E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, 30 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Πάνω από 4.000 συμμετείχαν στην ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 08:20

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, 30 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/12) η πορεία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα Εξάρχεια, ωστόσο, αποτέλεσαν για ακόμα μια φορά την κυριότερη εστία έντασης, έστω και περιορισμένης σε σχέση με παλαιότερα έτη.

Η πορεία, που έληξε χωρίς επεισόδια, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή και στο τέλος μετέβησαν προς τα Εξάρχεια και την οδό Τζαβέλλα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μικροεντάσεις και φωτιές σημειώθηκαν προς το τέλος της πορείας στα Εξάρχεια, ενώ σε περισσότερες από 30 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Οι μικροεντάσεις συνεχίστηκαν και αργά το βράδυ, με ρίψεις πετρών προς τους αστυνομικούς στη Σόλωνος και Σουλτάνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα αντιεξουσιαστών ξήλωσε μάρμαρα από την πλατεία Εξαρχείων και τα πέταξε στους αστυνομικούς. Προληπτικά η Αστυνομία είχε βγάλει στους δρόμους και τους δύο μικρούς «Αίαντες» εκτόξευσης νερού.

Νωρίτερα, σε ρίψη πέντε-έξι μολότοφ προχώρησαν οι διαδηλωτές στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αστυνομικοί τούς απάντησαν με χημικά. Ένταση και φωτιά σημειώθηκαν, ακόμη, στην όδο Μαυρομιχάλη.

Ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 4.000.

Στη διάρκεια της πορείας αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Σε πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης απεικονίζεται σαν γελοιογραφία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, συνοδεία λεζάντας στην οποία αναγράφονται τα εξής: απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς πάνω από 4.000 αστυνομικοί ήταν σε εγρήγορση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολυκατοικίες: Πότε παραγράφονται τα χρέη για τα κοινόχρηστα

Ελλάδα 01.03.2026
Πότε «παγώνει» η προθεσμία ή ξεκινά από την αρχή

Συναγερμός για τη βενζίνη: Πόσο θα πληρώσουμε την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν;

Οικονομία 01.03.2026
Εν μέσω απειλών η τιμή αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε μία μόλις ημέρα - Φόβοι για περαιτέρω αύξηση μετά την επίθεση

Βίντεο: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει ουρανοξύστη στο Μπαχρέιν

Κόσμος 01.03.2026
Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν σε δήλωσή του, η Πυροσβεστική διεξάγει επιχειρήσεις κατάσβεσης και διάσωσης

Δείτε πώς τα ιρανικά μέσα ανακοίνωσαν τον θάνατο του Χαμενεΐ

Κόσμος 01.03.2026
Με δάκρυα στα μάτια ο παρουσιαστής ανακοίνωσε τον θάνατό του λέγοντας: «Ήπιε το γλυκό και αγνό ποτήρι του μαρτυρίου και ενώθηκε με το Ύψιστο Ουράνιο Βασίλειο»

Ιράν: Νεκρός και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις Ισραήλ‑ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Ο θάνατος του υποστράτηγου Mousavi έρχεται μετά τη δολοφονία αρκετών κορυφαίων Ιρανών ηγετών

Ντουμπάι: Χτυπήθηκε από ιρανικό drone το Burj al Arab ‑ Το πιο εμβληματικό κτήριο στην περιοχή

Κόσμος 01.03.2026
Η κατασκευή του σε ένα τεχνητό νησί σηματοδότησε την αρχή της ραγδαίας ανάπτυξης της πόλης

Ντουμπάι: Χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο με πύραυλο οι Ιρανοί ‑ Μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Κόσμος 01.03.2026
Σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι πραγματοποιούν μια έκτη σειρά επιθέσεων ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.