E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή με αλλαγές στην κορυφή της εταιρίας

Δημοσίευση 4/12/2019 | 08:33

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή ξημερώνει για τη Google καθώς το μυθικό δίδυμο των συνιδρυτών της αποχωρεί.

Οι 46χρονοι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Όμως, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, και τώρα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα και να τα αναθέσουν στον θεωρούμενο ως πετυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google που τη δημιούργησε εκ του μηδενός, αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας.

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωση του ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».

Σχεδόν σίγουρα, αυτό το ταξίδι δείχνει προς την τεχνητή νοημοσύνη, όμως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με εμπόδια, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις πολιτών εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές και απαιτητικές απέναντι στη Google και στις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, από τη φοροαποφυγή και την καταπάτηση του ελεύθερου ανταγωνισμού έως την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ‑καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα Χτες
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

Κόσμος Χτες
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.