E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, 30 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Πάνω από 4.000 συμμετείχαν στην ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/12/2019 | 08:20

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, 30 προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Ειρηνικά ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (6/12) η πορεία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα Εξάρχεια, ωστόσο, αποτέλεσαν για ακόμα μια φορά την κυριότερη εστία έντασης, έστω και περιορισμένης σε σχέση με παλαιότερα έτη.

Η πορεία, που έληξε χωρίς επεισόδια, ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή και στο τέλος μετέβησαν προς τα Εξάρχεια και την οδό Τζαβέλλα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Μικροεντάσεις και φωτιές σημειώθηκαν προς το τέλος της πορείας στα Εξάρχεια, ενώ σε περισσότερες από 30 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία. Οι μικροεντάσεις συνεχίστηκαν και αργά το βράδυ, με ρίψεις πετρών προς τους αστυνομικούς στη Σόλωνος και Σουλτάνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα αντιεξουσιαστών ξήλωσε μάρμαρα από την πλατεία Εξαρχείων και τα πέταξε στους αστυνομικούς. Προληπτικά η Αστυνομία είχε βγάλει στους δρόμους και τους δύο μικρούς «Αίαντες» εκτόξευσης νερού.

Νωρίτερα, σε ρίψη πέντε-έξι μολότοφ προχώρησαν οι διαδηλωτές στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ αστυνομικοί τούς απάντησαν με χημικά. Ένταση και φωτιά σημειώθηκαν, ακόμη, στην όδο Μαυρομιχάλη.

Ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 4.000.

Στη διάρκεια της πορείας αναπτύχθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Σε πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης απεικονίζεται σαν γελοιογραφία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, συνοδεία λεζάντας στην οποία αναγράφονται τα εξής: απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς πάνω από 4.000 αστυνομικοί ήταν σε εγρήγορση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μικρολίμανο: Είχε σκοτώσει άνδρα, είχε κρατήσει όμηρο αστυνομικό και είχε εμπλακεί σε ένοπλη επίθεση

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Το 2010 φέρεται να σκότωσε άτομο που προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο και είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο παρελθόν

Πού κρύβεται ο Πούτιν και γιατί ενισχύει δραματικά την ασφάλειά του

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η απομόνωση, οι φόβοι δολοφονίας και το μυστήριο γύρω από την τοποθεσία του

Τι είναι το «PosoKanei» που μπαίνει στη ζωή μας

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η νέα πλατφόρμα τιμών σε πραγματικό χρόνο με τεχνητή νοημοσύνη

Τρόμος σε ασανσέρ πολυκατοικίας όταν power bank πήρε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Το ασανσέρ γέμισε καπνούς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα – Η γυναίκα κατάφερε να βγει μόνη της την τελευταία στιγμή

Μαρίν Λεπέν: «Αν εκλεγώ, θα αποσύρω τη Γαλλία από τη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ»

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Η ίδια κίνηση είχε γίνει στο παρελθόν και από τον πρώην πρόεδρος Σαρλ ντε Γκωλ

Κορδελιό Θεσσαλονίκης: Τραγικός θάνατος άνδρα – Τον παρέσυρε η αμαξοστοιχία 1635

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Τι αναφέρει η Hellenic Train σε ανακοίνωσή της

Συναγερμός στο Μικρολίμανο: Πυροβολισμοί σε αστυνομικό έλεγχο – Όπλα και χειροβομβίδες σε ύποπτο

E-Daily 2.TopNews 23.05.2026
Αστυνομικός άνοιξε πυρ όταν ο ύποπτος έστρεψε όπλο εναντίον του - Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Τουρκία αδειάζει τους Βρετανούς ‑ Δεν υπάρχει φιρμάνι που να νομιμοποιεί την απόσπασή τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για πρώτη φορά η Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO αναγνωρίζει ότι τα Γλυπτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ της Ελλάδας η πλειοψηφία των Κρατών που συμμετείχαν στην 25η Σύνοδό της

Όλυμπος: Αγνοείται για τρίτη ημέρα ο 25χρονος ορειβάτης

Ελλάδα Χτες
Διακοπή των ερευνών λόγω καιρού