράφονται τα εξής: απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς πάνω από 4.000 αστυνομικοί ήταν σε εγρήγορση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος 17.01.2026
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα 17.01.2026
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα 17.01.2026
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία 17.01.2026
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος 17.01.2026
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα 17.01.2026
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία 17.01.2026
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος 17.01.2026
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη