E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Μετά τις αποκαλύψεις του One Channel για μετοχική σχέση του Ιβάν Σαββίδη με την Ξάνθη

Δημοσίευση 4/12/2019 | 12:28

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προσέφυγε το πρωί της Τετάρτης ο Ολυμπιακός, ζητώντας να ξεκαθαρίσει η σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με εκείνη της ΠΑΕ Ξάνθη μετά τις αποκαλύψεις πως εταιρεία που είναι ιδιοκτήτης ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας.

Οι Πειραιώτες θέτουν σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και έφτασαν στο Υπουργείο Παιδείας, όπου στεγάζεται η ΕΕΑ, εκπροσωπούμενοι από την Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τάκη Αγραφιώτη.

Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού μαζί με τον δικηγόρο της ΠΑΕ προσκόμισαν όλα τα στοιχεία του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ONE και ζητούν τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος.

Αξίζει να σημειωθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα ασχοληθεί αύριο ή στην επόμενη συνεδρίαση (στις 12/12).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρώθηκε, η κυρία Σουλούκου προέβη σε μία τοποθέτηση, με την οποία ουσιαστικά έθεσε θέμα ακεραιότητας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: «Έγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλ. νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού.

Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα. Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποτανθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά.

Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ - Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση