E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή με αλλαγές στην κορυφή της εταιρίας

Δημοσίευση 4/12/2019 | 08:33

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή ξημερώνει για τη Google καθώς το μυθικό δίδυμο των συνιδρυτών της αποχωρεί.

Οι 46χρονοι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Όμως, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, και τώρα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα και να τα αναθέσουν στον θεωρούμενο ως πετυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google που τη δημιούργησε εκ του μηδενός, αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας.

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωση του ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».

Σχεδόν σίγουρα, αυτό το ταξίδι δείχνει προς την τεχνητή νοημοσύνη, όμως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με εμπόδια, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις πολιτών εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές και απαιτητικές απέναντι στη Google και στις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, από τη φοροαποφυγή και την καταπάτηση του ελεύθερου ανταγωνισμού έως την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά σε ώρα καταδίωξης κι ο οδηγός αρνούνταν να βγει

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο οδηγός, υπήκοος Αρμενίας, επιτάχυνε και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να ακινητοποιηθεί και να πάρει φωτιά

Τραμπ από την Αγκυρα: Μου αρέσει ο Ερντογάν, θέλει να αγοράσει F‑35 ‑ Νομίζω πως η εκεχειρία με το Ιράν έχει τελειώσει

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «άρρωστους ανθρώπους» τους Ιρανούς - Εξέφρασε εκ νέου τη δυσαρέσκειά του προς το ΝΑΤΟ για τη Γροιλανδία

Τελευταία πλάνα ζωντανή: Η Αναστασία λίγο πριν ανατινάξει τον Ουκρανό ολιγάρχη στο Μονακό

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Το κίνητρο της βομβιστικής επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο για τις αρχές που εξετάζουν όλα τα σενάρια

Ναυαγοσώστρια στην Κεφαλονιά έσωσε επτά λουόμενους από ισχυρά ρεύματα, ανάμεσά τους δύο παιδιά

E-Daily 3.Left 08.07.2026
Κύματα και ισχυρά ρεύματα παρέσυραν τους λουόμενους προς τα βαθιά - «Όταν έβγαλα έξω από τη θάλασσα τα δύο αδέρφια, η μητέρα τους ήρθε κλαίγοντας να με ευχαριστήσει», λέει η ναυαγοσώστρια

Αποφυλακίζεται ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να συζητηθεί από το αρμόδιο συμβούλιο η έκδοσή του

Το αποτυχημένο χειροφίλημα του Μακρόν στην Εμινέ Ερντογάν στην Αγκυρα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Ο Γάλλος πρόεδρος επιχείρησε να κάνει χειροφίλημα στην Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, ωστόσο εκείνη απέσυρε το χέρι της - O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολουθούσε τη σκηνή ανέκφραστος

Χωριό βάζει πρόστιμα έως 200€ σε όσους κυκλοφορούν με μαγιό ή χωρίς μπλούζα

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Επίσης, περιορίζονται τα γκρουπ στα 25 άτομα και απαγορεύονται τα μεγάφωνα

Μουριά ‑ To ιστορικό καφενείο των Εξαρχείων γλίτωσε το λουκέτο την τελευταία στιγμή

E-Daily 3.Left 08.07.2026
Η «Μουριά», με 111 χρόνια παρουσίας στη γειτονιά, δεν θα μετατραπεί σε φαρμακείο χάρη στις κινητοποιήσεις κατοίκων και φίλων του

Ο Τραμπ αλλάζει τις ισορροπίες στο ΝΑΤΟ: Στήριξη σε Ερντογάν, επίθεση στους Ευρωπαίους και παζάρι για τα F‑35

Κόσμος 08.07.2026
«Δεν επιβάλλουμε κυρώσεις σε φίλους» το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου στον Τούρκο ομόλογό του - Οι δηλώσεις για άρση των κυρώσεων CAATSA, η δύσκολη εξίσωση με τους S-400 και η προειδοποίηση Νετανιάχου

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος

E-Daily 2.TopNews 08.07.2026
Πένθος στο ελληνικό θέατρο

Φοιτητική στέγη: Ποιες γειτονιές της Αθήνας έχουν τα ακριβότερα ενοίκια

Οικονομία 08.07.2026
Τα μικρά ακίνητα γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα στην Αττική, με τις τιμές ενοικίων να αυξάνονται σε όλες τις περιοχές - ενώ μια νέα πρωτοβουλία προσφέρει δωρεάν στέγαση για έναν τυχερό φοιτητή.