E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή με αλλαγές στην κορυφή της εταιρίας

Δημοσίευση 4/12/2019 | 08:33

Τέλος εποχής για τη Google

Νέα εποχή ξημερώνει για τη Google καθώς το μυθικό δίδυμο των συνιδρυτών της αποχωρεί.

Οι 46χρονοι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους ως διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Όμως, θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Πέιτζ και Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, και τώρα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα και να τα αναθέσουν στον θεωρούμενο ως πετυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google που τη δημιούργησε εκ του μηδενός, αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας.

«Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωση του ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας».

Σχεδόν σίγουρα, αυτό το ταξίδι δείχνει προς την τεχνητή νοημοσύνη, όμως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με εμπόδια, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις πολιτών εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές και απαιτητικές απέναντι στη Google και στις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, από τη φοροαποφυγή και την καταπάτηση του ελεύθερου ανταγωνισμού έως την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αρσεναλ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο νεαρός επιθετικός είναι και με τη βούλα παίκτης των Λονδρέζων στην ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιρστή - «Χρειάζομαι χρόνο για να συνειδητοποιήσω τη μεταγραφή μου, αλλά είμαι πάντα πεινασμένος για γκολ», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Τζόλης

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια ‑ Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν ‑ Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Ο Αντριου Τέιτ συνελήφθη στο Μαϊάμι και το ίντερνετ ξήλωσε την «alpha male» εικόνα του

Κόσμος 23.07.2026
Η ανδρόσφαιρα φόρεσε μωβ, ξέχασε τις κάλτσες και μπήκε με χειροπέδες στο timeline. Η viral εικόνα του Αντριου Τέιτ δεν γελοιοποίησε τη θηλυκότητα· γελοιοποίησε την τοξική αρρενωπότητα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρεζίλι.

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.