E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόμβα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Παγώνουν οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Δημοσίευση 3/12/2019 | 16:04

Βόμβα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Στους “τσαμπουκάδες” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, η Ελλάδα “απαντά”… ηχηρά! Με απόφαση της Ελλάδας “παγώνει” μέχρι νεοτέρας ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο!

Η απόφαση έρχεται λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως αύριο (04.12.2019) στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μια συνάντηση που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο και επιβεβαιώθηκε από την ελληνική πλευρά, που απαίτησε η συνάντηση να γίνει σε επίπεδο αντιπροσωπειών.

Οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας επρόκειτο να συναντηθούν μέσα στον Δεκέμβριο στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η “βόμβα” για το “πάγωμα” του διαλόγου για τα ΜΟΕ έρχεται μερικές μέρες μετά την προκλητική συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο αλλά και τη δημοσιοποίηση χαρτών από την Άγκυρα που… εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, με στόχο να δημιουργηθούν τετελεσμένα.



Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αναστολή των διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε καθώς στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η άποψη πως ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν μπορεί να συνεχιστεί έως ότου η Τουρκία “επιστρέψει” στη… σωστή πλευρά, εγκαταλείποντας τις προκλήσεις.

Μητσοτάκης: Τι θα πω στον Ερντογάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, μιλώντας σε συνεργάτες του, τα όσα προτίθεται να πει στον Ερντογάν κατά την αυριανή τους (04.12.2019) συνάντηση στο Λονδίνο.

«Θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες. Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες. Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών (Κρήτη, Ρόδος, Κάρπαθος, Καστελόριζο) με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί δηλαδή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο διεθνές δίκαιο και ειδικότερα στο δίκαιο της θάλασσας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Κόσμος Χτες
Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Κόσμος Χτες
Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Κόσμος Χτες
Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Ιρανικά drones Shahed – Ο ήχος του «μοτοποδηλάτου» που σπέρνει τον τρόμο – Τι να κάνετε αν το δείτε

Κόσμος Χτες
Γιατί δεν πρέπει να πλησιάζετε στα παράθυρα και ποιος είναι ο «κανόνας των δύο τοίχων»

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Κόσμος Χτες
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Κόσμος Χτες
Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Εύβοια: 43χρονος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Ελλάδα Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αυλωναρίου Ευβοίας

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Κόσμος Χτες
Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Κόσμος Χτες
Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Κόσμος Χτες
Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Καιρός Χτες
Με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας