E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόμβα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Παγώνουν οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Δημοσίευση 3/12/2019 | 16:04

Βόμβα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν

Στους “τσαμπουκάδες” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, η Ελλάδα “απαντά”… ηχηρά! Με απόφαση της Ελλάδας “παγώνει” μέχρι νεοτέρας ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο!

Η απόφαση έρχεται λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε πως αύριο (04.12.2019) στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μια συνάντηση που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο και επιβεβαιώθηκε από την ελληνική πλευρά, που απαίτησε η συνάντηση να γίνει σε επίπεδο αντιπροσωπειών.

Οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας επρόκειτο να συναντηθούν μέσα στον Δεκέμβριο στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η “βόμβα” για το “πάγωμα” του διαλόγου για τα ΜΟΕ έρχεται μερικές μέρες μετά την προκλητική συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο αλλά και τη δημοσιοποίηση χαρτών από την Άγκυρα που… εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, με στόχο να δημιουργηθούν τετελεσμένα.



Σύμφωνα με την Καθημερινή, η αναστολή των διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε καθώς στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η άποψη πως ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν μπορεί να συνεχιστεί έως ότου η Τουρκία “επιστρέψει” στη… σωστή πλευρά, εγκαταλείποντας τις προκλήσεις.

Μητσοτάκης: Τι θα πω στον Ερντογάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, μιλώντας σε συνεργάτες του, τα όσα προτίθεται να πει στον Ερντογάν κατά την αυριανή τους (04.12.2019) συνάντηση στο Λονδίνο.

«Θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες. Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ξεκάθαρες. Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών (Κρήτη, Ρόδος, Κάρπαθος, Καστελόριζο) με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί δηλαδή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο διεθνές δίκαιο και ειδικότερα στο δίκαιο της θάλασσας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Αννας Ψαρούδα – Μπενάκη

Ελλάδα Χτες
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών

Παραλία Κατερίνης: Η θάλασσα «βγήκε» στον δρόμο, πλημμύρισαν μαγαζιά και δρόμοι

Ελλάδα Χτες
Οι θυελλώδεις άνεμοι έσπρωξαν τα νερά στη στεριά – Προβλήματα στην κυκλοφορία και ζημιές σε καταστήματα

Ηράκλειο: Δέντρα καταπλάκωσαν πέντε αυτοκίνητα στον Μασταμπά λόγω θυελλωδών ανέμων

Ελλάδα Χτες
Από την πτώση των δέντρων προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα οχήματα ενώ από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός

Περιστατικό κακοποίησης παιδιού με εγκεφαλική παράλυση από φυσικοθεραπεύτρια καταγράφηκε σε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Το καταγγελλόμενο περιστατικό, το οποίο συνοδεύεται κι από σχετικό βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, φέρεται να έγινε πριν από έξι χρόνια

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ από την Μαρινάκου στον Ημιμαραθώνιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αναστασία Μαρινάκου με χρόνο 1.11.37 στον αγώνα της Βαρκελώνης πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ

ΠΑΟΚ: Πένθος στον μπασκετικό «δικέφαλο» για τον Αλέκο Παρασκευά

Αθλητικά Νέα Χτες
Σε ηλικία 79 ετών ο άλλοτε μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της στη φυλακή και να τον κοιτάξει κατάματα

Κόσμος Χτες
Να κοιτάξει στα μάτια τον πρώην σύζυγο και κακοποιητή της και να μάθει αν κακοποιούσε την κόρη τους, σχεδιάζει η Ζιζέλ Πελικό

Ήχησε το «112» στη Χίο: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Ελλάδα Χτες
Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν την μετακίνηση τους στις παράκτιες περιοχές

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 40χρονη με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Ελλάδα Χτες
Με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη βαλίτσα της πιάστηκε μια 40χρονη Ουκρανή

Πέθανε η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής έφυγε από τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα Χτες
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα